Clever Media a retras licenta CineEst
Reprezentantii Clever Media au solicitat retragerea licentei audiovizuale a serviciului de programe CineEst SD/HD, aceasta cerere fiind discutata in sedinta CNA de astazi.

Solicitarea a fost facuta pe 30 septembrie 2021 si a venit din partea detinatorului licentei CineEst, SC Diplomatic Digital SRL. Reprezentantii postului nu au participat la sedinta CNA si nu a fost mentionat motivul pentru care a fost solicitata retragerea licentei.

CineEst avea format tematic – film si era autorizata pentru emisie in format SD/HD si zona de difuzare nationala. Licenta audiovizuala CineEst a fost acordata in luna martie 2018, in acelasi timp cu ComedyEst.

Clever Media a retras licenta CineEst
Solicitarea a fost aprobata in unanimitate in cadrul sedintei CNA.

Licentele audiovizuale ale posturilor Cinemaraton, ComedyEst si CineEst erau detinute de Diplomatic Digital SRL, compania ramanand doar cu doua licente. Reamintim ca Diplomatic Digital SRL a fost preluata integral de Clever Media Network in octombrie 2020, fiind detinuta anterior de Akta (operatorul de telecomunicatii a fost preluat de Digi Romania).

Asadar, CineEst dispare iar Diplomatic Digital ramane firma care detine trei posturi, Cinemaraton, ComedyEst si Medika TV, care sunt disponibile in retelele de cablu dupa cum urmeaza:

 • Cinemaraton: Digi (SD/HD) si Orange (infrastructura proprie – HD)
 • ComedyEst: Digi (SD)
 • Medika TV: Digi, Vodafone, Orange si Telekom

Acesta pare sa fie primul pas al reprezentantilor Clever Media de a nu dezvolta portofoliul de programe, in ciuda acestui lucru merita mentionat ca restul posturilor par sa fie dezvoltate in continuare, in special Prima TV.

De asemnea, reamintim ca grupul Clever Media Network a preluat acum o saptamana postul cu profil medical, Medika TV asa cum am mentionat printr-un articol publicat anterior. Licenta audiovizuala era detinuta de Medika Channel Broadcast, al carui asociat este Vlad Pufu, in prezent senator PNL (acesta fiind si motivul pentru care a cedat licenta).

Voi ce parere aveti despre licenta CineEst? Considerati ca si-ar fi gasit un loc printre posturile de filme din Romania sau credeti ca a fost normal sa dispara?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

13 COMENTARII

 1. Urmează, probabil, retragerea licenței pentru Comedy Est. De ceva vreme sunt mai multe secvențe reluate non-stop, din filme românești celebre, decât filme. Pe ce a pus mâna Clever Media, s-a ales praful. Cinemaraton nu se vrea promovat la nivel național, probabil va rămâne doar cu bani în aplicația primaplay, sau cum se cheamă aia pentru care cer 30 lei pe lună ca să vezi reclame ! Ăștia nu au auzit că orice platformă unde se cer bani, nu rulează reclame în timpul competițiilor sportive (de exemplu) ?

 2. Firma deținută de Clever sub care sunt trecute Cinemaraton și Comedy Est nu deține cumva 3 licențe ? Eu stiam că Medika TV este trecută că fiind deținută de aceeași firmă .

 3. Retragerea licentei CNA nu echivaleaza in mod automat cu disparitia unui post TV.

  Poate continutul, sau postul TV in sine, se va muta exclusiv online si va fi intergat in platforma Prima Play ca si serviciu PPV / VOD.

  In aces fel nu-si mai bat capul cu licente CNA si nici nu trebuie sa negocieze aka se milogeasca de cablisti pentru introducerea canalului respectiv in grila.

 4. Mie mi se pare suficient de atractiva oferta lor cu cele 2 posturi de filme… important e sa intre si la Vodafone pe cablu. Deocamdata beneficiez de ele pe DigiOnline.

 5. CineEst care a fost autorizat în august 2018 nu și-a putut începe în ultimii trei ani. Acesta este motivul. Părerea mea. Îmi pare rău pentru el, mai ales că urma să difuzeze filme europene.