TVR Info HD, TVR Cultural HD si Metropola TV in grila Focus Sat

Incepand de astazi 24 octombrie, abonatii operatorului DTH Focus Sat Romania pot viziona  inca 3 posturi TV. Este vorba de Metropola TV, TVR Cultural HD si TVR Info HD. Reamintim ca in sedinta din 4 octombrie, reprezentantul Focus Sat a declarat in sedinta CNA ca sunt in negocieri cu reprezentantii Metropola TV pentru a-l introduce in grila. Tot in acea sedinta, reprezentantul Focus Sat a mai declarat ca vor incepe negocierile cu reprezentantii TVR pentru a fi introduse in grila Focus Sat canalele TVR Info, TVR Cultural si TV5 Europe. Metropola TV, TVR Cultural HD si TVR Info HD vor intra in pachetul de baza numit Acces.

TVR Info HD are licenta tematica – stiri deci va intra la categoria canalelor de stiri. TVR Cultural HD si Metropola TV au licente tematice generaliste deci vor intra la categoria canale generaliste. Cele 3 posturi sunt preluate de pe TP-urile Digi in simulcrypt. Totusi, trebuie precizat un lucru foarte important si anume ca TVR Cultural si TVR Info nu sunt incluse oficial in grila Focus Sat, la momentul publicarii acestui articol erau in teste.

TVR Info HD, TVR Cultural HD si Metropola TV in grila Focus Sat

In schimb, Metropola TV figureaza in grila Focus sat afisata pe site-ul Focus sat.ro/Canale TV. La momentul publicarii acestui material, reprezentantii Focus Sat nu au publicat niciun anunt oficial in privinta celor 3 canale. Un alt aspect interesant, cu toate ca pe 4 octombrie reprezentantul Focus Sat a declarat ca va intra in grila Focus Sat si TV5 Europe, acesta nu a intrat nici pana acum. Reamintim ca in grila Digi DTH TV5 Europe este atat SD cat si HD.

Cei doi operatori, Focus Sat si Digi, sunt prezenti pe aceiasi sateliti Thor 5, 6, 7 si Intelsat 1002 iar cei doi operatori colaboreaza foarte bine impartind cheltuielile pentru mai multe canale TV (mai multe posturi sunt in simulcrypt).

TVR Info, TVR Cultural si Metropola TV sunt prezente in lista must carry. Focus Sat apartine companiei Canal+ si s-a lansat in anul 2004.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. TVR Cultural n-are licență generalistă. Are licență de post cultural. Dacă vreți să-l includeți la o categorie, ați putea spune lifestyle, la fel cum fac ORO , OROC și Vodafone cu canalele de alte tematici.

    În plus, Focus nu prea ate canalele pe categorii prea bine definite. Grupul de știri este împrăștiat prin cel generalist. E! Entertainment e pus printre primele posturi, deși e de lifestyle.

    Cel mai probabil Metropola va fi pus printre primele posturi, iar TVR Cultural și Info vor fi puse în calupul de canale HD.