Freesat – Informatii/sesizari/contact si grila actualizata de programe TV
In acest articol vom detalia totul despre modalitatile de contact, sesizari si orice informatie despre serviciul de televiziune Freesat, inclusiv grila actualizata de programe TV.

Ce este Freesat?
Freesat este un serviciu de televiziune de tip DTH oferit printr-o antena satelit.
Prin Freesat, putem avea urmatoarele beneficii destul de interesante:
-nu exista perioada contractuala si nu se emit facturi lunar, serviciul furnizat de catre Freesat se achita anual, in felul acesta scapam de grijile achitarii facturii lunar;
-costul cartelei este de 60 de lei (se plateste o singura data) iar anual trebuie sa platim 99 de lei;

Freesat – Informatii/sesizari/contact si grila actualizata de programe TV

Pentru receptia programelor tv prin serviciul oferit de Freesat avem nevoie de urmatoarele:
-antena de receptie satelit (preferabil cu diametrul de 80 cm) – aceasta se poate achizitiona de la un operator de telecomunicatii sau de la un magazin care comercializeaza antene satelit;

-receptor de satelit – receiver (MPEG4/DVBS2 cu CONAX sau Viaccess) care se achizitioneaza de la un magazin specializat sau de pe site-ul Freesat, unde costa 358 de lei;
-cartela (Freesat sau TVR) – daca nu avem TVR cartela Freesat costa 60 de lei;

Pentru a contacta serviciul de relatii cu clientii Freesat avem urmatoarele modalitati:

 1. Apel la numerele 0372667788 sau 0736369596. Putem apela acest numar de luni pana vineri in intervalul 09:00 – 17:00;
 2. E-mail. Pentru orice solicitare sau sesizare putem trimite un e-mail la adresa freesat @ freesat.ro;
 3. Facebook. Putem lasa un mesaj cu solicitarea noastra si pe pagina de Facebook Freesat Romania, in acest moment timpul mediu de raspuns este de o zi.

Putem contacta serviciul de relatii cu clientii Freesat pentru a sesiza probleme de nefunctionare (lipsa semnal, semnal slab, nereceptionarea anumitor programe) sau pentru a solicita informatii despre Freesat.

Grila de programe actualizata Freesat
Grila de programe disponibila prin Freesat contine urmatoarele canale TV: TVR HD, TVR 1, Antena 1, Pro TV, Kanal D, Prima TV, National TV, TVR 2, Pro 2, Happy TV, Antena Stars, Antena 3, Realitatea TV, Romania TV, Pro Cinema, Pro X, TVR 3, Boomerang, ZU TV, TNT, Etno TV, Favorit TV, Taraf TV, Alfa Omega TV, TVR International, TVR Cluj, TVR Iasi, TVR Craiova, TVR Timisoara, TVR Targu Mures, Antena 1 HD;

Grila Freesat contine si 40 de posturi radio iar daca dorim montarea unui LNB suplimentar, putem receptiona alte 500 de posturi TV si 400 de posturi radio.

Freesat este un serviciu avantajos, cu un LNB simplu putem receptiona posturile de baza la un pret avantajos (in special daca detinem deja antena si receiverul pentru receptie) iar daca montam un LNB suplimentar, avem posibilitatea sa vizionam foarte multe posturi free-to-air.

Daca aveti nelamuriri privind serviciul Freesat, sesizari de facut (probleme cu receptia unor anumite posturi, probleme de receptie semnal) lasati un comentariu.

Update 11.08.2018: Antena 1 HD a fost introdusa in grila Freesat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

39 COMENTARII

 1. Buna ziua, ma interesează costul unui kit Freesat pt Recepție programe românești fără abonament. Se poate monta săptămana viitoare? Mulțumesc

  • Buna ziua,

   Cartela Freesat costa 60 de lei (se plateste o singura data) iar serviciul Freesat pe tot anul costa 99 lei. Daca doriti si receptorul, va costa in total 358 lei, cu costul cartelei inclus. Kitul pentru antena trebuie sa il aveti dvs.
   Cat despre durata, depinde de cei de la Freesat, puteti solicita acest serviciu daca va hotarati pe site-ul Freesat.

 2. Buna ,am Freesat la tara și pe părinți ii interesează ceva program de muzica populară ,a fost inainte etno și taraf acum nu merge nici unul.Puteti să-mi ziceți va rog dacă mai este ceva program ori frecventele .Va multumesc

 3. Pentru eficientizarea cu până la 50% a benzii de transmisie alocate și optimizarea calității imaginii si sunetului, începand cu data de 8 ianuarie 2019, orele 02:00, canalele SRTv TVR1, TVR1 HD, TVR2, TVR2 HD, TVR3, TVR Internaţional, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Târgu Mureş și TVR MOLDOVA, precum și posturile de radio complementare emise pe satelit vor avea următoarele coordonate de recepţie:

  satelit: EUTELSAT – 16A
  poziţie orbitală: 16° E
  frecvenţă: 11.512 MHz
  BCH FEC: 11/20
  modulaţie: DVB-S2X
  symbol rate: 30000
  polarizare: V
  compresie HEVC
  Criptare Conax Contego

  Va fi necesară reactivarea cartelelor si utilizarea de echipamente de recepție bazate pe compresie HEVC si modulatie DVB-S2X. Pentru a putea urmări în continuare producţiile difuzate de canalele SRTv, este necesară introducerea noilor coordonate în receptorul de satelit al fiecărui utilizator. Pentru reactivarea cartelelor vă rugăm sunaţi la 021 305 89 51 si sa comunicaţi seria acestora.

 4. Problema cu sunetul de la antene am avut-o si eu nu este de la semnal ci nu citește receptor ul respectiv formatul audio este un format AAC SI alea cu soft mai vechi nu citește …

 5. sunt posesorul unei antene satelit freesat,instalata in loc. caprioara ,nr.* com Recea Cristur, jud. cluj cu cartela TVR, pana la aceasta data incercarile de a receptiona programele dumneavoastra au fost sortite esecului.
  Rog a ma pune in legatura cu un reprezentant de specialitate din zona respectiva in vederea instalarii corecte a antenei. rog sa fiu anuntat prin e-mail de mai sus sau la tf. 07****.
  multumesc anticipat.

  • Pentru instalarea corespunzatoare a antenei va recomand sa contactati serviciul de relatii cu clientii Freesat la unul din numerele 0372667788 sau 0736369596, puteti suna de luni pana vineri intre 09:00 – 17:00.

 6. Bn seara legat de reclamatii.tv.satelit.avand nemultumiiri din parte freisat.fiind.abonat am fost.ansrlat.de.freisat.lactivarea.de.cartela mi.se.activa.pe.jumatate.si se numea abuz.unele canale.tv erau activ.dar altele.n.oare dece.sa antamplat asa.ceva.florea.sorin.