Fabrica de Bani: Coreea – partea a 2-a si sezonul 2
Pe platforma de streaming Netflix a intrat pe 24 iunie pe plan mondial o varianta asiatica a serialului spaniol de mare succes, produs si difuzat tot de Netflix, Casa de papel / Money Heist (2017) ,tradus la noi Fabrica de bani.

Noul serial se numeste Money Heist Korea – Joint Economic Area / Fabrica de Bani: Coreea (2022). Povestea serialului Fabrica de Bani: Coreea este foarte asemanatoare cu varianta spaniola a serialului. O gasca de infractori se unesc pentru a da cea mai mare lovitura din istoria celor doua tari, Coreea de Sud si Coreea de Nord.

Aceasta gasca este condusa tot de un tip care isi spune Profesorul (Yoo Ji Tae). Acesta strange un grup de genii in mai multe domenii, IT-isti, spargatori sau criminali si le propune sa participe la cel mai mare jaf din istorie. Grupul este alcatuiti din infractori din ambele tari.

Infractorii vor intra in monetaria tarii, scopul lor este acela de a tipari 4 triliarde de bancnote asiatice. Echipamentul bandei de infractori coreene este asemanator cu  echipamentul folosit de banda spaniola din Casa de Papel, difera doar masca de pe fata hotilor care este o masca traditionala coreeana Hahoe ce dateaza din secolul al XII-lea, in timp ce spaniolii au folosit masti cu chipul lui Salvador Dali.

Asemenea membrilor serialului original, membrii bandei de hoti asiatice isi pun ca porecle diferite orase: Tokyo (Jeon Jong Seo), Berlin (Park Hae soo), Denver (Kim Ji hoon), Nairobi (Yoon Ju Jang), Rio (Hyun Woo Lee), Moscova (Won Jong Lee), Helsinky (Ji Hoon Kim).

Fabrica de Bani: Coreea – partea a 2-a si sezonul 2

Echipa de productie a presarat serialul cu elemente de cultura si istorie asiatica. Regizorul serialului Fabrica de Bani: Coreea, Kim Hong Sun si echipa au recunoscut ca presiunea in cadrul echipei a fost mare deoarece sa facut un remake al unui serial de succes dar sunt multumiti de rezultat, mai ales ca in povestea lor au reunit cele doua tari coreene.

Regizorul serialului si-a dorit sa descrie relatia celor doua tari intr-un mod in care sa starneasca curiozitatea tuturor. Fabrica de Bani: Coreea are un sezon cu 12 episoade, durata fiecarui episod este de o ora. In prima zi (24 iunie), Netflix a introdus doar primele 6 episoade care formeaza prima parte a serialului.

Nu exista informatii privind data lansarii celorlalte 6 episoade care formeaza partea a doua si nici despre posibilitatea reinnoirii serialului cu sezonul 2 insa vom anunta cand vor exista noutati.

Pe IMDb, serialul Fabrica de Bani: Coreea a obtinut nota 5.8 din 421 recenzii, fara sa impresioneze. Multi considera ca un remake nu isi avea rostul, avand in vedere succesul foarte mare inregistrat de serialul original.
Voi ce parere aveti despre acest serial?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

  1. Am incercat sa vad primul episod si ma lasa rece, un gust amar, vad acelasi film cu actori coreeni..incepe sa devina tipic pt netflix….nu e primul serial copiat asa…tatii terminati cu prostiile ca ramaneti fara abonati…un zero barat pt accest film…slab…scuze SLAB

  2. Interesant,merita urmărit nu e că originalul dar eok,deși în varianta coreeană e mai multa ficțiune dat fiind că în serial cele două state is unificate,ceea ce e probabil sa se întâmplă,mai ales până în 2025 când se întâmplă actiunea serialului
    Mie unul mi-a plăcut