TVR 1 HD disponibil la Digi DTH RCS – RDS
Postul de televiziune public TVR 1 HD a fost introdus astazi in grila de programe Digi DTH (televiziune prin satelit). In grila DTH era disponibil doar in format SD, alaturi de un alt program al Televiziunii Romane, TVR 2. TVR 1 HD a fost preluat in simulcrypt de pe TP-ul Focus Sat, 12034, iar in grila Digi este disponibil pe pozitia 2.

TVR 1 HD era deja disponibil in grila de televiziune digitala prin cablu RCS & RDS inca din noiembrie 2019, de cand a fost inlocuit feed-ul TVR HD cu TVR 1 HD. Acum, postul este disponibil in format HD si in grila DTH.

O alta modificare efectuata in grila Digi satelit este mutarea postului B1 TV de pe pozitia 8 pe pozitia 10.

DigiTV satelit ofera destul de putine programe in format HD, fiind depasit la acest capitol de alti operatori DTH precum Focus Sat, Orange sau Telekom. Posturile HD din pachetul de baza Digi sunt: Pro TV HD, National Geographic HD, Digi Sport 1 HD, Digi Sport 2 HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Epic Drama HD, TV5 Monde HD si TVR 1 HD.

Asa cum puteti anticipa din lista de mai sus, ultima televiziune HD introdusa la Digi DTH este TV5 Monde HD care, surprinzator, nu este disponibila in reteaua de cablu Digi. In ceea ce priveste ultima televiziune SD introdusa in grila, aceasta este Aleph News, disponibila din 7 aprilie.

TVR 1 HD disponibil la Digi DTH RCS – RDS

TVR 1 HD,  TVR 2 HD, TVR 3 HD, TVR International HD si TVR Moldova HD sunt posturile TV HD detinute de Televiziunea Romana insa la Digi DTH este disponibil, momentan, doar TVR 1 HD.

Desi grila de programe Digi DTH este destul de saraca, in special in ceea ce priveste posturile HD, pretul abonamentulor este unul redus, in special comparativ cu alti operatori DTH. Abonamentul recomandat in reteaua DigiTV satelit este Baza, costa 25 de lei pe luna, fiind furnizate aproximativ 95 de canale TV si 20 de posturi radio.

Pretul abonamentelor Digi DTH sunt avantajoase in raport calitate – pret insa o problema poate fi disponibilitatea decodoarelor TV, avand in vedere stocul redus de echipamente. Aceste decodoare se achizitioneaza (integral sau in 6 rate), pretul fiind 150 de lei insa se pot ridica reconditionate in custodie.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

  1. ,,TVR 1 HD, TVR 2 HD, TVR 3 HD, TVR International HD si TVR Moldova HD sunt posturile TV HD detinute de Televiziunea Romana insa la Digi DTH este disponibil, momentan, doar TVR 1 HD.”
    TVR 3 HD și TVR Internațional HD sunt doar teste pe TVR+, cele 2 nu au licența iar TVR Moldova HD încă nu a fost lansat, în online fiind in teste.

  2. Nu va fi singurul post HD introdus după TV5 EUROPE MONDE HD,se pare ca urmeaza Kanal D HD si probabil Antena1 HD ori LookSport HD si LookSport +HD,toate in simulcrypt de pe Focussat