ANCOM: Facturile clientilor operatorilor telecom vor fi mai mici.
ANCOM a anuntat ca de la 1 Ianuarie 2020, companiile de telecom au realizat anumite modificari. Rezultatul? Clientii acestor companii o sa dispuna de facturi mai mici la viitoarele plati.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, pe scurt ANCOM, a anuntat joi faptul ca datele ce pot sa fie consumate in Roaming ( Uniunea Europeana / Spatiul Economic European ), fara taxe suplimentare, a crescut. In plus, taxele ce sunt aplicate in momentul in care depasiti aceasta limita, au scazut.

ANCOM mentioneaza in anuntul acestora urmatoarele lucrui:

„Începând cu data de 1 ianuarie 2020, ca urmare a scăderii tarifului reglementat la nivel de gros, pentru majoritatea planurilor tarifare a crescut volumul de date (MB/GB) ce pot fi consumate în roaming în UE/SEE fără aplicarea unor taxe suplimentare. Tot de la această dată, în cazul depăşirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming în UE/SEE, au scăzut şi suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior, astfel: suprataxa pentru date a scăzut cu aproximativ 22%, de la 4,5 la 3,5 euro/GB, fără TVA; suprataxa pentru apelurile primite a scăzut cu aproximativ 7%, de la 0,85 la 0,79 eurocenţi/minut, fără TVA. Pentru anul 2020, nivelul maxim al suprataxei pe care furnizorul RCS&RDS S.A. este autorizat să o perceapă propriilor clienţi pentru apelurile primite în roaming în SEE, în condiţiile prevăzute în Decizia preşedintelui ANCOM nr. 679/2019, a scăzut de la 0,85 la 0,79 eurocenţi/minut, fără TVA”

ANCOM: Facturile clientilor operatorilor telecom vor fi mai mici.
Astfel ca, volumul de consum rezonabil a crescut cu 22% fata de cel din perioada 1 Ianuarie – 31 Decembrie 2019. Datele consumate in Roaming in UE/ SEE sunt tarifate la fel ca in Romania. In plus, trebue stiut faptul ca furnizorii de servicii isi pot stabili un volum de date consumate in UE/SEE. Dupa depasirea volumului de date in Roaming , furnizorii pot sa aplice o taxa de maxim 3.5 Euro/GB. Aceasta taxa este fara TVA. Astfel ca, taxa cu tot cu TVA este de 5.82 Euro/GB.

In plus, pentru a ajuta utilizatorii, ANCOM a dezvoltata o aplicatie. Pe numele sau „Roam like at home”. Prin intermediul acestei aplicatii, utilzatorii pot sa estimeze volumul de date pe care pot sa il cosume in Roaming, fara suprataxa.

Aceasta aplicatie a fost actualizata cu tariful de 3.5 Euro/GB fara TVA, care este valabil de la inceputul acestui an. Ofera rezultate relevante pentru utilzatorii de tarifare in Roaming . Exceptie face compania RCS&RDS S.A. Acest operator este autorizat sa aplice suprataxe de roaming de la prima unitate de consum.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII