Accused (Acuzati): a fost confirmat sezonul 2 pe HBO MAX

Acuzati este un serial american de genul drama, crima si antologie care a primit nota 7,1 pe IMDb si are cota de popularitate 439, in crestere. Serialul Acuzati a primit premiul Seal of Authentic Representation din partea Ruderman Family Foundation Seal of Authentic Representation in anul 2023. Productia  fost creata de Howard Gordon si Jimmy McGovern, iar sezonul 2 a fost deja confirmat, fara a se fi mentionat deocamdata data oficiala a lansarii.

Howard Gordon este producator si scenarist american cunoscut pentru productiile: 24 de ore (2001-2010), Homeland: reteaua terorii (2011-2020), Dosarele X (1993-1997), Frumoasa si Bestia (1988-1990) si altele.

Acesta a castigat 3 premii Emmy pentru filmele Homeland: reteaua terorii si 24 de ore, precum si premii din partea PGA Awards, Writers Guild of America, Edgar Allan Poe Awards, Monte Carlo TV Festival. Jimmy McGovern este scenarist si producator britanic cunoscut pentru scenariile serialelor Cracker (1993-2006), Timp (2021-2023), Strada (2006-2009). Acesta a castigat 4 premii BAFTA pentru mini-seriile Timp (2022), Strada (2007, 2008), Hillsborough (1997), precum si alte cateva zeci de premii pentru activitatea sa.

Primul sezon al serialului este compus dintr-un numar de 15 episoade cu durata de 44 de minute si a fost filmat in Toronto, Ontario, Canada. Serialul a debutat la data de 22 ianuarie 2023 pe FOX, iar in martie 2023 a fost confirmat al doilea sezon. Precum reiese si din titlu, Acuzati este o cronica ce urmareste, in fiecare episod, oameni obisnuiti acuzati de diverse infractiuni.

Accused (Acuzati): a fost confirmat sezonul 2 pe HBO MAX

Povestea este spusa din punctul de vedere al acuzatului si incepe in curtea de judecata si urmareste parcursul procesului. Istorisirile lor sunt povestile unor oameni care se confrunta cu situatii exceptionale in fata carora reactioneaza gresit pana cand ajung intr-un punct din care nu se mai pot intoarce. Fiecare episod trateaza cazuri complet diferite, iar decizia judecatorului este aflata doar la finalul episodului.

Spre exemplu, in primul episod, un neurochirurg de succes este judecat pentru ca a oferit suport material pentru infaptuirea unui atac armat intr-o scoala. Pe parcurs, aflam ca autorul atacului armat nu este altul decat fiul acestuia, despre care tatal lui aflase ca are fantezii ucigase citindu-i jurnalul. Desi barbatul incearca sa previna actele de violenta ale fiului sau, cel din urma isi va atinge, pana la urma, tinta. Aflati ce a decis judecatorul, precum si alte detalii din acest caz urmarind episodul 1.

Alte cazuri prezentate in serial se refera la infractiuni din cele mai diverse, precum rapirea unui copil nascut de o mama surogat, agresiune sexuala sau crima.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.