Travel Channel – documentare si emisiuni difuzate de-a lungul timpului
Travel Channel este un post TV lansat in 1987 in SUA si difuzeaza documentare despre calatorii, lifestyle, arhitectura, traditii, gastronomie internationala.

Versiunea britanica a postului Travel Channel destinata Europei, Orientului Mijlociu si Africii a fost lansata in 1994 si dublata sau subtitrata in peste 14 limbi. Din 2018 Travel Channel se afla in portofoliul Discovery.

In anii 2008-2009 Travel Channel a prezentat Romania in diverse documentare. In anul 2008 a fost realizat un documentar despre vinul romanesc, acest documentar a fost difuzat de Travel Channel in anul 2009, in cadrul emisiunii Ținutul Vinului, fiind unul dintre cele mai vizionate documentare despre tara noastra. In acest documentar au fost prezentate traditiile viticole din Oltenia, Muntenia si Dobrogea cat si traditiile viticole din tarile vecine, Bulgaria si Ungaria.
Tot in 2008 s-a lansat  site-ul TravelChannel.ro.

Cateva dintre emisiunile de succes difuzate de Travel Channel au fost:
House Hunters International, emisiune care nu se mai difuzeaza, insa o varianta americana a acestei emisiuni este difuzata de postul HGTV;
Bizarre Foods International, prezentata de Andrew Zimmern, in care este testata gastronomia regionala din diferite locuri din lume, preparate care sunt considerate ciudate, exotice sau chiar dezgustatoare. Aceasta emisiune este prezenta si acum in grila postului, fiind difuzata si varianta Bizarre Foods America;
-O alta emisiune interesanta difuzata de Travel Channel a fost Hotel Impossible prezentata de Anthony Melchiorre;

Travel Channel – documentare si emisiuni difuzate de-a lungul timpului
Gastronomia romaneasca a fost promovata cu succes de Travel Channel intr-o serie de documentare intitulate Aventuri cu mancare si vin, in Romania, au fost prezentate de Jenny Powell si Oliver Magny (un expert in vinuri din Paris). Aceasta serie de documentare a prezentat 3 zone gastronomice din tara noastra: Maramures, Transilvania si Delta Dunarii, documentarele au fost difuzate atat in Romania cat si in alte peste 130 de tari in mai 2015.

De ceva timp, Travel Channel nu mai difuzeaza documentare despre ceea ce a fost creat sa difuzeze (calatorii, traditii si mancaruri), drept exemplu avem urmatoarele documentare care nu au legatura cu aceste domenii: Monstrii din Alaska, NASA: Cazuri neelucidateCautatoarele de Aur din Alaska, Mistere la Muzeu.

In 2018 Discovery a cumparat posturile Travel Channel, Food Network si Fine Living. Discovery Communications este o companie media fondata in SUA in anul 1985. In prezent aceasta companie se numeste Discovery Inc. In 2018, Discovery opera peste 400 de canale in 220 de tari, subtitrate sau dublate in peste 40 de limbi.

Travel Channel – documentare si emisiuni difuzate de-a lungul timpului

In Romania Discovery are in portofoliul sau posturi ca Discovery Channel, Animal Planet Discovery Investigation, TLC, Travel Channel si altele. Cel mai nou canal detinut de Discovery si lansat in Romania este HGTV, care a fost lansat anul acesta pe 1 ianuarie 2020 prin compania de cablu si DTH, RCS & RDS (Digi). HGTV difuzeaza documentare despre amenajari interioare si exterioare, case si gradini.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

  1. apreciez acest canal si consider ca este unu din cele mai bune de vazut ..!! dar , ” serialul ”, Monstri din alaska , este cea mai imbecila , cea mai incredibila , cea mai mare pierdere de timp , !! ” tRAVEL CHANEL ” este ceva deosebit ..!! si poate mai mult de-atat ..!

  2. Buna ziua, travel channel de cine este subtitrat in romana ? Nu se urmaresc conditiile de difuzare ? Subtitrarea este execrabila, cu intarzieri mari si pe langa subiect !!! Multumesc