Capra cu trei iezi – un thriller de la sat, cu Maia Morgenstern si Marius Bodochi in rolurile principale

Inspirat din povestea pentru copii cu acelasi nume, scrisa de marele povestitor Ion Creanga, filmul a fost lansat in iunie 2022 si poate fi vizionat si pe platforma Netflix. Scenariul si regia sunt semnate de Victor Canache, iar distributia este compusa din: Maia Morgenstern (vaduva), Marius Bodochi (vecinul) si copiii Razvan Ilina (fiul cel mare), Silviu Corbu (fiul mijlociu) si Antonio Gavrila (mezinul).

Filmul a primit nota 7,5 pe Imdb si Premiul Publicului la Zilele Filmului Romanesc, care a acordat aceasta distinctie lui Victor Canache si Luanei Georgita. Luana Georgita a fost producatorul si persoana responsabila pentru decorul acestui film. Productia are o durata de 83 de minute si este incadrat in categoria horror si thriller.

Subiectul filmului este cel din povestea originala, insa avem de-a face cu oameni reali, dintr-un oarecare sat romanesc. Asadar, in locul caprei vedem povestea unei vaduve ramase singura dupa decesul sotului. In locul lupului, observam un vecin initial bagacios, care isi dezvaluie natura sadica pe parcursul filmului. Iar in locul celor trei iezi, avem de a face cu trei baieti nazdravani, mai mult sau mai putin ascultatori fata de mama lor grijulie.

Mesajul si morala filmului sunt subliniate de jocul actorilor si de punerea in scena a povestii. Filmul este un film de atmosfera, care, in ciuda evenimentelor si actorilor putini la numar, reuseste sa transmita spectatorilor emotii puternice. Desi cunoastem povestea lui Ion Creanga si modul in care se sfarseste actiunea, transpunerea ei in lumea umana, nu mai putin lipsita de pericole, este binevenita. Doar ca in film personajele negative si cele pozitive apartin aceleiasi specii.

Capra cu trei iezi – un thriller de la sat

Pe actrita Maia Morgenstern o cunoastem din filmele: Patimile lui Hristos, Orient Expres, #Selfie 69. Aceasta este o artista cu o cariera indelungata si productiva in cinematografie si teatru. Pentru prestatia ei, Maia Morgenstern a primit Ordinul National pentru Merit in grad de Comandor (Romania, 2000), Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler (Franta, 2012) si Ordinul National pentru Merit in grad de Mare Ofiter (Romania, 2018). In anul 2022, actrita a primit Premiul de Excelenta TIFF, iar pe parcursul anilor a fost premiata de multe ori pentru performanta in actorie.

Marius Bodochi este actor de film si teatru foarte apreciat de public pentru rolurile din filmele: Vocea Inimii, Apostolul Bologa, Zbor deasupra unui cuib de curci, Calatoria Uskai, etc. In anul 2022, actorul a fost distins cu Premiul Special pentru Maiestria Artistica si Excelenta in Artele Spectacolului in cadrul Galei Premiilor Radar de Media.

Vizionare placuta!

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.