Istoricul posturilor Viacom in Romania
Viacom detine urmatoarele posturi TV: Paramount, Comedy Channel, Nickelodeon, Nick Jr., Nicktoons si MTV Europe.
Paramount Channel este un post dedicat cinefililor, difuzand productii ale casei de filme Paramount Pictures dar si de la alte case de film. Filmele difuzate sunt din anii 1990-2010 si acopera mai multe genuri: actiune, comedie, sci-fi.

In Romania Paramount s-a lansat in 2014 cu un program comun cu Ungaria. Din 2016, Paramount Channel a lansat versiunea localizata doar pentru tara noastra (difuzand si reclame locale).

Comedy Channel a fost lansat in Romania in 2016 si ofera seriale si emisiuni de comedie internationale dar si emisiuni realizate in Romania. Voi numi cateva seriale difuzate de Comedy Channel in trecut si in prezent: Doi barbati si jumatate, Printul din Bel Air, A treia planeta de la soare, Dadaca, Prietenii Tai, Teoria Big Bang, Trasnitii din Queens. Emisiunile realizate in Romania au fost: Show de seara cu Viorel Dragu (in care acesta avea invitati din lumea Stand Up-ului autohton precum Bobonete (Bobita din Las Fierbinti) sau Micutzu’ (a jucat in emisiunea de divertisment In puii mei, realizata de Mihai Bendeac si difuzata in trecut de Antena 1). Emisiunile si serialele anulate de Comedy Channel au fost: Show de seara cu Viorel Dragu, Orasul femeilor, In alta Epoca, etc.

Nickelodeon este un post de desene animate lansat in 1979 in Statele Unite ale Americii de compania Warner – Amex. In 1985 a fost cumparat de Viacom iar in Romania s-a lansat la finele anului 1998, atunci fiind al doilea post de desene animate dupa Cartoon Network. Din 1998 pana in 2010 Nickelodeon nu a avut toate desenele dublate in limba romana insa din 2010 toate desenele sunt dublate.

Din 2011 este lansata si versiunea HD a acestui post dar nu are dublaj in limba romana. Acestea sunt cateva seriale difuzate pe Nickelodeon: Casa Loud, Nasii mei vrajitori, SpongeBob Pantaloni Patrati.
Nick Jr. este un program de desene animate pentru cei mici (2-6 ani). Initial, Nick Jr. era un program difuzat dimineata pe postul Nickelodeon intre orele 07-10. In Romania s-a lansat in 2010 si are toate serialele dublate in limba romana. Cateva seriale difuzate pe Nick Jr.: Patrula Catelusilor, Purcelusa Pepa, si multe altele.

Istoricul posturilor Viacom in Romania

Nicktoons este cel mai nou post de desene animate detinut de Viacom si lansat in Romania si Ungaria in 2019. In continuare avem cateva seriale difuzate de acest canal: Pinguinii din Madagascar, Testoasele Ninja, Kung Fu Panda.

Aceste posturi TV detinute de firma Viacom sunt prezente in grilele marilor companii de cablu si satelit din tara: Digi, Vodafone, Telekom, Orange, Focus Sat. Paramount Pictures este o companie din SUA care produce si distribuie filme artistice. A fost infiintata in 1912 de catre W.W. Hodkinson. Acestea sunt cateva filme mai noi produse sau distribuite de  Paramount Pictures: Iron Man 2 (produs alaturi de Marvel Entertainment in 2010), Shrek Forever After (distribuit de Paramount Pictures, produs de DreamWorks Animation – 2010) Hansel and Gretel: Witch Hunters (produs in 2013 de Paramount Pictures).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII