Digi ofera acces la internet si tablete copiilor din mediul rural
Grupul Digi desfasoara o noua campanie de ajutorare a copiilor din mediul rural. Prin programul Digi Edu compania RCS – RDS ofera o mie de tablete si abonamente de internet pentru copiii nevoiasi din mediul rural care au nevoie pentru viitorul an scolar.

Din cauza pandemiei, este posibil ca noul an scolar sa inceapa tot in mediul online din cauza pandemiei COVID-19. Tabletele vor fi distribuite in 17 judete ale tarii: Alba, Arad, Bistrita, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Mures, Prahova, Salaj, Sibiu Timis, Tulcea, Vrancea. In aceste judete Digi este furnizor de servicii fixe si mobile.

Aceste tablete sunt Lenovo 10 si sunt acordate copiilor care nu au avut posibilitatea sa participe la cursurile scolare desfasurate online in perioada martie – iunie 2020. Cei care vor primi aceste tablete vor beneficia gratuit timp de 12 luni la pachetul de date mobile Digi Activ. Costul acestui pachet este de 12,6 RON + TVA pe luna si include 50 GB.

Digi ofera acces la internet si tablete copiilor din mediul rural
Digi Edu a fost inspirat de cele doua reportaje prezentate pe Digi 24 cu cei doi elevi care si-au facut curaj si si-au prezentat dorintele de a putea participa la cursurile scolare. Este vorba de eleva Gabriela din judetul Vaslui care a scris primarului din localitatea Suletea ca si-ar dori o tableta pentru a putea participa la cursuri urmand ca edilul sa cumpere dispozitivul respectiv. Un alt caz a fost elevul Vasile din Buzau care a primit tablete pentru toti copiii din satul sau (Catun) dupa ce a declarat ca si-ar dori sa invete dar nu are posibilitati pentru niciun dispozitiv inteligent (tableta, laptop sau telefon mobil).

Prin cele doua programe Digi Edu si Digi Activ compania a dotat labratoarele de informatica din comune din mediul rural si a acordat internet gratuit primei scoli Smart din mediul rural din comuna Ciugud judetul Alba.

In luna mai, Digi a donat si echipamente ATI pentru spitale. Aceste echipamente cuprind: ventilatoare, statii de monitorizare, aparate ecograf si paturi. Aceste echipamente au fost livrate catre diverse spitale din orase ca Bucuresti, Brasov, Craiova, Constanta, Oradea si Timisoara.

Digi (RCS & RDS) este o companie de telecomunicatii care ofera abonatilor sai mai multe servicii precum: internet, telefonie (mobila si fixa), energie electrica si televiziune (prin cablu sau DTH). Digi detine si televiziunile Digi Sport (1, 2, 3, 4), Film Now, Digi 24, Digi World, Digi Animal World, Digi Life, U TV, Music Chanel, Digi 4K, Hit Music Channel dar si posturi de radio precum Digi FM, Pro FM, Dance FM, Chill FM sau platforma Digi Online.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. Doresc să primesc informații despre contract de internet și două Nr de telefon mobil in zona rurală din Tariverde jud Constanta str * Nr * …se poate face prin fibra optica sau prin satelit. Mulțumesc pentru ajutor

  2. Sunt și în serbotesti Vaslui destui copii care ar avea nevoie de un tel sau o tableta în caz că se mai închid școlile din cauza cocosului.Eu am trei copiii abia am reușit să îi iau fetei de 13 ani un amarat de telefon că să poată participa la orele online.cu sa mai iau altele 2 și pt cei mici unul de 6 și unul de trei ani.