TVR Cultural HD in grilele Digi, Orange si Vodafone
TVR Cultural a fost lansat oficial astazi, 1 decembrie, in acest articol vom mentiona in ce grile se poate receptiona ultimul post lansat de Televiziunea Romana.

TVR Cultural HD a fost introdus in cursul diminetii in grila operatorului Digi (RCS & RDS) pe aceeasi frecventa cu TVR Info HD, pe pozitia 198. Desi a intrat in mai multe zone, este posibil sa nu fie disponibil inca la nivel national insa ar trebui sa se vada in curand peste tot.

Aseara, Vodafone a introdus in grila TVR Cultural HD pe pozitia 23. In grilele Orange Romania si Orange Romania Communications, TVR Cultural se poate receptiona pe pozitiile 150 (Orange Romania) si 145 (Orange Romania Communications). In grila digitala de cablu se poate vedea si la operatorul NextGen, pe pozitia 42.

In ceea ce priveste alte modalitati de receptie, TVR Cultural se poate receptiona dupa cum urmeaza:

 • in sistem digital terestru DVB-T2 MUX1 national
 • pe satelit, in pachetul SRTv avand urmatoarele coordonate de receptie:
  • Eutelsat 16A
  • Pozitie orbitala 16° E
  • Frecventa 11512 MHz
  • Modulatie DVB-S2
  • Symbol rate: 29,950 Msymb/sec
  • Polarizare verticala

TVR Cultural HD in grilele Digi, Orange si Vodafone

TVR Cultural se relanseaza dupa 10 ani de la inchiderea sa iar astazi, in prima zi de emisie, se pot dezbateri pe teme culturale, maraton al artelor dar si un interviu acordat de Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, cu privire la relansarea TVR Cultural.

De la ora 14:00 vom vedea o dezbatere pe tema Unirii cu moderatoarea Daniela Zeca Buzura care ii va avea ca invitati pe istoricii Georgeta Filitti si Stefan Nitulescu.
Incepand cu ora 15:00 vom vedea interviul acordat de Ministrul Culturii. De la ora 17:00 vom putea vedea o alta dezbatere pe teme culturale cu moderatorii Marius Constantinescu si Mirela Nagat.

Ora 18:00 va aduce un maraton cu muzica si momente artistice prezentate de Liana Stanciu si Marius Constantinescu, care vor avea diversi invitati. De la ora 21:00 va fi transmia principala editie a jurnalului TVR Cultural cu Bogdan Stanescu. Seara se va inchide incepand cu ora 22:00 cu o comedie romaneasca semnata de Victor Ion Popa, Tache, Ianke si Cadar.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

31 COMENTARII

 1. Ce veste proasta! Sârma de la Orange nu suporta decat un numar limitat de canale. Daca au introdus nulitatea Tvr (in)Cultural, sigur au scos altceva. Atat de prost e Orange Tv. Ca sa nu mai zic ca au mintit abonatii ca au in grila Love Nature si F&H Tv si …teapa!

 2. Grila cele de la digi e un fiasco…O grămadă de programe maghiare fără subtitrare( de vorbim de bilingva pentru ei..)programe ptr minorități chipurile..Da minoritatea germana de ce nu au programe în limba germana .Safie oare sovinismul maghiar de vina…