Activare, setari si informatii Digi Storage
Digi Storage (numit si Digi Cloud) este serviciul de stocare in cloud oferit de RCS – RDS, in acest articol vom detalia diverse operatiuni pe care le putem face pentru acest serviciu, avantaje cat si dezavantaje.

Cum activam serviciul Digi Storage?
Pentru a activa acest serviciu, avem nevoie de un cont pe site-ul Digi Romania – sectiunea Contul Meu – ne logam – selectam Serviciile MeleDigi StorageCreare cont nou – selectam numarul de GB doriti (tot aici vedem pretul fiecarei optiuni) – introducem adresa e-mail si alegem o parola urmand sa selectam Creare cont – vom avea un mesaj ca a fost trimis un link de activare pe adresa e-mail – confirmam linkul de activare primit pe e-mail  si vom avea un mesaj de confirmare ca serviciul a fost activat. Acum, daca revenim la sectiunea Digi Storage din contul nostru, vom figura cu un cont activ.

Pentru a ne loga pe Digi Storage accesam pagina web storage.rcs-rds.ro/login sau descarcam aplicatia Digi Storage pe mobil/PC si ne logam.

Sincronizare fisier computer cu Digi Storage
Daca avem un fisier din computer pe care dorim sa-l sincronizam cu Digi Storage, astfel incat sa poata fi accesat de pe orice dispozitiv prin cloud, avem nevoie sa accesam Link this computer – instalam pe PC aplicatia Digi Storage – dupa ce aplicatia s-a instalat, o deschidem si selectam Sincronizari – Creeza – selectam fisierul pe care il dorim sincronizat. Dupa ce se va finaliza sincronizarea, pe pagina principala Digi Storage vom avea MyDesktop Sync unde vom gasi fisierul sincronizat. Continutul fisierului respectiv va fi incarcat in Digi Storage, in prima sectiune din stanga Digi Cloud, ocupand spatiu de stocare.

Adaugare directoare locale Digi Storage
In aplicatia de PC Digi Storage gasim si sectiunea Directoare Locale. Aceasta functie este asemanatoare functiei de sincronizare detaliata mai sus, diferenta fiind ca niciun fisier nu va fi transferat in Digi Storage iar daca PC-ul cu fisierul sincronizat va fi oprit, atunci nu vom mai avea acces la fisier. Directorul local va fi disponibil instant in stanga. Avand adaugat un fisier, daca selectam optiunile contului nostru (este un buton in dreapta – sus cu initiala numelui de familie), pe langa iconita cu spatiul disponibil Digi Storage vom avea si iconite cu fisierele locale adaugate.

Conturile DropBox, Google Drive si OneDrive pot fi conectate in Digi Storage cu usurinta, selectand optiunea din stanga Connect.

Creare si editare fisiere text, Excel, Word sau PowerPoint din Digi Storage
Selectand optiunea Add (dreapta – sus) vom putea adauga si edita fisiere noi text, Excel, Word si PowerPoint direct din Digi Storage, fara sa fie nevoie sa le descarcam si editam separat.

Tot din partea de sus, in dreapta, putem face share cu alti utilizatori Digi Storage.

Stergere cont Digi Storage
Dezactivarea contului se poate face tot de pe site-ul Digi Romania – Contul MeuServiciile MeleDigi Storage – selectam Sterge Contul. Contul va fi activ inca doua saptamani, timp in care putem salva continutul contului insa nu vom mai putea incarca nimic in aceasta perioada.

Cum trimitem/facem share un fisier cu o persoana care nu foloseste Digi Stoare?
Este foarte usor sa trimitem fisiere catre alte persoane, trebuie doar sa selectam fisierul dorit – selectam Share (in partea dreapta a fisierului) – aici vom avea 3 optiuni: Add people (utila doar pentru a adauga adresa e-mail a unui utilizator care foloseste Digi Storage), Send link (aceasta este optiunea care ne intereseaza in acest moment), Receive link – selectam Send link – vom avea afisat linkul pe care il putem trimite fie separat, fie direct din aplicatie (pe e-mail, Facebook, Twitter sau Reddit) – putem proteja linkul, caz in care va fi utilizata o parola, tot aici putem alege daca punem o data de expirare linkului – persoana catre care trimitem fisierele trebuie doar sa deschida linkul si sa introduca parola (daca e cazul).

Cum solicitam un fisier de la o persoana care nu utilizeaza Digi Storage?
Aceasta este o optiune foarte interesanta si utila, chiar daca persoana de la care dorim fisiere nu are Digi Storage, in fisierul in care dorim sa primim ceva selectam ShareReceive link – se va genera un link la fel ca in cazul optiunii Receive link iar persoana care il va deschide va avea o singura optiune pentru a face upload la documentele/fisierele dorite. Este o metoda foarte usoara de a primi ceva de la orice utilizator.

