Tentativa frauda cu telefon de 1-3 euro in reteaua Digi

Deoarece am fost intrebati in repetate randuri daca in cadrul companiei Digi se desfasoara o campanie privind oferirea unor telefoane la preturi exagerat de mici in urma unor sondaje, vom detalia aici despre ce „oferta” este vorba.

Digi nu desfasoara nicio campanie in acest moment prin care putem primi Samsung Galaxy S9 la 1 euro sau la cateva ruble. Este o tentativa de frauda online de tip phishing prin care persoane rau intentionate doresc sa colecteze informatii despre persoane, inclusiv informatii despre cardurile bancare (in scopul de a sustrage bani de pe carduri, bineinteles) folosind numele companiei Digi.

Tentativa frauda cu telefon de 1-3 euro in reteaua Digi

In cazul in care nu suntem atenti, link-ul site-ului suspect nu ne da de banuit. Mesajul destinat tentativelor de tip phishing ne informeaza ca putem primi un telefon Samsung Galaxy S9, Apple iPhone XS sau iPad Air 2 platind doar pretul de expeditie 1-3 euro. Desigur, stocul este limitat si am fost alesi din 100 de utilizatori. La fel de evident este faptul ca trebuie sa ne grabim pentru a putea beneficia de aceasta oferta.

Nimic mai fals, platind aceste sume nu facem decat sa oferim infractorilor datele noastre bancare avand posibilitatea sa sustraga de pe card suma dorita. Nu trebuie sub nicio forma sa oferim vreo informatie personala in astfel de cazuri. Compania Digi Romania a oferit si un comunicat pe Facebook prin care informeaza abonatii Digi ca nu exista campanii in desfasurare de acest tip si ca acestea sunt campanii inselatoare. Situatia este in curs de verificare insa cel mai probabil nu vor reusi sa dea de urma atacatorilor virtuali. Deseori, in cadrul mesajelor de frauda sunt incluse si cuvinte din alte limbi, multe mesaje fiind traduse cu un program de traducere online, existand posibilitatea ca atacatorii sa nu fie din Romania iar banii sa fie preluati intr-un cont din afara UE, situatie in care banii si infractorul fiind foarte greu de depistat.

Cum ne putem feri de tentativele de frauda online?

In orice situatie in care suntem indemnati sa platim o suma exagerat de mica pentru un produs scump trebuie sa ne punem un semn de intrebare, sa verificam link-ul pe care l-am accesat (sau catre care am fost redirectionati) pentru a ne asigura ca este site-ul oficial al companiei respective (exemplu: digiromania.ro) si in ultima instanta, daca am ajuns deja sa facem plata, sa ne asiguram ca plata se efectueaza printr-un mediu securizat (in stanga link-ului accesat trebuie sa apara cu verde sau portocaliu numele platformei prin care se face plata securizata – EuPlatesc.ro, PlatiOnline.ro, etc.).

Tentativa frauda cu telefon de 1-3 euro in reteaua Digi

O alta metoda de a evita tentativele de phishing, daca observam ceva suspect, nu suntem in domeniu si nu ne pricepem, este recomandat sa cerem sfatul unei persoane in domeniu altfel riscam sa oferim atacatorilor informatici pe tava datele noastre bancare si acces la banii nostri din cont.

Orice nelamurire aveti despre o potentiala tentativa de frauda informatica puteti lasa un comentariu oferind cat mai multe detalii in acest sens.

Update: Tentativele de frauda de tip phishing sunt destinate inclusiv clientilor UPC.

Update 24.09.2019: Din nou exista tentativa de frauda multiple destinate atat clientilor Digi cat si clientilor UPC, aceste tentative sunt mascate sub forma unor concursuri in care sunt oferite telefoane mobile gratuit; Reprezentantii UPC deja au emis un comunicat prin care isi informeaza abonatii ca nu au in derulare un astfel de concurs;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

  1. Descarcam muzica de pe Google sia aparut un chestionar cu nouă întrebări dela serviciulDigi,iar după ce am raspuns mi-a aparut ca am castigat un telefon!!!!Este vorba de vreo capcană sau e pe bune????

  2. Din nou exista tentativa de frauda multiple destinate atat clientilor Digi cat si clientilor UPC, aceste tentative sunt mascate sub forma unor concursuri in care sunt oferite telefoane mobile gratuit; Reprezentantii UPC deja au emis un comunicat prin care isi informeaza abonatii ca nu au in derulare un astfel de concurs;

  3. Bună ziua. Am primit azi un mesaj de,, DIGI”prin care sunt anunțat că am fost selectat ca și câștigător al unui Samsung s9, trebuind să răspund la 9 întrebări, după care trebuie sa achit suma de 4.99 lei cu cardul? Vă rog să-mi confirmați. Va mulțumesc

    • Buna ziua,
      Nu este nicio campanie in desfasurare la digi conform careia sa primiti un telefon Samsung Galaxy S9, aceea este o tentativa de frauda si va recomand sa o sesizati la Digi pe pagina Facebook Digi Romania.