Castiga Romania! revine la TVR 1

Singura emisiune concurs autohtona si una dintre cele mai longevive emisiuni ale Televiziunii Romane va reveni in curand in grila TVR 1. Castiga Romania! se va vedea din nou la TVR 1.

Reprezentantii emisiunii Castiga Romania! au publicat pe pagina Facebook urmatorul mesaj: „Stim ca asteptati de mult vestea aceasta: Sezonul 13 Castiga Romania! va incepe in curand la TVR 1. Va fi unul de exceptie, un sezon in care ne vom reintalni cu oameni care au facut istorie la Castiga Romania!”

Asa suna o parte din mesajul publicat de producatorii emisiunii pe Facebook. Au circulat zvonuri cum ca emisiunea nu s-ar mai produce insa din cate se pare aceste zvonuri au fost nefondate. Inca nu se cunosc alte amanunte legate de noul sezon al emisiunii, nici in ce zi va intra pe post si nici din ce data avand in vedere ca grila de toamna TVR 1 este definitivata insa acest mesaj postat pe pagina de socializare este primul pas care arata ca TVR-ul incurajaza si difuzeaza emisiuni de calitate.

Emisiunea concurs de cultura generala Castiga Romania! a fost lansata in 2017 pe TVR 2, unde au fost difuzate primele 10 sezoane. Din 2022, Castiga Romania! a fost mutata pe TVR 1. Este prima emisiune 100% romaneasca care timp de 3 ani la rand a castigat titlul de Cea mai buna emisiune concurs, acordat de cititorii revistei TV Mania.

In 2018, emisiunea Castiga Romania! a intrat in finala International Format Awards 2018 la sectiunea Cel mai bun format de game show de studio. Formatul emisiunii a fost vandut si adaptat si in alte tari. Denumirea internationala a formatului autohton este Win your Country! si a fost vandut catre zone din Asia, Australia, Noua Zeelanda, America, Franta si Canada.

Castiga Romania! revine la TVR 1

Modul de desfasurare al emisiunii este urmatorul: In platoul emisiunii, in fiecare editie se prezinta trei concurenti. Calculatorul alege de pe harta Romaniei cate un judet ca punct de plecare pentru fiecare concurent in parte. Misiunea concurentilor este sa ajunga intr-un  judet al tarii.

Prezentatorul emisiunii, Virgil Iantu, le adreseaza cate o intrebare de cultura generala ce are legatura cu judetul respectiv pe unde fiecare concurent trece. Daca concurentul stie raspunsul la intrebare, trece mai departe la urmatorul judet, daca un concurent nu stie raspunsul la intrebare despre judetul respectiv el ramane pe loc si trebuie sa aleaga alt traseu pentru a ajunge la destinatie.

Un concurent poate castiga maxim 10 editii consecutive. Concurentul care castiga 10 editii poate castiga suma de 50.000 de lei.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.