Decizia CNA in privinta eliminarii Arcadia TV din grila Digi
Saptamana trecuta Consiliul National al Audiovizualului a avut doua sedinte incarcate si tensionate. In acest material vom dezvalui cele mai interesante subiecte discutate de CNA in cadrul acestor doua sedinte.

Compania Canaris SRL din Brasov a cerut Consiliului National al Audiovizualului sa retraga licenta postului Mixt TV. Televiziunea Mixt TV si-a incetat emisia din 1 aprilie. Canaris SRL a intrat in insolventa si nu a mai putut sustine televiziunea a carei licenta expira pe 18 iunie 2024. Canaris SRL a fost infiintata si detinuta de baronul local Aristotel Cancescu, fostul sef al Consiliului Judetean Brasov.

Antena 3 CNN a cerut modificarea licentelor a doua dintre televiziunile regionale pe care le detine. Statia Antena 3 Alexandria a cerut extinderea programului propriu cu inca 5 ore. Programul propriu al televiziunii regionale se va vedea de luni pana vineri, de la ora 08-09 dimineata cu o emisiune matinala dupa amiaza in intervalul orar 17-20 in care se vor putea vedea 2 emisiuni cu subiecte dezbatute de interes social. In weekend, programul propriu Antena 3 Alexandria se va vedea in intervalul orar 10-13.

Antena 3 CNN Valcea isi va inceta emisia proprie pe termen scurt pentru ca sediul unde isi desfasura activitatea s-a vandut. Astfel, din data de 12 februarie Antena 3 Valcea difuzeaza in totalitate programul Antena 3 CNN Bucuresti.

Tele 21 Bistrita a intrat in grila operatorului Vodafone. Postul are licenta locala Bistrita Nasaud si va difuza emisiuni de interes social. Tele 21 Bistrita este al doilea canal local din Bistrita Nasaud dupa Balada TV, acesta din urma difuzeaza muzica populara.

Mai multi abonati ai companiei Digi au sesizat Consiliul National al Audiovizualului faptul ca Arcadia TV nu mai este in grila digitala si ca in locul sau este postul Prima Food & Travel. Iar pe site-ul Arcadia TV era publicat un anunt ca din 1 aprilie Arcadia TV va deveni Prima Food & Travel.

Decizia CNA in privinta eliminarii Arcadia TV din grila Digi
In sedinta CNA au fost prezenti reprezentantii:

  • Adrian Buca, Diplomatic Digital SRL, societate detinuta de grupul Clever Media care are licenta Prima Food & Travel
  • Alina Loghin, reprezentant Prima TV
  • Mirel Bala, reprezentant Arcadia World TV
  • Lucian Mihai, reprezentant Digi

Presedinta CNA Monica Gubernat a spus ca Prima Food & Travel a preluat licenta Arcadia World daca pe site-ul arcadiatv.ro scrie ca din 1 aprilie Arcadia TV va deveni Prima Food & Travel. Adrian Buca si Alina Loghin au declarat ca ei nu au preluat licenta Arcadia TV pentru ca Arcadia TV nu are licenta in Romania ci are licenta internationala si ca Prima Food & Travel functioneaza pe licenta proprie. Cei doi reprezentanti au mentionat ca au cumparat doar documentarele Arcadia TV.

Reprezentantul Arcadia World TV, Mirel Bala, a sustinut ca ei nu au cedat nicio licenta ci au cedat doar continutul Arcadia TV printr-un contract de parteneriat cu Prima Food & Travel. Reprezentantul Digi, Lucian Mihai, a declarat ca ei au primit o scrisoare prin care se specifica ca Arcadia TV se inchide in Romania si in locul sau va emite Prima Food & Travel.

In opinia CNA, reprezentantii Clever Media, Arcadia World, Digi si Ines au procedat gresit. Arcadia World trebuia sa instiinteze CNA ca isi suspenda emisia in Romania si ca cedeaza continutul catre Prima Food & Travel, nu doar sa anunte pe site ca de la 1 aprilie Arcadia World devine Prima Food & Travel. Greseala reprezentantilor Prima Food & Travel este ca nu au instiintat CNA ca au preluat continutul Arcadia TV si ca nu au contract de preluare a semnalului semnat cu Digi si INES. Au trimis doar o scrisoare prin care au specificat ca in locul Arcadia TV vor intra ei.

Greseala Digi si INES este ca acea scrisoare nu tine loc de contract de distributie intre Prima Food & Travel daca acestia nu au preluat licenta Arcadia TV ci doar continutul. Digi si INES trebuiau sa elimine din grila Arcadia TV si sa nu introduca Prima Food & Travel.

Ce trebuie sa faca Clever Media, Arcadia TV, Digi si INES sa intre in legalitate?
Reprezentantii Arcadia TV trebuie sa prezinte contractul dintre ei si Clever Media in care sa reiasa ca au cedat continutul Arcadia TV. Arcadia TV trebuie sa instiinteze CNA ca se retrage din Romania. Clever Media trebuie sa arate CNA-ului contractul de distributie a canalului Prima Food & Travel cu cablistii. Digi si INES trebuie sa ceara aviz pentru introducerea postului Prima Food & Travel. Aceste lucruri se vor intampla intr-o sedinta viitoare a CNA-ului.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

13 COMENTARII

  1. Mori de râs, cu asta își pierde timpul CNA-ul platit din bani publici 🤣🤣🤣🤣. Mi-as dori sa vad o ședință CNA la fața locului… este de râsu’ plansu’ sedintele ăstora….. acolo este un adevărat stand up Comedy 🤣🤣🤣🤧…. unu are o licență, altul are o licență internațională, cel de la Digi nu stie „sanchi” ce retransmite 🤣🤣🤣🤣

    Ps…. partea nasoală este ca in măgăria ăstora cu licențele a picat ca musca in fasole si INES… care de buna credință au vrut sa faca un bine si in final au ajuns se se facă parte cu Digi fara ca să-și dea seama…. cei de la clever (sanchi digi) …. schimba licențele ca pe ciorapi…. 🥱🥱🥱