Campionatul Mondial de Handbal Masculin 2023 la Prima Sport si Digi Sport
In perioada 11 – 29 ianuarie, posturile Digi Sport si Prima Sport vor difuza Campionatul Mondial de Handbal Masculin 2023, editia cu numarul 28.

Campionatul Mondial de Handbal Masculin se va juca in Suedia si Polonia. La aceasta competitie vor participa 32 de echipe impartite in 8 grupe denumite grupe preliminare, fiecare grupa va avea in componenta cate 4 echipe. In grupele principale se vor califica primele 3 echipe din fiecare grupa preliminara.

In fazele eliminatorii se vor califica primele doua echipe din fiecare grupa principala. Meciurile din faza primelor grupe se vor juca in fiecare zi, de la orele 19 si 21, exceptie face 11 ianuarie, ziua de deschidere cand se va juca doar un meci de la ora 22. Iata care este componenta grupelor preliminarii:

Grupa A: Spania, Muntenegru, Iran, Chile
Grupa B: Franta, Polonia, Arabia Saudita, Slovenia
Grupa C: Suedia, Brazilia, Capul Verde, Uruguay
Grupa D: Islanda, Portugalia, Ungaria, Coreea de Sud
Grupa E: Germania, Qatar, Serbia, Algeria
Grupa F: Norvegia, Macedonia de Nord, Argentina, Tarile de jos
Grupa G: Egipt, Croatia, Maroc, Statele Unite ale Americii
Grupa H: Danemarca, Belgia, Bahrain, Tunisia

Campionatul Mondial de Handbal Masculin 2023 la Prima Sport si Digi Sport

Meciurile din grupele preliminarii se vor juca in intervalul 11 – 17 ianuarie. Meciurile din faza grupelor principale se vor juca in intervalul 18 – 23 ianuarie. Meciurile din sferturi se vor juca in ziua de 25 ianuarie iar semifinalele pe 27 ianuarie. Finala mica si finala mare se vor juca pe 29 ianuarie.

Campionatul Mondial de Handbal va fi arbitrat de 25 de perechi de arbitri din 22 de tari. Meciurile se vor juca in 9 orase: 4 din Polonia (Katovice, Plock, Cracovia, Gdansk) si 5 din Suedia (Stockholm, Malmo, Goteborg, Jonkoping si Kristiansand). Din pacate, echipa nationala a Romaniei nu va participa la aceasta editie a Campionatului Mondial de Handbal pentru ca nu s-a calificat.

Echipele Nationale de Handbal care se claseaza pe locurile 1, 2, 3 si 4 la finele Campionatului  Mondial se vor califica direct la Jocurile Olimpice de Vara din 2024 si Campionatul Mondial din 2025.

Posturile de televiziune Digi Sport si Prima Sport impart difuzarea celor mai tari competitii sportive din lume pe teritoriul Romaniei. Digi Sport si Prima Sport difuzeaza cele mai tari campionate interne din lume, Formula 1, Moto GP dar si alte competitii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.