Anne cu „e” la sfarsit – premiera TVR 1
TVR 1 pregateste difuzarea serialului canadian de succes disponibil si pe Netflix, Anne cu „e” la sfarsit (Anne with an E – 2017). Initial intitulat in primul sezon Anne, serialul reprezinta o adaptare a nuvelei pentru copii Anne of Green Gables, scrisa de autoarea canadiana Lucy Maud Montgomery in 1908. A fost creat de Moira Walley-Beckett (a fost co-producatoarea serialului de exceptie Breaking Bad) pentru CBC.

Rezumat serial Anne cu „e” la sfarsit
In 1896, fratii Matthew si Marilla Cuthbert (care locuiesc impreuna deoarece nu s-au casatorit niciodata), decid sa adopte un baiat o rfan pentru a-i ajuta la ferma Green Gables, situata langa orasul canadian Avonlea.

Matthew ajunge la gara pentru baiat, in schimb o gaseste pe tanara de 13 ani Anne Shirley, o fata vorbareata, plina de imaginatie, inteligenta si pozitiva. Anne a ramas orfana dupa ce parintii ei au murit atunci cand avea cateva luni, de atunci ea a locuit in diverse case ca servitoare inainte de a fi plasata intr-un orfelinat.

Desi Matthew ar vrea ca Anne sa ramana, Marilla nu are incredere in Anne avand in vedere ca este considerata o orfana necunoscuta si perceputa ca o tanara inutila. Neincrederea apare atunci cand Marilla nu poate gasi o brosa, ceea ce o face sa creada ca Anne este hoata. In acel moment, cei doi Cuthbert o trimit pe Anne inapoi la orfelinat insa, terorizata de intamplarile petrecute acolo, Anne decide sa nu intre si se intoarce in gara.

Intre timp, Marilla gaseste brosa constatand ca Anne nu a furat-o, Matthew incearca sa o convinga pe Anne sa se intoarca si reuseste intr-un final. Desi Anne face acum parte dintr-o familie, ea va avea parte de intamplari nefericite, de bullying la scoala si discriminare din partea comunitatii.

Anne cu „e” la sfarsit – premiera TVR 1

Rolul principal este interpretat de Amybeth McNulty (a interpretat rolul lui Vickie in serialul de succes Netflix Stranger Things). In serial vom vedea si alti actori precum Geraldine James (nominalizata la 4 premii BAFTA cu 4 seriale diferite), R.H. Thomson (Chloe – 2009), Dalila Bela (Jurnalul unui pusti: Caldura mare – 2012), Lucas Jade Zumann (Sinister 2 – 2015, 20th Century Women – 2016, Every Day – 2018), Corrine Koslo (Best in Show – 2000), Helen Johns (Murdoch Mysteries – 2008) si altii.

TVR 1 va difuza serialul canadian Anne cu „e” la sfarsit de vineri, 19 mai, de la ora 17:00, urmand sa fie difuzat de luni pana vineri. Serialul are 3 sezoane si 27 de episoade iar pe IMDb a obtinut o nota foarte buna, 8.7 din aproape 60.000 de recenzii (ocupa locul 156 in topul IMDb al celor mai apreciate seriale si are indicele de popularitate 744). Online, serialul se poate viziona pe Netflix.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU