WOW 4k Lolly Kids Smilie TV Luxe & Life – solicitare licente in Romania
In cursul sedintei CNA de astazi a fost discutata solicitarea venita din partea Mimyuni Media Entertainmment din Bulgaria in calitate de reprezentant al companiei GLOBAL BROADCASTING ENTERPRISE, pentru difuzarea pe teritoriul Romaniei a 20 de posturi de televiziune licentiate in Qatar.

Cele 20 de posturi vor difuza continut din urmatoarele domenii: muzical, sanatate, divertisment, documentare, stil de viata, posturi pentru copii si sport.
Acestea sunt posturile incluse in solicitarea discutata azi in sedinta CNA: Lolly Kids HD, Smilie TV HD, Homeys’s HD, Health & Wellness HD, Luxe & Life HD, Speed Factor HD/4k, Party’s HD/4k, WOW! HD/4k, Chillayo HD/4k, Cubayo HD, Pet & Pal HD/4k, Black Diamondz HD, Kick TV HD, Sportify HD si Flame TV HD.

Simona Elena Miculescu, reprezentanta posturilor in fata CNA, a mentionat ca Mimyuni intentioneaza transmiterea posturilor in mai multe tari din Europa, printre care si in Romania, multe canale sunt in format 4k, aceasta fiind tendinta de evolutie a canalelor. Rata de repetitie in cadrul acestor canale este spre 0. In prima faza, posturile vor fi transmise de iNES IPTV.

Lolly Kids este un proiect social care incurajeaza tinere talente, este in grila celor mai mari operatori din Spania, avand audiente mari. Operatorii vor putea prelua gratuit acest post.

Pe postul Smilie TV va fi difuzat continut educativ pentru copii, pentru a dezvolta abilitatile creative ale copiilor.

Pe Homeys’s vor fi difuzate programe care includ, in mare parte, sfaturi DYI (do it yourself) pentru a ajuta telespectatorii sa realizeze singuri anumite lucruri acasa, de la lucruri utile in sufragerie si bucatarie la gradina si garaj.

Health & Wellness, asa cum sugereaza si numele, ofera sfaturi pentru o viata sanatoasa si fericita.

Luxe & Life este un program lifestyle.
Postul Speed Factor 4k difuzeaza competitii sportive gen motorsport dar si programe lifestyle si entertainment.

Party’s difuzeaza muzica de petrecere, in timp ce Chillayo 4k difuzeaza muzica de relaxare iar pe Cubayo vom putea asculta muzica latino. Un alt post de muzica este Black Diamondz care difuzeaza muzica soul, gospel si R&B.

Pe WOW 4k vom putea vedea programe cu sporturi extreme, lifestyle si entertainment iar Pet & Pal 4k este un program despre lumea animalelor. Flame TV este un post cu continut pentru intreaga familie.

WOW 4k Lolly Kids Smilie TV Luxe & Life – solicitare licente in Romania

Niciunul dintre canale nu este inca localizat, neavand subtitrare sau dublaj in limba romana. Pe masura ce va creste distributia, va aparea si localizarea insa in cazul postului Lolly Kids nu ar fi nevoie de localizare, conform reprezentantei Mimyuni.
Pe aceste posturi nu se intentioneaza difuzarea publicitatii iar majoritatea posturilor vor fi difuzate in format HD sau 4k.

Membrii CNA au solicitat amanarea votului pentru acordarea licentelor pentru a primi informatii suplimentare privind autorizarile licentelor in alte state din Europa.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

34 COMENTARII

 1. Cum se poate viziona doar TVR 1 HD si TVR 2 HD, fara amalgamul de posturi inutile ? Fara tentativele de 4K upscale si…😊 fara abonament ?

  • Tvr 1 HD se poate viziona fara abonament foarte simplu : Va cumparati receptor DVB T2 se gasesc la 300-400 lei , o antena DVB T2 100 lei o antena buna si un specialist sa va monteze echipamentul si gata. TVR 2 HD inca nu l-au introdus in DVB T2 dar poate o vor face candva . Veti receptiona 12 posturi romanesti + sarbesti , moldovenesti. In fumctie de zona unde locuiti in Romania.

 2. Ați ratat pe Kick TV HD , post de muzică Rock și pe Sportify HD , program de sport

  Se pare că și cele 4K vor fi disponibile și în HD.

  Niciun program nu va fi SD .

