Enigmele Romaniei cu Marcel Iures – la History Channel

Postul de televiziune History Channel Romania va difuza un al doilea serial documentar autohton. Serialul documentar se numeste Enigmele Romaniei si va intra pe post in luna octombrie.

Enigmele Romaniei este al doilea serial documentar dupa Misterele aurului Dacic care a fost difuzat de History Channel in Romania pe 31 octombrie 2022. Daca Misterele aurului Dacic a fost prezentat de Paul Ipate si Simina Cernat, al doilea documentar autohton va fi prezentat de unul dintre cei mai mari si emblematici actori romani, este vorba de maestrul Marcel Iures.

Enigmele Romaniei va cerceta o serie de enigme din diverse domenii, istorie, geologie, castele, crime, lumini ceresti, tulburari mentale si ritualuri religioase ascunse. Actorul Marcel Iures a lucrat de-a lungul timpului cu regizori de film renumiti precum Brian De Palma, Francisc Ford Coppola si cu actori mari de peste ocean cum ar fi: Tom Cruise, Johnny Depp, Nicole Kidman, Brad Pitt si altii.

Marcel Iures a jucat in filme emblematice ca: Misiune imposibila, Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor, Pacificatorul, Piratii din Caraibe: La capatul lumii si altele.

Karol Bek, Senior Comercial Director si Country Manager pentru Romania la A+E Networks Polonia & CEE a declarat, printre altele: „Suntem incantati sa anuntam o noua productie locala in Romania, Enigmele Romaniei, unde postul de televiziune History Channel Romania este numarul 1 in topul televiziunilor factuale pentru al zecelea an consecutiv si se plaseaza in top 15 televiziuni la nivel national. Romanii au un mare apetit pentru programele care imbina istoria cu misterul. Prin urmare, am decis sa ne concentram pe unele dintre cele mai fascinante mistere ale Romaniei si nu ne-am putut gandi la o gazda mai potrivita pentru aceasta emisiune decat Marcel Iures, care, cu personalitatea sa carismatica, ne va ghida dincolo de naratiunile oficiale ale istoriei in comentarea raspunsurilor.

Enigmele Romaniei cu Marcel Iures – la History Channel

Marcel Iures a declarat printre altele ca este incantat sa fie gazda emisiunii Enigmele Romaniei si spera ca sa ii familarizeze pe telespectatori cu noi perspective privind personalitati si evenimente celebre care au definit Istoria Romaniei. Aceasta emisiune va fi o mare oportunitate de a promova mostenirea culturala fascinanta a Romaniei in intreaga lume iar Marcel Iures este onorat sa fie ambasadorul ei, conform declaratiilor acestuia.

Producatorul exclusiv al seriei, John M. Florescu, a declarat ca tinuturile muntoase ale Transilvaniei si nu numai sunt bogate in mistere, enigme si intrebari fara raspuns. Serialul documentar are 6 episoade, fiecare episod are durata de 30 de minute.

Iata cateva enigme ale Romaniei care vor fi dezbatute in aceasta serie: locul unde se afla mormantul lui Vlad Tepes, cauza mortii poetului national Mihai Eminescu sau cautarea tablourilor disparute de la Muzeul Brunkenthal din Sibiu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.