Digi a obtinut drepturi pentru utilizarea frecventelor mobile in Belgia.
Compania RCS & RDS S.A., in parteneriat cu Citymesh NV (ce face parte din grupul IT Cegeka), a reusit sa castige drepturile de folosire a unor frecvente mobile, in urma licitatiei organizate de Institutul Belgian pentru Servicii Postale si Telecomunicatii.

Obtinerea dreptului de folosire a frecventelor mobile in Belgia face parte din strategia de dezvoltare a operatorului roman. Tot din aceasta strategie face parte si extinderea continua in tarile din Europa de Vest.

Autoritatea Belgiana care reglementeaza serviciile de telecomunicatii belgiene a oferit celor doua companii asociate dreptul de folosire a frecventelor in benzile de de 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz si 3600 MHz.

Digi a obtinut drepturi pentru utilizarea frecventelor mobile in Belgia.
Costul pentru aceasta licitatie castigata se ridica la 114.330 milioane de euro. Suma va fi achitata pe parcusul perioadei in care vor fi folosite frecventele respective.

Valentin Popoviciu, vicepresedintele DIGI: „După România, Spania, Italia și Portugalia (piață în care am câștigat spectru de frecvențe pentru un nou intrat în 2021), suntem încântați să începem pregătirea pentru construirea de rețele de nouă generație și pentru oferirea de servicii pentru clienții rezidențiali din Belgia. Mai multe detalii vor fi anunțate mai târziu, în cursul acestui an. Suntem încrezători că, în curând, vom dezvolta rețele și servicii de cea mai înaltă calitate, la prețuri accesibile”.

Dreptul de utilizare a frecventelor de catre cele doua companii va fi acordat in zilele urmatoare de catre Institutul Belgian pentru Servicii Postale si Telecomunicatii.

Digi este o companie romaneasca ce activeaza in domeniul telecomunicatiilor in tari precum Romania, Spania, Italia si Portugalia. In Romania, aceasta companie este lider de piata in categoria serviciilor fixe (internet, televiziune si telefonie). Reteaua de fibra optica a acestei companii acopera o suprafata de aproximativ 90% din suprafata Romaniei.

Ce parere aveti despre aceasta stire? Nu ezitati sa va postati opinia in sectiunea de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII