DaVinci Channel HD, Zoom TV HD si Melos TV vor iesi din grila Orange
Orange Romania anunta ca din 15 iulie va unifica in totalitate grilele celor 2 companii Orange Romania si Orange Romania Communications. Cu aceasta ocazie vor fi cateva modificari importante. Aceste modificari au fost trecute in avizele CNA din 2 iulie.

Serviciul IPTV va ramane in continuare, cu toate ca intr-o sedinta trecuta (pana sa ia CNA-ul concediu) reprezentanta Orange Romania a spus ca va veni cu avize pentru inchiderea serviciilor Orange Romania Communications. In avizul Orange Romania din sedinta CNA din 2 iulie s-a specificat inchiderea DTH-ului Orange Romania Communications si a canalelor Orange Sport.

Din 15 iulie, Orange Romania va face cateva modificari de grila. Ambele grile vor fi reasezate tematic iar cateva canale vor fi repozitionate. Vor iesi posturile DaVinci Channel HD, Zoom TV HD si Melos TV. In grilele Orange Romania si Orange Romania Communications vor intra Realitatea Plus HD (la Orange Romania), Medika TV, Bloomberg, CGTN TV, Travel XP HD, Fashion TV HD. Bloomberg, CGTN, Fashion TV HD si Travel XP HD vor intra in grila Orange Romania, la Orange Romania Communications sunt deja.

Din oferta comerciala scrisa pe site din 15 iulie vor disparea extraoptiunile Sport, 4K, adult si Maxpach. Extraoptiunea care va ramane este HBO si va include se pare si canalele Cinemax 1 si Cinemax 2. Toate aceste schimbari vor avea loc in toate cele 3 retele: IPTV, DTH si DVB-C.

DaVinci Channel HD, Zoom TV HD si Melos TV vor iesi din grila Orange

Asa cum am mentionat si intr-un material publicat zilele trecute, in grila de televiziune prin satelit Orange vor fi inlocuite variantele HD cu cele SD ale canalelor: TVR Info, Cinemaraton, Stingray, iConcerts si Investigation Discovery. Aceste inlocuiri se produc din cauza lipsei de spatiu de pe satelit.

Dintre canalele care vor iesi din grilele Orange Romania cea mai mare pierdere ar fi Zoom TV HD pentru ca este un canal cu licenta de canal documentar ce difuzeaza documentare de calatorii. A doua pierdere ar fi DaVinci HD, care este un canal educativ dedicat copiilor dar si parintilor difuzand emisiuni educative si interesante. Din pacate Davinci TV va ramane disponibil doar in grila Digi cablu, in martie anul acesta a iesit si din grila Vodafone.

Grila Orange va fi reasezata tematic dupa cum urmeaza: canale generaliste, canale pentru femei, internationale, stiri, sport, canale pentru barbati, filme, copii, documentare, lifestyle, teleshopping, hobby, religie si muzica

Update: Melos TV a iesit deja de ceva timp din grila Orange;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

31 COMENTARII

 1. Salut Gorila! Cu privire la cele spuse de tine cu extraoptiunile Orange, in my orange daca vrei sa selectezi un pachet de tv+internet, ai la dispoziție ca și extraoptiuni doar hungarian, HBO, netflix(în funcție de pachetul ales) și ultra wifi 6 Mesh.

 2. Ați specificat in acest articol că vor dispărea aproape toate extraoptiunile? Dacă cineva dorește să se aboneze la 4 K, cum va proceda?

  • Daca va uitati in acest moment pe site extraoptiunile nu mai sunt decat HBO. Aceste extraoptiuni vor disparea o perioada. Din cate am inteles de la un angajat ORO extraoptiunea 4K va fi la liber pe perioada Jocurilor Olimpice. Dupa care din august la ORO urmeaza o scumpire totala a pachetelor si extraoptiunilor. Scumpirea va fi de 1 euro din cauza celor de la Clever care cer o marire de 5-8% pentru posturile de sport. Din aceasta cauza la ORO se va reaseza pachetul Sport ( vor coda unele canale) pachetul 4K va mai contine unu doua canale. Daca vreti pachetul 4K acuma sunati la Relatii Clientii . Tratati ca zvon acest comentariu momentan. Mai tarziu ve-ti vedea ca se va adeveri 🙂

   • Era de așteptat ca cei de la clever sa ceară bani in plus odata cu închiderea posturilor OS. Pentru Orange și Vodafone, ei sunt singura soluție în materie de sport, nu vor putea avea niciodată in grila canalele Digi.
    Totuși e ciudat că încearcă o rearanjare a pachetelor, la doua luni distanță de la ultima. Unele lucruri cu siguranță se vor adeveri, altele probabil se mai negociază.

    • Toate prostiile pe care le fac cablisti la distanta mica una de alta se datoreaza menegementului prost care il au la conducere. Isi adapteaza deciziile in functie de ce face vecinul care este trendul pietii. Spre exemplu au renuntat la pachetul Maxpach pentru ca nu sau inteles cu HBO pentru pachetul standard la aplicatia Max si atunci au zis hai sa facem si noi ca vecinii nostri Digi sa scadem pretul Maxpach la 16 lei. ORO si-a dat seama ca pentru a rezista pe piata trebuie sa te adaptezi veniturilor clientilor. Pentru a avea clientii nu trebuie sa scumpesti preturile mereu ci trebuie sa oferi putine canale de calitate din fiecare gen de canal. Digi si asa va face si ORO a ales sa ofere competitii sportive ( pentru ca asta se cere) decat sa ofere canale multe din acelasi gen ( adica sa stea la mana altor furnizori) si sa ii joace cum vor ei sa mareasca preturile dupa cheremul furnizorilor. Gresala mare a celor de la ORO asta a fost au renuntat la OS si sau lasat pe mana celor de la Clever. Mai bine pastrau OS-urile si plateau ei drepturile alaturi de Digi si scoteau canalele Clever. Iar canalele OS le distribuiau in grilele operatorilor mici cum sa intamplat cu Dolce Sporturile in trecut erau la AKTA Clar tv si altii. Dar menegementul prost fara perspectiva.

     • Exact! Asta am susținut mereu, cea mai mare greșeală Orange este păstrarea canalelor clever in locul celor Orange.

 3. Iar Bloomberg, CGTN, Fashion TV HD și Travel XP HD intră doar la ORO. La OROC sunt deja și intră doar Medika TV.

  Cea mai impresionantă întrare e Travel Mix HD, care va fi în exclusivitate în rețeaua Orange.

  • Te auzi ce zici 🤣vorbești nu m-a prostii Travel HD and Mix HD e și la Vodafone așa că nu are cum sa fie în exclusivitate la Orange

    • citește al 2 comentariu de jos 😅scrie clar Travel Mix HD Nici de cum Travel XP HD așa că nu mai cauta scuze. 🤣dacă era așa scria de prima dată. comentariu corect era Travel XP HD intra în exclusivitate doar în grila Orange. Nu îmi zi tu că eu urmăresc travel Mix de mult.

   • Comentezi ca să te afli în treabă.

    Eu am greșit în comentariu în a doua parte, corect, am scris Travel Mix, dar arată-mi tu unde scrie în articol că intră Travel Mix? Inclusiv eu în prima parte am scris Travel XP. Mă refeream la Travel XP, dar așa e când vorbim ca să nu tăcem . Travel Mix e în HD la toți operatorii de ani de zile!

    • Gabryel legat de Travel Mix HD nu l-am scris pentru ca am omis din graba sa publicam materialul mai repede am omis postul respectiv. Iar ca fapt divers a doua sursa folosita de mine pentru a scrie materialul a fost site-ul Orange, iar a colo este o harababura de nedescris. Pe site este Melos tv insa nu scrie care retea OC ORO. Din cate am inteles de la amicul meu angajat ORO prima sursa folosita Melos nu este la OC si este la ORO si din acea grila iese. Deci pe scurt traim in Romania si am spus tot nimic nu este cum ar trebui.

     • Mă refeream la Travel XP, nu la Travel Mix. Din grabă am scris Travel Mix. El e deja în grile de câțiva ani. Travel XP intră acum, care va fi exclusiv în rețeaua Orange, ieșind recent de la Focus.

      Nu ați omis nimic. Respect!

     • Respect si onoare si pentru tine pentru ca esti vigilent si ma mai corectezi pentru ca nu am cum sa le stiu eu pe toate si mai gresim ca suntem oameni. Pentru acest lucru iti multumesc si te respect. Nu trebuie sa ne suparam gand gresim sau omitem pentru ca asta inseamna ca avem valoare suntem urmariti si avem si credibilitate in tot ce spunem. Eu am mai spuso daca firmele de cablu si numai ne-ar trata cu respect si ar anunta din timp modificarile pe care urmeaza sa le faca atunci noi cei care vrem sa informam publicul cititor corect nu am mai avea ce scrie si nu am mai apela la asa zise surse adica angajatii lor.