Acoperire, retea fixa, infrastructura disponibila in reteaua UPC

UPC este unul din cei mai mari operatori de servicii fixe (cablu tv, internet si telefonie fixa) din tara, ofera servicii fixe la nivel national iar in acest articol vom detalia totul despre acoperirea, reteaua fixa si infrastructura UPC.
UPC ofera servicii prin cablu coaxial (reteaua veche) sau prin fibra optica (reteaua modernizata), in functie de tipul retelei din zona. De regula, acolo unde se poate oferi internet si televiziune digitala, este vorba de fibra optica. Insa, exista si localitati in care se poate oferi doar televiziune (analogica sau digitala) fara serviciile de internet si telefonie fixa.
Impreuna cu Telekom, UPC este unul dintre cei doi competitori principali ai companiei RCS – RDS, liderul pe piata serviciilor fixe din Romania. Ar mai fi si Akta insa nu se ridica la nivelul celor doi furnizori (Telekom si UPC).

Cum verificam daca este acoperire pentru reteaua UPC intr-o localitate?

Pentru a verifica acoperirea UPC disponibila intr-o anumita localitate trebuie sa contactam serviciul de relatii cu clientii UPC, sau puteti lasa un comentariu si noi vom lua legatura cu cei de la UPC.
Este util sa stim ce posibilitati avem intr-o localitate, cunoscand operatorii care au retea putem compara ofertele lor si sa alegem cele mai bune pachete/servicii pentru noi. In plus, in localitatile in care exista concurenta apar promotii si reduceri in favoarea clientilor.

Ce se intampla daca imi mut serviciile (fac transfer de servicii) intr-o localitate/zona fara acoperire UPC?

Daca ne mutam de la adresa curenta, putem face o solicitare la UPC pentru transferul serviciilor la noua adresa. In situatia in care la noua adresa nu exista acoperire pentru serviciile UPC, putem cere rezilierea contractului fara plata unor taxe suplimentare.
UPC nu are acoperire in foarte multe localitati insa acolo unde exista infrastructura UPC ceilalti operatori tind sa fie mai atenti cu clientii lor si sa ofere mai multe reduceri, in special in Bucuresti.

Acoperire, retea fixa, infrastructura disponibila in reteaua UPC

Acoperirea UPC este destul de extinsa, desi exista judete in care au retea in putine localitati (exemplu: judetul Galati, judetul Dolj – in Craiova nu existia deloc acoperire UPC), exista si judete in care reteaua UPC este foarte extinsa (exemplu: judetul Dambovita unde exista infrastructura UPC in aproximativ 124 localitati).
Daca nu doriti sa contactati serviciul de relatii cu clientii UPC pentru a afla informatiile despre acoperire de care aveti nevoie, lasati un comentariu mentionand in ce localitate (eventual si judetul) va intereseaza daca exista retea UPC si noi vom verifica pentru voi.

Update 27.03.2020: Din 31 martie 2020, UPC devine Vodafone, gasim AICI informatii despre acoperirea retelei fixe si mobile Vodafone;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

274 COMENTARII

 1. Buna ziua! Serviciul de televiziune prin satelit
  Are acoperire In satul Tantaru com Butoiesti / mehedinti ? Telefonie mobila in ce parametrii exista, daca exista ! Multumesc anticipât!

  • Vodafone ( UPC ) nu are serviciu de televiziune prin satelit. Acum UPC apartine de Vodafone deci ar trebui sa existe o acoperire buna a retelei mobile vodafone in Mehedinti.

  • Buna ziua,
   Televiziunea prin satelit are acoperire cam oriunde in Romania (si nu numai) insa, asa cum mentiona si Gorila, Vodafone (UPC) nu ofera satelit. Doar Digi, Orange, Telekom, Focus Sat sau FreeSat.

 2. Mi-am construit o casa in Bucuresti sect 5 in spatele stadionului Ghencea. Adresa e strada *. Mentionez ca e o strada asfaltat cu traseu STB. PoT apela la serviciile UPC?

  • Buna seara,
   Conform site-ului UPC, nu exista acoperire in Tintesti, Buzau. Puteti face o sugestie la relatii cu clientii UPC insa trebuie sa fie foarte multe de la multi potentiali clienti pentru a fi vreo sansa sa ia in calcul aceste sugestii.

