TVR 2 difuzeaza filmul romanesc Sieranevada, regizat de Cristi Puiu si cu rolul principal interpretat de Mimi Branescu, actor, scenarist si dramaturg.

Sieranevada (2016) a fost prezent la festivalul de film international de la Cans in 2016. A castigat numeroase premii, printre care putem enumera: premiul pentru cel mai bun film si premiul pentru regie, Marele Premiu si Trofeu Uniunii Cineastilor. A fost nominalizat in 2017 la Oscar, din partea Romaniei, la categoria cel mai bun film intr-o limba straina in afara de engleza.

In acest film vedem si alti actori printre care vom enumera: Dana Dogaru, Ana Ciontea sau Bogdan Dumitrache. Filmul il prezinta pe Lary (Mimi Branescu), un doctor in varsta de 40 de ani care intr-o zi de sambata comemoreaza alaturi de familie parastasul tatalui sau, care a trecut in nefiinta de 40 de zile. La acel parastas doctorul se gandeste la trecutul sau si la fricile sale.
Filmul Sieranevada va fi difuzat pe TVR 2 duminica, 15 noiembrie, ora 22:10. Pe IMDB are nota 7.4 din peste 4.500 de recenzii.

TVR 2 difuzeaza filmul romanesc Sieranevada
Regizorul Cristi Puiu s-a nascut in 1967, primul sau film ca regizor a fost in 2001 (Marfa si Bani) cu care a obtinut diverse premii. Un alt film cunoscut regizat de Cristi Puiu in 2005 este Moartea Domnului Lazaroiu. Anul acesta, Cristi Puiu a regizat filmul Malmkrog (Manor House).

Tot duminica, insa pe TVR 1, la ora 14:30 Mircea Dinescu ne invita la emisiunea sa Politica si delicateturi. Invitatul editiei de duminica, 15 noiembrie, este actorul Alex Bogdan cunoscut publicului in emisiunea Mondenii difuzata in trecut pe postul Prima TV. In emisiunea Mondenii, Alex Bogdan interpreta parodia diverse personalitati politice sau din lumea mondena. Pe langa actorie, Alex Bogdan a facut si sport de performana, practicand atletism.

In aceasta editie, Mircea Dinescu gateste alaturi de invitatul sau o tocanita de pui ca la mama acasa. Mircea Dinescu este un scriitor cunoscut, a participat si la revolutia din 1989, a aparut la TVR alaturi de Petre Roman.

Posturile de televiziune TVR 1 si TVR 2 apartin de Televiziunea Nationala. TVR are in portofoliul sau posturile: TVR 1 SD/HD, TVR 2 SD/HD, TVR 3 SD (in curand si HD), TVR International SD (in curand si HD), TVR Moldova SD (in curand si in HD), si posturi regionale. Posturile Televiziunii Romane sunt prezente in grila tuturor operatorilor de cablu, DTH, IPTV dar si in sistemul terestru digital DVB-T2. TVR 1 si TVR 2 sunt primele posturi de televiziune aparute in Romania.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.