Acoperire, retea fixa, infrastructura disponibila in reteaua UPC

UPC este unul din cei mai mari operatori de servicii fixe (cablu tv, internet si telefonie fixa) din tara, ofera servicii fixe la nivel national iar in acest articol vom detalia totul despre acoperirea, reteaua fixa si infrastructura UPC.
UPC ofera servicii prin cablu coaxial (reteaua veche) sau prin fibra optica (reteaua modernizata), in functie de tipul retelei din zona. De regula, acolo unde se poate oferi internet si televiziune digitala, este vorba de fibra optica. Insa, exista si localitati in care se poate oferi doar televiziune (analogica sau digitala) fara serviciile de internet si telefonie fixa.
Impreuna cu Telekom, UPC este unul dintre cei doi competitori principali ai companiei RCS – RDS, liderul pe piata serviciilor fixe din Romania. Ar mai fi si Akta insa nu se ridica la nivelul celor doi furnizori (Telekom si UPC).

Cum verificam daca este acoperire pentru reteaua UPC intr-o localitate?

Pentru a verifica acoperirea UPC disponibila intr-o anumita localitate trebuie sa contactam serviciul de relatii cu clientii UPC, sau puteti lasa un comentariu si noi vom lua legatura cu cei de la UPC.
Este util sa stim ce posibilitati avem intr-o localitate, cunoscand operatorii care au retea putem compara ofertele lor si sa alegem cele mai bune pachete/servicii pentru noi. In plus, in localitatile in care exista concurenta apar promotii si reduceri in favoarea clientilor.

Ce se intampla daca imi mut serviciile (fac transfer de servicii) intr-o localitate/zona fara acoperire UPC?

Daca ne mutam de la adresa curenta, putem face o solicitare la UPC pentru transferul serviciilor la noua adresa. In situatia in care la noua adresa nu exista acoperire pentru serviciile UPC, putem cere rezilierea contractului fara plata unor taxe suplimentare.
UPC nu are acoperire in foarte multe localitati insa acolo unde exista infrastructura UPC ceilalti operatori tind sa fie mai atenti cu clientii lor si sa ofere mai multe reduceri, in special in Bucuresti.

Acoperire, retea fixa, infrastructura disponibila in reteaua UPC

Acoperirea UPC este destul de extinsa, desi exista judete in care au retea in putine localitati (exemplu: judetul Galati, judetul Dolj – in Craiova nu existia deloc acoperire UPC), exista si judete in care reteaua UPC este foarte extinsa (exemplu: judetul Dambovita unde exista infrastructura UPC in aproximativ 124 localitati).
Daca nu doriti sa contactati serviciul de relatii cu clientii UPC pentru a afla informatiile despre acoperire de care aveti nevoie, lasati un comentariu mentionand in ce localitate (eventual si judetul) va intereseaza daca exista retea UPC si noi vom verifica pentru voi.

Update 27.03.2020: Din 31 martie 2020, UPC devine Vodafone, gasim AICI informatii despre acoperirea retelei fixe si mobile Vodafone;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

274 COMENTARII

    • In Targoviste exista acoperire pentru serviciile UPC insa noi nu putem verifica acoperirea pe o anumita adresa, pentru acest lucru iti recomand sa ii contactezi pe cei de la UPC la numarul 0311001000.