Focus Sat pregateste in curand programe noi
Jaromír Glisník, membru al consiliului de administratie al grupului M7, a declarat ca se pregatesc schimbari ale grilei de programe Focus Sat in Romania si UPC Direct in Ungaria.

M7 pregateste modificari ale grilei de programe pentru operatorii freeSAT (Cehia) si Skylink (Slovacia), modificarile freeSAT se vor face luna aceasta iar pentru Skyling, in luna noiembrie anunta parabola.cz. Ambele platforme DTH vor avea mai multe programe HD in oferta comerciala.

freeSAT va avea prioritate in ceea ce priveste aceste schimbari deoarece TP-urile ramase libere vor fi utilizate pentru a extinde grila de progame HD a operatorilor Focus Sat (Romania) si UPC Direct (Ungaria).

Clientii freeSAT de pe Thor 5/6/7 (0.8° W) si Intelsat 10-02 (1° W) vor beneficia de schimbari luna aceasta, urmand ca in luna noiembrie sa fie efectuate schimbari pentru clientii Skylink de pe satelitul Astra 3B (23.5° E).

Focus Sat pregateste in curand programe noi
Clientii afectati de aceste modificari vor trebui sa rescaneze programele, daca folosesc un receptor personal fara functia FastScan. Se va incerca efectuarea acestor modificari asa incat sa nu fie nevoie de mai multe rescanari.

Desi nu au fost oferite detalii privind noile programe care vor intra in grilele operatorilor M7, a fost mentionat ca vor fi mult mai multe programe in format HD, acestea fiind anuntate prin comunicate de presa la momentul respectiv.

freeSAT elimina din grila toate posturile SD
freeSAT (operator de televiziune prin satelit din Cehia) ofera in prezent atat programe SD cat si HD. Incepand cu 1 noiembrie 2020, posturile SD vor fi eliminate din grila si se vor mai receptiona doar programele HD, inclusiv programe noi care nu sunt in prezent in grila. Aceste modificari se vor face fara modificarea pretului abonamentului. Nu putem spune acelasi lucru despre Focus Sat, unde pretul pachetului Familia a fost majorat recent cu 2 lei pe luna, la 37 de lei.

Acestea sunt variantele SD care vor fi eliminate din grila freeSAT Cehia, urmand ca din 1 noiembrie sa fie disponibile doar in format HD: CT1, CT2, CT24, CT Sport, 5 TV Barrandov, Eurosport, Eurosport 2, Arena Sport, Two, HBO CZE, Uni, Nova Cinema, Nova Sport 1, Prima TV, Sport1 CZE, Sport2 CZE, TV NOVA, Dajto, JOJ Plus, TV At Home, TV JOJ, TV Markiza.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii suplimentare despre posturile care urmeaza sa intre in grila Focus Sat.
Voi ce posturi credeti ca vor intra in grila Focus Sat?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

29 COMENTARII

 1. Si eu am trecut de la Focus Sat la Orange , sunt cetatean Austriac dar am reusit sa fac abonament pe adresa parintilor din Romania, au mers la o reprezentanta Orange si le-a spus ca au nevoie de acest serviciu in afara granitelor si s-a rezolvat fara probleme.. Am semnal 100% din locatia mea si calitatea imaginii o depaseste pe cea a posturilor austriece. Peste 50% din programe sunt in format full Hd , si toate astea pentru doar 6 Euro pe luna. Recomand 100% Orange DTH.

    • Posturile Discovery nu vor mai intra la Focus Sat. Eu va sugerez sa va mutati la alt operator care va ofera posturile dorite de dvs. Parerea mea este ca Orange este cel mai bun DTH de la noi.

     • Păcat ca pana la anul în iulie am contract cu focus sat și momentan locuiesc în Germania și nu știu dacă Orange TV distribuie în Germania modul CI și reciver asta chiar nu stiu

     • Orange nu distribuie echipament in afara Romaniei. Focus Sat este singurul DTH din ro ce distribuie echipamente in afara tarii. Insa daca doriti alt DTH se pot folosi alte tertipuri pentru a instala alt dth romanesc in afara .

