Bunuri interzise pentru livrare prin curier
Inainte de a solicita unei firme de curierat expedierea unui colet, este important de stiut care sunt bunurile interzise pentru livrare prin curierat. Aceste bunuri/produse pot fi interzise prin lege sau interzise conform politicilor firmelor de curierat.

Mai departe vom enumera produsele si bunurile pe care nu avem voie sa le expediem prin curier:

 • substante si lichide explozive (gaze (inflamabile, neinflamabile, toxice), substante inflamabile, substante toxice, etc.)
 • substante infectioase
 • animale, pesti, pasari, insecte – indiferent ca sunt vii sau moarte
 • ramasite umane (inclusiv cenusa), organe sau teste de laborator
 • arme de foc sau componentele acestora
 • bijuterii, pietre pretioase sau alte materiale pretioase
 • bunuri de valoare (tablouri, ceasuri, monede de colectie, etc.)
 • bani, bonuri de masa
 • tigari, tutun, droguri
 • produse perisabile (carne, lactate, fructe, legume)

Bunuri interzise pentru livrare prin curier
Indiferent de firma de curierat (Posta Romana, Fan Courier, Urgent Cargus, SameDay, DHL, DPD, TNT, UPS, Nemo, GLS, Nemo Express, UPS, etc.), mai sus avem articolele si bunurile interzise pentru livrare folosind servicii de curierat.

Campanie constientizare bunuri interzise pentru livrare prin curier – Urgent Cargus
Firma de curierat Urgent Cargus a demarat o campanie pe pagina oficiala de Facebook privind ce avem voie si ce nu avem voie sa adaugam intr-un colet. Aceasta campanie este inspirata din jocul interactiv Am/N-am. In prima saptamana a campaniei avem intrebarea:  Cand bunicii vor sa iti faca un cadou de nepretuit, dintele de lapte pe un lant de aur, pare a fi o idee de neinlocuit. Dar a fost sau n-a fost expediat prin serviciul de curierat?

Campania consta in fotografii educative care contin ce ai voie sa trimiti prin curierat si ce nu ai voie. Pe pagina Facebook a companiei, in 22 de ore de cand s-a deschis aceasta campanie, au votat 54 de utilizatori. Cei de la Urgent Cargus spun ca aceasta campanie va avea o pagina dedicata cu imagini si informatii menite sa educe viitorul client intr-un mod mai usor de citit.

Aceasta campanie se desfasoara timp de 4 saptamani iar obiectivul este acela de a creste gradul de constientizare, cu privire la ce se poate expedia prin curier si ce nu se poate expedia.

Urgent Cargus s-a infiintat in 1991, fiind prima companie de curierat din Romania. In 1993 aria de acoperire a companiei era de 100%. In 2004 se infiinteaza o noua companie de curierat Urgent Curier. In 2006 se lanseaza platforma Urgent Online iar in 2008 Cargus a fost cumparata de DHL. In 2012 Cargus a fost cumparata de fondul de investitii Abris Capital Partners.

In 2014 Cargus si Urgent Curier devin parteneri egali si se creeaza o companie noua pe piata de curierat din Romania, Urgent Cargus, cu peste 2600 de vehicule si 2900 de angajati si colaboratori. Are 14 centre nationale de sortare in Bucuresti, Magurele, Arad, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Slobozia si Timisoara si 72 centre operationale.

Urgent Cargus expediaza peste 8 milioane de anual. Compania ofera servicii Nationale  Postale (Economic Standard, Serviciul Easy Colet Standard, Confirmare de primire, Contra Ramburs, Schimbare Destinatie, Trimitere cu valoare declarata) si altele.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  • Bringo si Glovo livreaza intr-adevar produse perisabile, probabil mai sunt si altii.
   Articolul face referire la firmele de curierat clasice precum Fan Courier, Urgent Cargus, Nemo Express, etc. prin care poti trimite un colet. Scopul articolului este pentru a cunoaste ce putem expedia prin firme de curierat si ce nu putem expedia, pentru a evita nemultumiri precum „nu a vrut Fan Courierul sa-mi expedieze o galeata de cirese la 400 km si nu inteleg de ce”, ceea ce s-a intamplat pe un alt articol postat de noi.