Emisiuni noi in grila TVR Cultural
TVR Cultural isi va imbogati grila de programe cu 5 emisiuni noi incepand cu 1 aprilie. In acest material vom detalia aceste emisiuni noi.

Adevar si curaj – sambata, 1 aprilie, de la ora 13. In aceasta emisiune, telespectatorii vor urmari o serie de documentare despre cei care s-au jertfit pentru credinta in trecut. Vom urmari o serie de reportaje despre vietile episcopilor canonizati de catre Biserica Ortodoxa Romana, care, dupa caz, fie au avut parte de o moare martirica pentru credinta, fie au recunoscut credinta lor si au suferit diferite consecinte facute de regimul aflat la putere in acele vremuri. Canonizarea este o forma de recunoastere a sfintiei unei persoane de catre Biserica Ortodoxa.

Romania Libera – din 1 aprilie, de la ora 15, in fiecare sambata. Aceasta emisiune prezinta tot ce se intampla semnificativ in literatura autohtona privit din perspectiva revistei Romania Libera cu grila de valori cu titluri de rubrica. Romania libera este cea mai prestigioasa publicatie literara romaneasca.

In emisiunea Romania Libera se vor difuza interviuri cu diversi scriitori consacrati ca Mircea Mihaies, Horia Roman Patapievici, Ana Blandiana si altii. Vor fi difuzate si cronici literare.

Redescopera Romania – din 1 aprilie, de la ora 16, in fiecare sambata. Aceasta serie de documentare isi propune sa descopere Romania asa cum nu a mai fost vazuta de foarte mult timp. Prin aceasta serie de documentare se va promova muzica romaneasca dar si obiective de importanta nationala.

Emisiuni noi in grila TVR Cultural

Arte si fapte – in fiecare sambata, de la ora 20. Aceasta emisiune este o incursiune interactiva prin destinul profesional al unor artisti, antreprenori culturali, activisti sociali si operatori teatrali. Ei sunt cei care pot schimba perceptia societatii asupra artei contemporane si a culturii underground prin operele lor.

Dialoguri academice – din 2 aprilie, in fiecare duminica, de la ora 22. Aceasta este o emisiune de tip talk show. Mircea Dumitru, vicepresedintele Academiei Romane va realiza o serie de interviuri cu academicieni si reprezentanti ai sectiilor de cercetare.

Postul de televiziune TVR Cultural apartine Societatii Romane de Televiziune si a fost relansat pe 1 decembrie 2022. TVR Cultural are licenta generalista si este preluat de toti operatorii de cablu, dth si iptv doar in varianta HD.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Scoateti reclamele idioate , agresive, repetitive , etc ,Faceti un canal numai cu reclame la care sa se uite doar cei care le-au facut ,Daca veti scate reclamele idioate, o sa va creasca audienta, !