 2. Cred ca daca tot au umblat la bani tot asa ar trebui sa adauge ceva,de exemplu,sunt posturi noi Romanesti,postul Lov Nature nici nu e titrat,Fightbox lafel,ne uitam dar nu intelegem nimic.

 3. Sint client Focus Sat, vizionez pe internet și mi-aș dori ca toate programele cuprinse în pachetul Complet 2 luni să le pot viziona în asa zis formatul streaming tv!!
  … Hbo nu pot viziona, Discovery la fel, dacă tot plătesc aș fi bucuros să pot viziona pachetul complet, nu doar 50 programe!!

  • Nu e exclus ca la un moment dat în aplicația Focussat Live tv sa avem acces la toate posturile din următoarele pachete: Familia,Mozaic Plus, Filmbox, Cinema,Adult,Pannonia mai ales că în secțiunea Tv în direct apar:Lista toate posturile, Posturi Favorite,Posturi disponibile. In lista cu Toate posturile sunt disponibile toate posturile ce oferă Focussat in prezent abonaților săi fiecare post în aplicație are ghid tv permanent actualizat, si imagine live doar că la acesta din urmă apare următorul mesaj :Momentan nu se poate viziona canalul.Probabil vor rezolva cei care se ocupă de această aplicație de această problemă astfel încât să avem acces la toate posturile din Focussat Live tv.

 4. Unde pisici s-a facut Familia 37 de lei? Ca doar nu-s nebuni, sa le mai plece inca o halca buna de clienti…si asa is vai mama lor destul, daca chiar vor sa inchida sandramaua exista metode mai simple…

  • problema e ca pe satelit un canal hd ocupa mai multa banda decat unu sd si deci provideru tre sa plateasca mai mult firmei care detine satelitu si cara transmite semnalu

   • Ai dreptate însă trebuie menționat faptul că Freesat care emite tot pe satelitul Thor se muta pe satelitul Astra3B asta însemnând că pe Thor va rămâne dintre Focussat,Upc Direct, Freesat din slovacia, și cehia doar primele două asta înseamnă automat spatiu liber mai ales că se mută peste 100 de posturi ce sunt retransmise de Freesat în slovacia, si tot in jur de 100 de posturi si din lista de programe din cehia.Posturi SD o să rămână în continuare atât la Focussat cat si la Upc Direct deoarece stim foarte bine că și în prezent sunt mai multi deținători de posturi care oferă posturi operatorilor doar în SD neavând ,si varianta HD lansată . Singura noutate va fi că la un moment dat vom avea toate acele posturi românesti care au varianta HD, posturi străine de muzică,film, documentar,sport ,chiar si posturi în limba maghiară la Focussat, astfel de modificări vor face si in Ungaria cei de la Upc Direct oferind ,si mai multe posturi în HD abonaților săi . Însă totul cu timpul.Poate într-un viitor apropiat vor oferi acces si la lista cu toate posturile din aplicația Focussat Live tv mai ales că deja există lista respectivă în care se gasesc toate posturile din fiecare pachet ce oferă în prezent Focussat abonaților săi acele posturi în aplicație având ghid tv permanent actualizat si imagine live doar că momentan posturile nu pot fi vizionate.

 5. Au văzut și ei că le pleacă clienții pe capete și s-au gândit că dacă elimină posturile cu variantă SD(DEșI sunt muĺți clienți care încă au receivere SD) și mai introduc câteva în HD vor mai putea salva ceva. Totuși poate mai elimină și ei din posturile maghiare , că e grila plină , și sunt mai multe decât românești .Totuși Destul de târziu această manevră cu posturile HD.
  Plus că zvonurile despre eliminarea posturilor Discovery de la 1 ianuarie continuă să circule , iar eliminarea acestor posturi ar cam fi lovitura de grație pentru Focus Sat
  Oricum , Orange Satelit este la ani lumină față de a lor .
  Ce au Focus mai interesant în grilă sunt posturile MTV (Club MTV, MTV Hits , MTV 90s , MTV 80s ) și posturile National Geographic (National Geographic și National Geographic Wild)