TVR Folclor: primele emisiuni din grila

Televiziunea Nationala a Romaniei se pregateste sa lanseze un nou post TV in decembrie si anume TVR Folclor. In acest material vom detalia o parte din emisiunile TV ce vor fi difuzate pe TVR Folclor.

Una dintre cele mai longevive emisiuni TV folclorice ce a fost lansata de Televiziunea Romana se va vedea si pe TVR Folclor din decembrie, este vorba de Tezaur Folcloric. Emisiunea se poate urmari in fiecare duminica, de la ora 13, pe TVR 1 si din decembrie pe TVR Folclor. Tezaur folcloric este un fel de lada de zestre folclorica care a strans de-a lungul timpului tot ce isi doreste sa stranga un pasionat de folclor intr-o lada.

Tezaur Folcloric a fost lansata pe timpul comunismului si a fost prezentata foarte multi ani de Marioara Murarescu. Emisiunea a prezentat de-a lungul timpului cantece populare romanesti, a prezentat traditii, de-a lungul anilor in cadrul emisiunii s-au facut cunoscuti multi interpreti de muzica populara. Tezaur folcloric s-a lansat in 1983 din ideea Marioarei Murarescu.

TVR Folclor: primele emisiuni din grila

Cantec si poveste este o alta emisiune ce se va regasi in grila TVR Folclor in curand. Emisiunea se poate vedea si pe TVR 3 de luni pana vineri, de la ora 15. Cantecul popular romanesc din fiecare zona a tari are cate o poveste.

In cadrul emisiunii Cantec de poveste se prezinta de luni pana vineri povestea cantecului popular romanesc din fiecare zona. Ziua de luni este dedicata cantecului popular din zonele judetului Mures. Ziua de marti este dedicata cantecului popular din judetul Iasi, ziua de miercuri este rezervata cantecului popular din judetul Dolj, ziua de joi ii este dedicata cantecului popular din judetul Timis iar vineri este dedicata cantecului popular din Cluj.

Alte emisiuni ce vor fi difuzate pe TVR Folclor vor fi: Din muzica popoarelor, Traditii sau Zestrea Romanilor. TVR Folclor va  transmite si emisiuni de tip talent show, concerte de muzica populara si emisiuni de divertisment. TVR Folclor va fi al 13-lea post pe care il va detine Televiziunea Romana. Postul va intra in grilele de baza ale tuturor operatorilor de cablu, iptv si dth.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII