Diamante neslefuite – sezonul 2: neconfirmat oficial, dar foarte asteptat

Intr-o familie de evrei hasidici are loc o sinucidere: Yanke, sot si tata a doi copii, alege sa se impuste. Aparent, totul era in ordine in viata lui, asa ca vrem sa aflam motivul faptei sale. Acesta ar putea fi datoriile acumulate de Yanke la jocurile de noroc, asa cum afla Noah, fratele sau venit din Londra special pentru inmormantare. Insa, inainte de a plonja in misterul sinuciderii lui Yanke, suntem captivati de noul personaj, Noah, cel care a parasit comunitatea de evrei ultrareligiosi in urma cu 15 ani si a plecat in Londra, de unde se intoarce insotit de fiul sau.

Moartea lui Yanke nu acopera datoriile acestuia, asa ca intre familia de evrei care se ocupa de comertul cu diamante si lumea recuperatorilor apare un conflict violent, cu multe substraturi si tensiuni. In paralel, observam evolutia unor personaje care initial nu par a avea o legatura cu actiunea: o procuroare severa care urmareste traficanti de droguri, vaduva lui Yanke, ramasa singura si cu datorii, fiul lui Noah care vorbeste doar limba engleza, etc.

Sezonul 1 are 8 episoade, fiecare a 50 de minute, si a fost lansat pe 21 aprilie 2023. In scurt timp, personajele iesite din tipare au cucerit inimile spectatorilor, iar serialul a primit nota 7,3 pe Imdb si cota de popularitate 31. Succesul serialului belgian se poate datora creatorilor sai, care nu sunt altii decat scriitori si producatorii israeliti Yuval Yefet si Rotem Shamir.  Yuval Yefet a lucrat la serialul de succes Fauda (2015), precum si la thrillerul politist Line in Sand.

Diamante neslefuite – sezonul 2

Din distributie fac parte actorii: Kevin Janssens (Noah Wolfson), Ini Massez (Adina Glazer), Robbie Cleren (Eli Wolfson), Yona Elian (Sarah Wolfson), Mari Vinck (Gila Wolfson), Els Dottermans (Jo Smets). Diamante neslefuite (Rough Diamonds / Diamantes turbios) este o co-productie a  Israel’s Keshet International, Belgium’s De Mensen, and Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT). Actiunea are loc in Antwerp, Belgia, considerata capitala comertului cu diamante. In film se vorbeste in limbile olandeza, engleza si franceza.

Pe actorul belgian Kevin Janssens l-am mai vazut in productiile: Revansa (2017), De Patrick (2019), Vermist (2008- 2014), D’Ardennen (2015). Pe actrita Ini Massez am mai observat-o in filmele si serialele: Ella (2010- 2011), Team Spirit: de serie 2 (2005), Vermist (2012).

Dupa succesul primului sezon din Diamante neslefuite, asteptam confirmarea celui de-al doilea. Se spune ca Netflix urmareste multi indicatori atunci cand decide suspendarea sau reinnoirea unui serial, si ca implicarea spectatorilor pana la finalul sezonului este un indicator esential. Vom reveni cu amanunte.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII