De necrezut, o mini-serie Netflix despre munca din spatele prinderii unui violator in serie
De Necrezut (Unbelievable, 2019) este o mini-serie inspirata din fapte reale. Povestea se bazeaza pe o serie de violuri comise in statele Washington si Colorado in perioada 2008- 2011 de catre Marc O’Leary, care a primit in final o pedeapsa de 327 de ani in inchisoare. Cele opt episoade ale mini-seriei ne dezvaluie, pas cu pas, atat succesiunea faptelor, cat si modul in care faptasul a fost, in cele din urma, prins si deferit justitiei.

In anul 2015, T. Christian Miller si Ken Armstrong au publicat articolul „O poveste de necrezut despre un viol” pentru ProPublica si The Marshall Project, articol cu care au castigat Premiul Pulitzer. In anul 2018, aceiasi autori au publicat cartea „Un raport fals”, bazata pe aceleasi intamplari, carte apreciata de critici.

De Necrezut a primit nota 8,4 pe Imdb si un numar de 6 premii si 40 de nominalizari. Din distributie fac parte urmatorii actori principali: Toni Colette, Merritt Wever si Kaitlyn Dever. Pentru rolul din De Necrezut, Toni Colette a primit premiul Best Supporting Actress din partea Cristics’ Choice Television Awards. Merritt Wever este cunoscuta cinefililor din serialul Sora Jackie, pentru care a primit premiul Emmy in anul 2013, dar si din filmele Poveste despre casnicie sau Godless.

Kaytlin Dever este o actrita foarte tanara si promitatoare, indragita de public datorita rolurilor din Booksmart, Lege si Dreptate si Short Term 12. In mini-seria De Necrezut, Kaytlin Wever joaca rolul lui Marie Adler, o adolescenta care, desi depune plangere impotriva barbatului necunoscut care a violat-o, nu este crezuta de politisti. Mai mult, acestia o acuza de raportare falsa a unui incident, in urma caruia Marie Adler este obligata la plata unei amenzi si la frecventarea obligatoriei a unui terapeut.

De necrezut, o mini-serie Netflix despre munca din spatele prinderii unui violator in serie

Desi raportul lui Marie Adler nu este luat in considerare de politistii din localitatea ei, investigatia va avea succes in cele din urma. Doua detective din sectii de politie diferite afla intamplator ca au de rezolvat cazuri de viol cu mod de operare foarte asemanator. Acesta este punctul de pornire al unei anchete ample, care vizeaza un violator versat in practicile politienesti si criminologice.

Ele pun cap la cap indiciile relatate de diverse victime (un semn particular al autorului, culoarea ochilor, tipul de incaltaminte, tipul de manusi pe care le purta, tarile prin care a calatorit, etc). Investigatia intalneste multe obstacole, iar descurajarea si esecul par sa compromita rezultatul dorit. Filmul relateaza si modul in care victimele se lupta cu traumele rezultate din victimizare.

Cine este, pana la urma, autorul acestor violuri? Sa fie un politist care stie sa isi stearga urmele sau un violator scrupulos care a citit manuale de criminalistica pentru a stii sa-si ascunda urmele?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.