F1 stabileste primele etape din 2020
Fanii curselor Formula 1 primesc, in sfarsit, o veste buna, s-a stabilit calendarul pentru primele etape ale sezonului 2020. Pentru inceput vor fi doar 8 curse insa pana la sfarsitul anului se spera ca acest calendar provizoriu sa fie actualizat cu alte curse.

Pana in prezent sunt programe 8 curse, iata cum arata calendarul:
-Prima cursa se va desfasura in Austria in perioada 3-5 iulie;
2. 10-12 iulie tot in Austria (Marele Premiu al Stiriei);
3. 17-19 iulie in Ungaria (Hungaroring);
4. 31 iulie – 2 august in Marea Britanie (Silverstone);
5. 7-9 august in Marea Britanie (premiu aniversar de 70 de ani);

6. 14-16 august in Spania (Barcelona);
7. 28-30 august in Belgia (Marele Premiu al Belgiei Stavelot);
8. 4-6 septembrie in Italia (Monza);

Acestea ar fi primele 8 curse Formula 1 prezentate de directorul executiv F1 Chase Carey ca fiind sigure. Chase Carey spera ca sezonul Formula 1 din 2020 sa aiba un numar de 15-18 curse pana in decembrie.

F1 stabileste primele etape din 2020
Primele curse vor avea loc fara spectatori urmand ca pe parcurs, daca lucrurile vor reveni la normal, fanii F1 sa fie prezenti in tribune. Sezonul 2020 a fost amanat din cauza pandemiei Covid-19 care a afectat intreaga lume.
In Romania ultimele doua sezoane au fost transmise de trei televiziuni de sport: Digi Sport (RCS-RDS), Telekom Sport (Telekom Romania) si Look Sport (Clever Media), cele trei televiziuni impartindu-si mai multe competitii sportive. La momentul publicarii acestui articol, nu se cunoaste detinatorul drepturilor TV pentru Romania.

Printre cei mai cunoscuti piloti care participa si anul acesta putem enumera: Lewis Hamilton, Sergio Perez, Max Verstappen, Sebastian Vettel.

Primul campionat mondial de Formula 1 a fost infiintat in 1950 de catre FIA (Federatia Internationala de Automobilism). Sezonul acesta este sezonul cu numarul 71 iar in acest campionat sunt inscrise 10 echipe de constructori si 20 de piloti.

Pilotul cu cele mai multe Campionate Mondiale castigate este Michael Schumacher (7 trofee – sezoane castigate 1994, 1995 si sezoanele 2000-2004), acesta s-a retras din circuit.  Lewis Hamilton este prezent in circuit din 2007 (6 trofee castigate 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019), iar la constructori echipa Ferrari (16).

De sase ani s-a lansat si varianta ecologica a Formulei 1, este vorba de Formula E. Aceasta competitie este transmisa in Romania de Eurosport.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

  • Cei de la emisiunea Grila de Start spun ca inca nu se stie cine va lua drepturile pentru formula 1 in Romania, cu toate ca nici cand a fost vorba de Moto GP nu au recunoscut. Vom vedea.

    • Stiu Marius insa cei de la emisiunea Grila de start nu vor sa recunoasca ca digi a luat drepturile pentru F1. Intreaba-i si ai sa vezi ce zic. Inainte sa se faca acest material le-am spus pe Facebook celor de la grila de start daca este adevarat ce scrie pe siteul F1 si ei au spus ca inca nu se stie cine va lua drepturile f1 pentru tara noastra. Si daca ei asa au spus eu nu pot scrie alt ceva in materiale, cu toate ca stiu ce se zvoneste. Insa daca nu vine un comunicat din partea celor de la digi sau look sport, scriu doar ce este concret si adevarat. Sper ca intelegi cum sta treaba.

     • Aia de la Grila de Start daca nu e totul oficial aici ma refer la calendarul Formulei 1 zic ca nimeni nu au drepturiile de difuzare pentru ca nu au aprobare de la sefi adica Andi Vilara si George Dobre iti zic 10% Digi dizuzeaza Formula 1 vor anunta cu maxim 48 de ore inainte sa inceape antrenamentele Mp al Austriei la fel va face si Look undeva pe 1 iulie va aparea anuntul oficial

     • Nu vor sa recunosca pentru ca nu s-a virat prima transa din contract.Iar Digi nu va vira banii decat in apropierea evenimentului…Fac asta din 2 motive:sa nu-si blocheze banii si sa mai incerce o negociere,agentia care detine drepturile tinde de obicei sa mai lase la pret daca vede ca nu le ia nimeni…Iar in momentul de fata in Romania nu cred ca doreste nimeni drepturile F1…Bine nu-i exclus ca la un moment dat jocul asta sa se intoarca impotriva lor…