Oricât de talentat și intuitiv ai fi ca și jucator de poker, progresul real se va face întotdeauna mai ușor și consecvent pe bază de date reale, colectate și analizate, care arată concret ce s-a întâmplat în partidele jucate de tine de-a lungul timpului.

Date

Indiferent dacă ești abia la început sau ți-ai fixat deja câteva website-uri pe care îți exersezi abilitățile și îți încerci norocul (precum Pokerstars sau Test Your Poker), pentru a-ți putea urmări evoluția e important să înregistrezi câteva informații de bază despre partidele tale precum: site, dată, joc, nivel, număr de jucători, ora intrării, ora ieșirii, timpul total petrecut la masa de joc, banii pariați, banii câștigați și rezultatele (câștig/pierdere).

Înregistrarea acestor informații îți oferă posibilitatea de a analiza evoluția câștigurilor și pierderilor în funcție de website, joc și intervalul orar, câștigul mediu, durata a medie a unei partide câștigătoare și alte informații utile pentru îmbunătățirea jocului.

Pentru că unele website-uri oferă propriile statistici la finalul fiecărei partide, este bine să le salvezi chiar dacă înseamnă crearea de coloane suplimentare pentru că de cele mai multe ori îți oferă o privire mai detaliată asupra jocului.

Analize

Printre indicatorii statistici pe care îi poți urmări se numără procentajul de mâini câștigate raportat la rata așteptată de câștig, care depinde de numărul de jucători de la o masă. Pentru o masă de 8 jucători de exemplu, un procentaj mediu de mâini câștigate ar trebui să fie în jur de 12,5%. Rata de câștig se poate analiza comparativ pe site-urile pe care joci, între diferite tipuri de jocuri sau intervale orare pentru a descoperi situațiile avantajoase și cele cu rezultate sub așteptări.

Statisticile de tip Flop Seen și Forth Street Seen îți pot dezvălui în plus foarte multe lucruri despre stilul tău de joc. Nivelul urmărit pentru o masă completă trebuie să fie în jurul procentajului de 33% și mult mai mare pentru mese care permit 5 sau 6 jucători, pentru că nu ai nevoie de mâini la fel de bune pentru a juca împotriva unui număr mai mic de oponenți. Cifrele sunt bineînțeles orientative pentru că de multe ori variază foarte mult, în funcție de cărțile care vin.

despre jocul de poker online

Poate mai importante decât statisticile Flop Seen și Forth Street Seen sunt indicatorii Win% în Street Seen și Win% în Flops Seen care îți arată cât de bine alegi cărțile pentru care plătești. Ceea ce trebuie să umărești în acest caz sunt discrepanțele dintre numărul de mâini pe care le joci și numărul de mâini pe care le câștigi după ce plătești să vezi a treia și a patra carte de pe masă. O diferență prea mare între valoarea indicatorului Flop Seen și cea a indicatorului Win% în Flop Seen de exemplu indică faptulă că ai tendința să mizezi pe mâini cu valoare scăzută.

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.