Fie că plănuiești să construiești un site pentru uz personal sau pentru o afacere online, e imperativ să nu te pripești în luarea deciziilor care țin de temelia site-ului. Nu te grăbi să consideri că site-ul tău se va descurca și cu hosting web ieftin. Nu poți anticipa viitorul site-ului tău – un blog de tip jurnal se poate transforma într-o sursă de venit pentru tine, iar o mică afacere de familie poate crește într-un business cu sute de angajați. Profilul clientului ideal s-a modificat în tandem cu progresul tehnologic. In prezent, componența site-ul trebuie să susțină cerințele clienților: încărcare rapidă, design responsive, hosting web eficient, etc. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un site:

⦁ Hosting web de calitate superioară

Nu există antreprenor care să-și dorească un site pe care să nu se poată baza. Un hosting ieftin de multe ori rezultă într-un site indisponibil mai multe ore pe săptămână. Acele ore te pot costa destul de mult, dacă le însumezi. De aceea, tehnologia companiei ideale de hosting include atât o capacitate mare de găzduire web, cât și opțiunea de servere dedicate unui singur site. Aceste servere dedicate îți oferă posibilitatea de a închiria un întreg server doar pentru propriul site. De asemenea, ultimele inovații în materie de hosting web au adus în domeniu un puternic Antivirus care, prin simpla existență, previne două treimi din cele mai populare erori de funcționare a site-urilor. Iar în cazul în care server-ul e în downtime, ai nevoie de o gazdă care are baterii UPS și un generator ce menține site-ul tău teafăr și nevătămat.

2. Numele și extensia domeniului

Indiferent de motivația ta, nu alege un nume obscur, greu de pronunțat, cu 20 de caractere – acest nume va defini brandul tău. De asemenea, analizează reach-ul pe care îl dorești sau îl aștepți în viitor de la produsul tău. Dacă îți dorești să-ți vinzi serviciile la nivel global, atunci e de recomandat să nu folosești o extensie națională de tip .it, .fr, etc. Dacă îți dorești să economisești cât mai mult timp, poți apela la companii care furnizează atăt servicii de hosting web cât și de achiziționare domeniu.

3. Design-ul responsive e un must have

În cazul în care nu lucrezi într-un domeniu care necesită laptop/desktop, când a fost ultima oară când ai deschis aceste device-uri? Foarte mulți utilizatori web provin acum de pe tablete și smartphones și din acest motiv, agențiile care oferă soluții web se concentrează foarte mult pe user  experience și design-ul responsive. Este esențial ca site-ul tău să fie accesibil de pe mai multe devices și să aibă un design atractiv dar ușor de folosit, fără să consume prea mult timp prețios.

Sperăm că te-am ajutat să-ți recalibrezi atenția pe componente care o merită și care într-adevăr îmbunătățesc considerabil experiența utilizatorilor pe site. Pe scurt, cuvântul cheie ar putea cu ușurință fi: calitatea. Investește în ceea ce merită, iar profitul nu va întârzia să apară.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.