Digi schimba total grila analogica
In cursul acestei dimineti, operatorul de telecomunicatii Digi a inceput sa reorganizeze grila digitala si analogica din judetul Ilfov. In acest material vom detalia schimbarile grilei analogice.

Asemenea grilei digitale, grila analogica are primele pozitii ocupate de posturile de sport, urmate de cele generaliste si stiri, filme, copii, documentare si altele. In toata tara vor ramane doar 48 de canale, conform avizelor CNA depuse de catre Digi. Din grila analogica Bucuresti au iesit posturile Eurosport 2, Comedy Central, Cartoon Network, Disney Channel, Disney Junior, Nick Jr., Digi Life, Discovery Channel, Travel Channel, Music Channel, Zu TV, City TV, Duna TV.

Posturile noi ce au intrat in grila analogica din Bucuresti si Ilfov sunt: TV 2 (47), RTL Klub (46), Cinemaraton (28), Film Cafe (29), History Channel (34), Hora TV (41), Agro TV (44). Din 54 de canale au mai ramas 48. O parte din aceste modificari vor fi efectuate si in alte judete din tara. Din toate judetele vor mai iesi canalele locale si regionale, exceptie de la aceasta regula vor face posturile regionale TVR care vor ramane si pe analog in fiecare judet in parte.

Pentru a consulta viitoarea grila analogica pe judete, Digi a lansat pe site-ul oficial digi.ro o sectiune speciala in care toti abonatii din fiecare judet pot vedea grila analogica din judetul sau. Aceste informatii se pot vedea in sectiunea TV – Grila TV. Posturile sunt asezate in tabel si vedem 3 tipuri de televiziune: digital, analog si satelit.

Digi schimba total grila analogica

In tara inca nu s-au produs aceste schimbari, se vor produce incepand cu 20 octombrie si se vor termina in noiembrie. Este pentru prima data cand operatorul Digi scoate de pe analog un numar atat de mare de televiziuni .

Reprezentantul Digi a declarat intr-o sedinta a Consilului National al Audiovizualului ca in timp vor fi scoase toate canalele de pe analog si vor ramane doar posturile TVR si cateva  din lista must carry.

Reprezentantul Digi a mai declarat ca toti abonatii care au pachetul analog pot vedea pachetul digital gratuit exceptie facand canalele din extraoptiuni. Pentru a vedea posturile din pachetul digital, abonatii au nevoie doar de un televizor care are incorporat sistemul DVB-C. Toate televizoarele fabricate incepand cu 2014 au incorporat un astfel de sistem de receptie a sistemului digital.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

27 COMENTARII

 1. Ma intreb daca in anul urmator vor mai scoate tot asa inca 4-5 canale din grila analogica fiindca vad ca si anul trecut au mai scos tot asa din 58 au ramas 54 iar acum din 54 au mai ramas 48. O chestie care nu inteleg, cum se face ca cei de la Digi s-au hotarat sa readauge postul Nickelodeon in grila analogica cand stiu ca anul trecut il scosese, dar oare cum se face ca au scos Cartoon Network din grila analogica iar pe Boomerang l-au lasat in continuare pt ca este acelas post inrudit cu CN, la fel si Disney JR Inrudit cu Disney Channel, acelas lucru si cu ZU TV si nu un alt canal din „Antena Group” sau Music channel, si nu UTV🤔 intr-un fel e trist sa scoata posturi care le-ai vazut mereu pana acum si dintr-o data sa dispara din lista(Aici ma refer pt cei ce urmaresc numai in Analog). Lasand discutia pe care am scriso care nu prea are sens, sincer nu ii mai vad rostul la transmisia Analogica in 2022 :)) ca oricum toata lumea urmareste pe transimisia Digitala fiindca se vede mult mai bine, sunet mai bun, posturi SD care au si varianta HD cea ce se vede si mai bine imaginea fata de cele SD, poate pe viitor sa adauge si varianta 4K pt televizoarele care suporta ultra-HD fara sa fie criptate ca „Digi4k”. Eu sincer intr-un fel ma bucur de aceasta decizie pe care au facuto DIGI n-are decat sa scoata pe rand toate posturile Analog ca stau degeaba pe banda, mai ales acum sunt multumit ca au scos posturile locale din Analog si le-au bagat in grila Digitala cum e postul meu „Media Sud TV” chiar si cel regional „TVR Craiova” 🙂

  • „sincer nu ii mai vad rostul la transmisia Analogica in 2022 :)) ca oricum toata lumea urmareste pe transimisia Digitala”
   Ai vorbit tu cu toata lumea? Tocmai ca multi oameni inca au televizoare cu tub sau lcd-uri mai vechi fara tuner dvb-c si nu vor nici stb-uri, de asta grila analogica inca e activa!

 2. Au fost obligați de un parlamentar, de sârbu cu postul lui 0 si de cna( cenzura burgheza) care trebuie desfiintat🤮! Puteau ramane asa cum au fost dintotdeauna, atât ca programe digital sau analog cat ca si poziții!

 3. Digi a eliberat 6 frecvente din analog pt a organiza grila digitala. Din 54 canale au ramas 48 pe analog. Dar intrebarea este de ce digi a inlocuit unele canale in analog? De ce au introdus Filmcafe, History, Cinemaraton in analog?

  • Nu. Acum au peste 5 frecvente digitale libere in toata tara. Greu sa le ocupi cu posturi tv pe digital toate frecventele. Poate sa mai ocupe 2 frecvente pana la finele anului cu ce canale mai au de introdus.

     • Eu vad ca doar 2 frecvente au libere (fara cele dupa 700 mhz). 298 mhz si 290 mhz. Ultima frecventa analogica din UiF este 735.25. Inainte era pana la 790 analogul.

     • Daca ii poti intreba de ce scot de data asta 6 canale/frecvente (un numar atat de mare), in conditiile in care NU baga alte canale noi in digital? Ei de obicei eliberau cate 1 maxim 2 frecvente in alti ani, doar atunci cand aveau de gand sa introduca noi canale pe digital, dar acum? Ori au de gand sa introduca pe viitor alte canale HD si nu mai au spatiu? Si chiar de ar fi asa, o singura frecventa scoasa era de ajuns, de ce au scos asa de multe? Nu cred ca le-a impus CNA sa elibereze 6 frecvente…

     • Pe viitor vor mai introduce canale. Reprezentantul Digi a zis la CNA ca au scos multe canale pentru a putea aranja canalele digitale conform legii.

 4. Un utilizator de pe forumul albastru a publicat grila analogica din Bucuresti:
  forum.softpedia.com/topic/569297-rcs-rds-digi-tv/page__st__7038#entry29423340

 5. TV2 SI RTL KLUB nu sunt pe analog in Bucuresti. In Bucuresti au mai intrat pe analog M1 si Maria TV. De asemeni Disney Channel si National Geographic au ramas pe analog.