  • In Chiajna, Ilfov exista acoperire pentru serviciile UPC insa noi nu avem posibilitatea sa verificam acoperirea pe o anumita strada. Pentru aceasta informatie va recomand sa sunati la relatii cu clientii UPC la numarul 0311001000.

  • Numai UPC va poate raspunde precis daca au acoperire pe acea strada. Sunati la departamentul Relatii Clientii. 031 100 1000. Pe sait scrie ca au retea in Lugoj dar nu stiu sa va spun exact daca si pe strada dvs.

  • Desi in sectiunea lor de acoperire nu figureaza Satu Mare, vad ca grila analogica o afiseaza pentru acest municipiu, deci ar trebui sa fie disponibila acoperire pentru servicii fixe. Sunati la 0311001000 sa va asigurati.

  • Buna ziua,
   In Racari, Dambovita exista acoperire pentru serviciile fixe UPC insa nu stiu daca au infrastructura veche sau infrastructura de fibra optica, acest lucru il puteti afla exact sunand la relatii cu clientii UPC la numarul 0311001001.

 3. Buna ziua,
  In localitatea Madrigesti,nr.*,jud.Arad avem abonament cu Telekom pentru TV si telefonie fixa.
  Va rog sa-mi spuneti daca putem porta nr. de telefon si sa facem contract cu abonament,atat pentru telefonie fixa cat si pentru TV.

  Multumesc

 4. Buna ziua,
  As dori sa stiu daca UPC are retea de cablu si internet in Iasi, strada Pepinierei, sat Valea Adanca sau ce alte posibilitati sunt.

  Multumesc !

  • Buna seara,
   In Iasi exista acoperire pentru serviciile UPC insa nu avem posibilitatea sa verificam acoperirea pe anumite strazi, pentru astfel de informatii luati legatura cu cei de la relatii cu clientii UPC la numarul 0311001000.

 5. Buna ziua,
  Am ocasa de vacanta in loc.Tartasesti,jud.Dambovita si doresc
  sa stiu daca locatia este in aria de acoperire a Dv.pt.incheierea
  unui contract de tel.prin cablu si internet.
  Multumesc!
  Cu stima,

  • In Brasov exista acoperire pentru serviciile UPC insa nu putem verifica daca pe o anumita adresa este acoperire, pentru acest lucru va recomand sa luati legatura cu cei de la UPC.

  • Nu avem informatii in acest sens, conform site-ului UPC nu exista acoperire pentru Ungureni, Botosani. Puteti face o sugestie pentru extinderea retelei la relatii cu clientii UPC la numarul 0311001000.

 6. Bună ziua.
  Mă numesc Bogdan Camelia și de câteva luni, mă chinui să înțeleg de ce sunt mințită de angajații UPC că vin să-mi instaleze cablul tv dar nu au mai aparut deloc. Dupa multe telefoane aflu că mi-au gresit nr de apartament și după ce vor modifica greșeala, revin. Au uitat să revină iarăși. Ieri sun din nou și imi spun că nu se poate instala internet pe strada pe care locuiesc. Cum cei de la nr 25 au internet si cablu Upc iar eu la nr 23, nu pot beneficia de acest serviciu. Mi s-a spus ca vine o echipa să verifice zona, nu au ajuns, in schimb, in sistem au trecut ca nu am fost la domiciliu. Mă gandesc ca pt asta exista telefoane, ca omul să fie contactat..nu să se vina (daca s-a venit) ca și niște hoți. Am depus cerere la sediu de pe 1 decembrie, am fost mințită din nou că voi fi contactata in 48h….au trecut 6 luni, m-ai mult de atat cei de la București nu au primit cererea mea niciodată. Voi nu aveți chef de muncă? Lasați-i pe alții in locul vostru și mergeti cu vacile la păscut. Am ajuns să mă milogesc ca să fac un contract pt niște servicii de televiziune….parcă lucrați pe gratis.

 7. Bună ziua, vreau sa aflu dacă avem acces la internet prin fibra de la UPC în Sat Cristesti, comuna Holboca, județul Iași. Nu este neapărat fibra, dar caut o alternativa pentru serviciile actuale furnizate de Telekom. Iar viteza de internet este de doar 6 Mbit/s in cel mai bun caz. Am nevoie de mai mult.
  Va mulțumesc anticipat!

  • Buna ziua,
   In Cristesti, Iasi nu exista acoperire pentru serviciile UPC insa asa cum a zis si Gorila puteti opta pentru serviciile Digi, care sunt o alternativa mai buna decat Telekom.

 8. Buna ziua,
  Ma numesc Niculae si locuiesc in satul MIEREA , COM.VERNESTI , jud.BUZAU.Va rog sa-mi spuneti daca intentionati sa extindeti serviciile TV si Internet in zona in care locuiesc si cand se va intampla aceasta.
  Va multumesc!

  • Buna seara,
   Noi nu suntem de la UPC, doar oferim informatii.
   In Mierea, Buzau nu exista acoperire pentru serviciile UPC si nu avem informatii privind o posibila constructie a retelei aici.

 9. Buna ziua. Numele meu este Viorica Ungureanu.
  Mi-am lasat datele pe siteul UPC in ideea ca voi fi contacatata, dupa cum am citit indicatiile, in vederea incheierii unui contract pentru TV, internet, eventual si telefon daca exista oferte cu telefoane gratuit, pentru REȘEDINȚA MEA din Com.BERTEA, Jud.PRAHOVA, NR.*.eu având domiciliul in Mun.PLOIEȘTI, unde am fost clienta Dv. Fiind contactata de reprezentantul Dv. acesta mi-a comunicat ca nu exista posibilitati de contractare la locatia in care ma aflu.
  Adresa mai exacta este : Com.BERTEA, str.* Nr.*, Jud.PRAHOVA. NU ȘTIU DACA STRADA ESTE TRECUTA IN NOMENCLATORUL STRAZILOR, DAR BERTEA -PH, NR.* E SUFICIENT.
  Casa mea este unica locuinta in paduri, unde am semnal si de la telecom, i RDS si Orange si Vodafone.PUTIN PROBABIL SA NU FUNCTIONEZE UPC AICI ASA CUM AM FOST INFORMATA.
  La cca 300-400 metri de mine, este unicul vecin cablat UPC:*****. NU INTELEG CUM LA NUMAI 300 METRI NU ESTE POSIBILA O ALTA CONECTARE LA SERVCIIILE DV.PUTETI SA IMI EXPLICATI? SAU CONSILIERUL CARE M-=A CONTACTAT NU ESTE INETRESAT DE CLIENTI.
  ASTEPT RASPUNSUL DV. MULTUMESC. Cu stima,

  • Buna ziua,
   Noi nu suntem de la UPC, doar oferim informatii.
   Daca este o persoana instalata la 3-400 de metri nu inseamna obligatoriu ca exista acoperire si pentru adresa dvs. Indicat ar fi sa ajungeti intr-o casierie UPC sa verificati concret, altfel faceti o solicitare la contact @upc.ro si mentionati sa se verifice din nou acoperirea.

  • Buna Andreea,
   Conform acoperirii disponibile pe site-ul UPC, in Curtesti exista acoperire pentru reteaua UPC insa in Baiceni nu exista. Totusi, nu strica sa pui o intrebare si la relatii cu clientii UPC la numarul 0311001000 in cazul in care nu este actualizat site-ul.

 10. buna ziua am si eu o intrebare receptionarea canalelor tv se face prin ruter sau cablu tv ,din tg mures va deranjez
  As dori sa mă abonez la upc dar întâi as dori sa știu dacă conectarea va fi prin cablu sau modem, tv și internet

 11. Buna ziua. In baciu , judetul cluj. Str. Corbului nr.*. Rds ne amana de aproape un an. Daca aveti posibilitatea sa veniti va asteptam.

  • Buna seara,
   In Baciu, Cluj exista acoperire pentru serviciile UPC, pentru a verifica daca exista si pe strada dvs si pentru a porni demersurile pentru instalarea serviciilor UPC va recomand sa sunati la numarul 0311001001.

 12. As dorii oferta de televiziune și internet in localitatea giroc , strada vânătorilor nr * ( in prelungirea străzii Cehov de timisoara) vis a vis de unitatea militară .

  • Doriti si programe de Sport sau posturile HBO?
   Unul din pachetele de baza ar fi Play Familia + Connect 300 + Sport la pretul 59 lei pe luna.
   Aveti viteza de maxim 300 Mbps download la internet iar la televiziune aveti 151 programe + extraoptiunea Sport care contine 10 programe de sport.
   Daca doriti pachete mai mari sau alte extraoptiuni (HBO, Panonia), pretul se schimba.