Viasat History: documentare difuzate la 60 de ani de la moartea lui John F. Kennedy

In noiembrie se implinesc 60 de ani de la asasinarea presedintelui John F. Kenedy care a fost ucis pe 22 noiembrie 1963, asa ca postul de televiziune Viasat History va difuza in zilele de 19 si 26 noiembrie trei documentare interesante despre culisele acelei zile care a socat intreaga lume. Cele trei documentare vor fi difuzate in zilele de 19 si 26 noiembrie, de la ora 22.

JFK a fost impuscat in timp ce efectua un tur al orasului Dallas intr-o masina decapotabila alaturi de sotia sa. La scurt dupa aceasta intamplare teribila, a fost arestat un barbat pe nume Lee Harvey Oswald, el fiind banuit ca presupusul faptas. Insa, la doua zile de la arestarea sa, Lee Harvey a fost impuscat asa ca nu a avut parte de un proces.

Primul documentar pe care il vom vedea la postul Viasat History se numeste JFK: 24 de ore care au schimbat lumea, pe 19 noiembrie, de la ora 22.  Acest documentar este o combinatie de imagini de arhiva din intreaga lume. Vom urmari ultimele 24 de ore din viata presedintelui John F. Kennedy urmate de arestarea si uciderea presupusului asasin Lee Harvey Oswald. Documentarul aduce in prim plan mai multe voci, inclusiv vocea unui martor ocular, cel care a filmat ultimele 16 secunde din viata presedintelui american.

Viasat History: documentare difuzate la 60 de ani de la moartea lui John F. Kennedy

JFK: Dovezi finale – 19 noiembrie, ora 23. Documentarul are doua parti care vor fi difuzate consecutiv. In acest documentar vom face cunostinta cu rudele presedintelui, cu prietenii dar si dusmanii sai. Ne vom intreba cine ar fi avut motive sa il omoare pe John F. Kennedy. Doctorul David J. Hall ne prezinda dovezi concludente cu declaratiile unor martori. Acesta este un material ce ne va oferi sansa de a privi cu alti ochi intreaga poveste.

Ultimul documentar legat de JFK va fi difuzat pe Viasat History pe 26 noiembrie, de la ora 22. Documentarul se numeste JFK: Filmul care a schimbat lumea. In acest documentar vom urmari povestea lui Abraham Zapruder, un producator de confectii din Dallas, cel care a filmat asasinarea presedintelui JFK. Imaginile lui Zapruder au devenit un obiect de mare pret dar cine a detinut drepturile de proprietate si cum au fost folosite?

Programul special difuzat de Viasat History este un tribut ce reviziteaza un moment esential din istorie explorand in acelasi timp mostenirea personala si politica a lui JFK si reflectand asupra impactului pe termen lung a mortii premature in acea zi de noiembrie 1963.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.