  Party’s este de asemenea HD și 4K

   • Poate undeva sa se urmareste online Taraf 2. Balcan Music vad ca emita doar online. Este numai la Tele Plus din operatori. Poate inca nu porneste ca a fost spus ca dupa 6 luni o sa incepe. Poate in July

   • Dacă nu se impun și rămân decât la INES , degeaba se bagă pe piață . Să rămână la ei în Qatar , decât să intre la cel mai amărât operator din RO

   • Sal Robert din ce știu eu și mam informat aceste posturi vor fi într-un pachet separat Gen hbo sau film box cred că va fi undeva in jur de 30de ton la mari operatori spun asta pt că m-am informat de la sursa se pare că Digi ar fi in pol pozition pt preluarea lor dar luați deocamdată că un zvon sursa este progame tv Digi sursa comercial vedem cum se desf negocierile dar asta după ce se termina negocierile pt campionatele europene de fotbal

    • Dacă erau cele de filme , ar fi avut mai multe șanse să fie în extraopțiune, dar nici ăla extrem de multe , dar astea , probabil vor intra în pachetul cel mai mare din oferta operatorilor (TVL la Telekom , Play Maxim sau cum s-o numi la Voda, Family la Orange DTH etc) sau poate în cel mediu , acolo unde este cazul .

     Eu nu cred că vor fi în extraopțiune .

     De reținut că FilmBox are extraopțouni doar la VODA și FilmBox , Telekom , Orange și INES avându-le în pachetele obișnuite .

     Totul (ex: Dacă vor fi în extraopțiune sau pachete obișnuitr) va ține de negocierea cu operatorii.

    • Salut Mirel,
     Cred ca depinde de fiecare operator ce posturi va dori sa preia, Simona Miculescu a mentionat in sedinta CNA ca nu va fi obligatoriu pentru operatori sa preia toate posturile, vor putea prelua strict ceea ce vor.
     Insa, de obicei posturile din extraoptiuni sunt structurate pe genuri, o exceptie fiind Focus Sat.
     Ramane de vazut cine va prelua aceste posturi si cum le vor structura.

   • Wow va fi ca Extreme Sports Channel sau Fast&FunBox. (Cred că dacă ar fi să intre și la Orange sau Voda , probabil îl vor da în HD )

    Eu aș fi fost mai interesat de Cinemachi Docu sau de cele de filme . Din cele care au anunțat că intră , cred că voi urmări mai mult doar pe cele de muzică , eu ascultând destul de multă muzică, asta dacă vor avea muzică bună .

   • Vrei sa spui ca acela de documentare sau cele pentru copii nu merita sa contina subtitrare cel putin daca nu dublare? Atunci vor avea audienta 0 . Sa ramana la INES parerea mea.

    • Domnule Gorila, dacă nu intră posturile la Orange sau Vodafone, n.au nicio șansă la subtitrare.

     O să fie zero barat dacă rămân la INES

    • Eu nu vad un lucru rau un post pentru copii in limba engleza. Multi oameni au invatat engleza de pe Cartoon Network si alte posturi de pe vremea cand nu erau dublate in limba romana.

  • Gabriel,
   Sunt si doua posturi de documentare insa nu stiu care, din sedinta CNA am reusit sa aflu doar numele posturilor mentionate mai sus insa acelea nu sunt toate. Cert este ca doua posturi sunt de documentare.

   • Au anunțat că vor fi 20 de posturi , iar acestea sunt :
    1. Lolly Kids HD-muzică
    2. Smilie TV HD- copii
    3. Homey’s HD- lifestyle,
    4 Health & Wellness HD- lifestyle,
    5. Luxe & Life HD-lifestyle,parcă și muzică 6 Speed Factor 4k- sport
    7. Speed Factor HD- sport ,
    8. Party’s 4k- muzică
    9. Party’s HD – Muzică,
    10. WOW! 4k- sport
    11. WOW! HD- sport
    12, Chillayo 4k- muzică ,
    13. Chillayo HD- muzică
    14. Cubayo HD- muzică,
    15. Pet & Pal 4k- documentare
    ,16. Pet & Pal HD – documentare
    17. Black Diamonds HD- muzică,
    18. Kick TV HD- muzica,
    19. Sportify HD- sport
    20. Flame HD-divertisment sau muzică

    20 În total . Fără cele duble în HD și 4K => 15
    Dacă punem ambele variante , într-adevăr , avem 2 de documentare, dar dacă nu , e doar 1 , dar nici ăla nu e chiar de documentare , fiind mai mult despre creșterea în condiții optime a animalelor de companie

    Majoritatea sunt de muzică, unul de documentare, unul de copii, 3 sport , și 2/3 de lifestyle.