Canal+ va cumpara SPI International
Grupul francez Canal+ (care detine si operatorul de televiziune DTH din Romania Focus Sat prin M7) a ajuns la un acord pentru preluarea pachetului majoritar al companiei SPI International, companie cunoscuta in Romania pentru posturile Filmbox, anunta publicatia Reuters.

Canal+ este detinut de conglomeratul mass-media Vivendi si are peste 22 de milioane de abonati in 40 de tari, scopul acestora fiind ca dupa preluarea SPI sa ajunga la 30 de milioane de abonati pana in 2035.

CEO-ul international Canal+ Jacques du Puy a declarat ca aceasta tranzactie este o oportunitate foarte buna pentru a dezvolta operatiunile companiei din Europa Centrala si Europa de Est si nu numai, prin operatorii detinuti de M7, printre acestia mentionam Focus Sat (Romania), Direct One (Ungaria), HD Austria, TV Vlaanderen si Telesat Numerique (Belgia), Skylink (Cehia si Slovacia) sau Canal Digitaal (Tarile de Jos).

Inca nu au fost dezvaluite informatii financiare sau alte detalii despre aceasta tranzactie.
Aceasta tranzactie ar putea fi un beneficiu pentru abonatii Focus Sat, avand in vedere ca SPI International detine mai multe posturi de televiziune, precum: Filmbox, Filmbox Premium, Filmbox Extra, Filmbox Action, Filmbox Family, Filmbox Stars, Filmbox Africa, Filmbox Russia, Kino Polska, Kino Polska International, Stoplatka, Zoom TV, Dizi, Kino TV, Film 1, FunBox, FightBox, DocuBox, FashionBox, Fast & Fun Box, Filmbox Arthouse, 360 Tunebox, GameToon, Kino Polska Muzyka, Kino Polska Muzyka International si doua posturi de adulti.

Canal+ va cumpara SPI International

In prezent, in grila Focus Sat sunt disponibile posturile Filmbox, Filmbox Stars, Filmbox Family, Filmbox Extra HD, Filmbox Premium, DocuBox, FightBox si Dizi insa pe viitor am putea vedea si alte programe din portofoliul SPI, in urma acestei tranzactii.

Reamintim ca Focus Sat a fost achizitionat de grupul din Luxemburg M7 in 2019, urmand ca in acelasi an, M7 sa fie preluat de grupul francez Canal+.

Voi ce parere aveti despre aceasta tranzactie si cum considerati ca va influenta operatiunile din Romania?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

11 COMENTARII

      • În alte țări că în alte țări, dar la noi să incerce așa ceva? Mă fac să râd .

        Prăpăditul de Focus este în cădere liberă . E vai de el . Are o mână de abonați.

        Dacă le-ar lăsa decât la Focus , se vor duce de râpă și mai tare posturile FilmBox decât sunt deja .

        Sper că, totuși , cei de la Canal+ să nu fie în halul ăsta de idioți .

          • Și …. cum merge?

            E praf și ăla . Canal+ caută Un film din fundul sacului , pe care îl dă de 1/2 ori pe săptămână Și în rest un carton cu sigla . Așa post, să tot vezi …

            Ai auzit vreodată de el să aibă audiență prea mare ? Mă îndoiesc …

  1. Tot Canal+ a prelungit acordul cu AMC Network pe mai multi ani pentru a distribui canalele celor de la AMC pe platformele Canal + in zone ca Ungaria Slovacia Romania anunta site-ul dtv news hu.

    • Depinde ce intelegi tu prin „canale de calitate”

      In principiu continutul de calitate necesita investitii substantiale. Prin urmare, continutul de calitate, nu prea se gaseste free-to-air astfel incat sa poate fi preluat si redistribuit in mod gratuit de catre provideri.

      Din aceste considerente acest continut de calitate a fost retras de pe platformele terte si se regaseste exclusiv in platformele proprii pay-per-view detinute de giganti precum: Netflix, Amazon, Disney+, Discovery+, Paramount+, HBO Max, MUBI, etc.

      Si in acest caz, motivul principal care a stat la baza achizitiei tind sa cred ca este dat de continutul aflat in platformele SPI International.