CGTN HD si Credo HD in grila Digi
De astazi, in grila de televiziune digitala prin cablu Digi (RCS & RDS) sunt disponibile cele doua posturi HD, variantele HD inlocuind in grila posturile SD.
CGTN HD este disponibil in format 1080i 16:9 iar Credo TV HD in format 720p 16:9.

Desi pozitiile si frecventele pot sa difere in functie de zona, in anumite localitati (de exemplu, Pitesti) posturile sunt disponibile pe pozitiile 170 (CGTN HD) si 159 (Credo TV HD). In ceea ce priveste frecventele, CGTN HD este disponibil pe frecventa 482 MHz in unele regiuni iar Credo TV HD este disponibil pe frecventa 394 MHz.

CGTN HD este disponibil de astazi si in grila Digi DTH, anterior fiind disponibil doar in format SD.

CGTN HD si Credo HD in grila Digi
Reamintim ca testele pentru emisia in format HD a postului Credo TV au fost efectuate inca de la inceputul lunii iunie.

Exista posibilitatea sa vedem cele doua posturi, CGTN HD si Credo HD, si in grilele altor operatori. In prezent, la Telekom si NextGen, Credo TV are ecran negru, astfel incat ne putem astepta sa vedem emisiunile in format HD si in aceste retele.

CGTN Europe este divizia europeana a televiziunii din China, postul acopera subiecte de afaceri, economie si politica. Pe langa RCS & RDS, CGTN este disponibil si in grilele de cablu ale operatorilor Vodafone si Telekom. Pe satelit, CGTN se poate vedea doar in grila Digi. Tot la Digi DTH se poate vedea CGTN Documentary, post ce difuzeaza documentare chinezesti.

Credo TV este o televiziune religioasa (difuzeaza continut pentru crestini) si este disponibil in grilele tuturor operatorilor principali de televiziune prin cablu din Romania, fiind inclus in lista must carry a anului curent. Pe satelit, Credo TV este disponibil doar in grila Focus Sat.

Voi ce parere aveti despre cele doua televiziuni, Credo TV HD si CGTN HD? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

Update: De astazi este disponibil si CGTN Documentary HD in grila Digi DTH, pana in prezent fiind disponibil doar in format SD;
Update: Credo TV HD este disponibil si in retelele Telekom si NextGen;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

43 COMENTARII

  • Nu au platit nimic. Au renuntat la varianta SD si le-a oferit cablistilor gratuit varianta HD. Ca Vodafone l-a transformat in sd si la alti operatori este ecran negru este problema operatorilor. Operatorii nu au facut ajustarile necesare inca.

 1. Interesanta pozitie cu privire la CGTN. Asteptam eventual si RT HD.. daca tot tragem spre Est.

  Preferam tranzitia la HD a posturilor BBC World News si CNN, amandoua avand feed-uri disponibile in Europa, pe satelit fiind la liber cu Astra 19.2 si 28.2 E. Operatorii ar trebui sa le aiba disponibile si prin fibra. Doar vointa sa mai fie.. .

  • Digi nu a facut nimic deosebit . Variantele SD ale posturilor Credo TV CGTN nu mai exista iar Digi le-a preluat doar variantele hd de la sursa.

  • Pentru niște posturi SD CNN se vede acceptabil iar BBC World News se vede chiar bine. CGTN avea o imagine jalnică în SD.
   Cât despre „tragem spre est” cu CGTN și RT… probabil tu consideri că este mai puțină propagandă și manipulare pe CNN și BBC, posturi care urmăresc agenda ultrafeministă, LGBTQIA+, BLM… CNN post dovedit că minte, manipulează și este partizan și urmează o agendă. Dacă ție ți se pare normal să fii presupus un gunoi uman doar pentru că ești heterosexual, bărbat sau alb urmărește agenda și posturile astea ultraliberale, care ghici ce, sunt de stânga.
   Sau poate apreciezi pe BBC interviuri de mare valoare și anvergură cu personalități ca Mia Khalifa. Poate crezi și chestia cu genocidul asupra Uigurilor și cât de îngrozitor este în Hong Kong.
   Doar acum recent, UK spuneau că rușii nu au tras focuri de avertizare și că i-au șicanat neprovocat, dovedit minciuni.
   Din păcate, în ziua de astăzi eu nu știu nici un post corect, imparțial, deontologic. Am văzut minciuni și manipulare pe Euronews, DW, BBC, CNBC, MSNBC, Fox News… Așa că eu nu iau nimic drept adevărat până nu verific și din alte surse, analizez și îmi fac propriile idei.

   • OMG, SDan.. cat efort sa ne servesti un text atat de lung. Gen, unde dai si unde crapa. De la HD la orientare sexuala.

    Indiferent de ce parte sunt respectivele posturi, presupun c-ar fi preferatele romanilor stiutori de engleza, hetero / bi si de orice alta natura. In CV-uri toti sunt ‘buni’ la engleza, deci nu e o problema sa se uite la mai multe variante de stire.

    Reprezentarea realitatii e o problema complexa in media. Nu trebuie sa imi explici, avand facultatea si masterul terminat in domeniu. E bine sa te uiti la problema din mai multe unghiuri si desigur sa te documentezi singur, din surse de incredere. Orice trust are o anume orientare si cel mai probabil vor favoriza unghiul tarii din care emit.

    Cat despre calitate, BBC World se vede la nivel de joasa calitate .. nu l-as numi nici macar SD. Nu m-am uitat ce latime de banda au in Digi, deoarce am acces la ele pe satelit. Cand comut pe ce se vede in Digi, ma incretesc prea tare – riscand riduri inutile. 😉

    Nu poti sa interpretezi altfel decat ca trag la Est, cand in ziua centenarului, Partidul Comunist din China primeste cadou varianta HD a CGTN in cea mai mare retea de cablu din RO. Desigur, nu-i intereseaza pe chinezi.

    • Cristi, da, unde dai și unde crapă.
     Concret, factual, fără prejudecăți, fără emoții sau interpretări, Digi nu a făcut nimic cadou, nu a tras spre stânga sau altă direcție. Ce s-a întâmplat în realitate și nu în imaginație, CGTN a făcut de la 1 iulie trecerea de la MPEG 2 SD la MPEG 4 HD.

     • Îmi cer scuze, de 2 ori, din motive care-mi scăpa, nu am reușit să finalizez comentariul înainte să fie trimis. M-am lăsat păgubaș. Probabil nu ar face nicio diferență.
      Numai bine.

  • Cei de la Orange nu au facut mutarile necesare. Trebuie sa isi mute antenele de preluare a canalului Credo tv HD spre satelitul EutelSat 16.

    • Stiu ca nu este Credo TV pe satelit la orange. Eu m-am referit ca, cei de la Orange trebuie sa faca mutari de feed-uri de preluare. De astazi Credo tv s-a mutat pe Eutelsat 16. Pentru a-l putea prelua obligatoriu operatorii de catv trebuie sa faca mutarile necesare. Pana acum doar Digi au facut mutarile necesare. Credo tv va fi in HD si la Orange cablu retea proprie.