Cat costa instalarea la Digi (RCS – RDS)?
In reteaua Digi (RCS & RDS), manopera este gratuita insa unele materiale sunt platite de abonati. Avand in vedere ca am primit mai multe intrebari despre costurile instalarii, in acest articol vom detalia cat costa instalarea in reteaua Digi.

Conform punctului 4.1.1 din Conditiile Generale ale contractului Digi:
„RCS & RDS sau orice subcontractor autorizat va asigura instalarea unui circuit exterior din cutia de distributie exterioara si pana in locuinta Beneficiarului, circuit care include cablu, accesorii, dispozitive de conectica sau alte materiale, Beneficiarul suportand contravaloarea tuturor materialelor utilizate in baza procesului verbal de instalare.”

Cat costa instalarea la Digi (RCS – RDS)?
Astfel, abonatii platesc materialele folosite la instalare, aici fiind incluse cablurile (cablul pentru internet/telefonie fixa/cablu TV) si conectorii folositi in locatia instalata. Nu se platesc materialele folosite in exterior (cablu fibra optica sau alte cabluri folosite in exterior pana in locatie).

Luand ca exemplu o instalare pe fibra optica la bloc pentru televiziune, internet fix si telefonie fixa, nu vom plati fibra optica pana in ONT-ul Digi (echipamentul terminal) si vom plati urmatoarele:
-cabluri internet, telefonie si televiziune, exceptand cablul de fibra optica;
-conectori;

Costul materialelor folosite pentru o instalare nu ar trebui sa depaseasca maxim 20-30 de lei, in functie de materialele folosite. Materialele nu se platesc pe loc ci se vor factura in prima factura emisa. Asadar, daca angajatii Digi solicita plata unor sume pe loc la instalare, putem refuza plata.

Taxe de instalare in reteaua Digi

In reteaua Digi (RCS & RDS), avem 3 variante pentru semnarea contractului de furnizare a serviciilor fixe, in functie de perioada contractuala dorita:
-nedeterminata;
-12 luni;
-24 luni;

In cazul contractelor semnate pe 12 sau 24 de luni, nu se platesc taxe de instalare/activare. In cazul perioadei nedeterminate, se platesc taxe de instalare si activare, in functie de tipul infrastructurii, dupa cum urmeaza (conform contractelor de furnizare servicii Digi):

 • 100 lei – instalare + activare retea fixa;
 • 200 lei – instalare + activare retea fixa FTTH;
 • 50 lei – activare retea satelit (DTH);

In cazul abonamentelor de televiziune prin satelit, instalarea (50 lei) se plateste indiferent de perioada contractuala, cat timp dorim efectuarea instalarii de catre un instalator autorizat. Daca dorim sa instalam antena in regim propriu, atunci nu este necesar sa platim taxa de instalare.

Daca aveti nelamuriri despre costurile instalarii serviciilor in reteaua Digi, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

 1. Ma tot intreb de ce se numeste RCS ca nu prea stiu sa ofere serviciul RCS, adica stiu ca Google ofera pisibilitatea de chat prin RCS dar nu poate fi activata pentru ca fie producatorul telefonului nu a implementat optiunea, fie furnizorul de internet (exemplu Digi al nostru)

  • Probabil te referi la Rich Communication Services,
   Numele RCS – RDS vine de la Romanian Cable Systems – Romanian Data Systems.
   Doar ca idee, compania RCS exista dinainte de lansarea protocolului RCS. 🙂

 2. De trei ani încerc sa instalez antena Digi TV și nu reușesc. Acum am contract cu Telekom, care expira în august și vreau sa schimb cu Digi. Cum pot rezolva?

  • Informatiile specificate in articol se aplica si pentru acest pachet.
   Cat despre taxele de instalare/activare specificate in articol, daca in zona de interes exista fibra optica, atunci instalarea si activarea costa fiecare cate 100 de lei. Daca nu este fibra optica, atunci costa 50 de lei fiecare, pentru perioada nedeterminata.