Activare, setari si informatii Digi Storage
In optiunile contului din dreapta sus (butonul cu initiala numelui) avem urmatoarele optiuni:

 • Activity – aici vedem ultimele operatiuni efectuate
 • Places – informatii despre contul general Digi Storage, directoare locale si sincronizarile facute cu conturile DropBox, Google Drive sau OneDrive
 • Links – aici putem vedea toate linkurile de download sau upload
 • Preferences – setarile contului, putem schimba parola, putem seta un logo personalizat pentru sectiunea Digi Storage, informatii despre securitate, inclusiv posibilitatea de a seta autentificare 2-step; tot aici putem schimba limba, avem doua optiuni, engleza si romana
 • Jobs – putem vedea daca avem vreo operatiune in desfasurare, de exemplu daca avem un fisier de dimensiuni mari care se incarca/descarca
 • What’s New – aici putem vedea ultimele noutati care ne-ar putea interesa, ca utilizatori Digi Storage

Cat costa Digi Storage?
Digi Storage ofera mai multe optiuni lunare, in functie de traficul necesar, dupa cum urmeaza:

 • 20GB (gratuit la abonamentul Fiberlink 500)
 • 50GB (3 RON, gratuit la abonamentul Fiberlink 1000)
 • 100GB (6 RON)
 • 150GB (9 RON)
 • 300GB (15 RON)
 • 1TB (30 RON)
 • 2TB (45 RON)
 • 5TB (120 RON)

Viteza transfer Digi Storage
Transferul de fisiere se face foarte rapid, folosind o conexiune Fiberlink 1000 transferul s-a efectuat cu aproximativ 50MBps, transferand un fisier de 14GB in mai putin de 5 minute.

Aplicatii utile Digi Storage
Digi (RCS – RDS) a lansat de-a lungul timpului urmatoarele aplicatii complementare serviciului Digi Storage:

 • Digi RecordBox – creare, incarcare si administrare inregistrari audio in cloud, putem inregistra si incarca direct mesajele audio
 • Digi Storage Music – incarcare si administrare piese audio in Digi Storage, putem adauga playlist-uri favorite si putem organiza toate fisierele audio din contul Digi Storage
 • Digi Storage Player – aplicatie utila pentru redarea continutului audio din cont
 • Digi Storage SIM Backup – aplicatie pentru a face backup la contactele de pe cartela SIM
 • Digi Storage Backup – aplicatie pentru backup si restaurare continut de pe PC
 • Digi Storage Player Kodi – add-on pentru Kodi (XBMC)

Activare, setari si informatii Digi Storage
In concluzie, Digi Storage este un serviciu de stocare cloud si transfer fisiere foarte util, se ofera gratuit la abonamentele Fiberlink 500 (20GB) si Fiberlink 1000 (50GB), functioneaza perfect, utilizarea este usoara, rapida iar transferul de fisiere se face la o viteza buna. Consider un plus si posibilitatea de a primi fisiere cu usurinta de la persoane care nu folosesc serviciul Digi Storage.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

 1. Am folosit fara probleme. Mi se pare un cadou foarte frumos din partea Digi. Pe langa cei 50GB stocati la ei mai este si optinuea de Local Folders unde poti sa folosesti spatiul de pe propriul server (pe disk normal sau RAID) si sa ai cat spatiu vrei, folosind de la ei doar serviciul. Pe Windows e mai greu sa ai server de cloud gratis (pe Linux este owncloud), DigiStorage e o solutie buna. Ce nu am gasit sa poti face alti useri care nu au DigiStorage si sa faci share cu readonly. Poti face share link pe baza de parola autogenerata de 6 cifre catre oricine, nu am gasit optiune de readonly. Cu putine facilitati in plus ar fi super.

 2. Prima impresie pe care mi-a lasat-o acest serviciu este de neprietenos, străin, poate din cauză că de mult timp folosesc serviciile superioare de 1000 de ori ale Google și Megasynk
  Nu-mi place.

  • Eu l-am utilizat ocazional luna aceasta si nu am avut nicio problema, totul a functionat perfect. L-am mai folosit si in trecut si la fel, n-am avut probleme.
   Ceea ce mi s-a parut complicat a fost solutia de backup & restore Digi Storage Backup, in 5 minute nu am reusit sa-l fac sa functioneze, este destul de complex (o sa mai incerc alta data, n-am avut suficient timp de alocat acestei probleme).