Liceul inimilor frante: Netflix confirma sezonul 2

Liceul inimilor frante (in limba engleza: Heartbreak High) este un serial australian de drama cu si despre adolescenti notat cu 7,7 pe IMDb. In prezent, productia are cota de popularitate pe platforma mentionata de 1298, in crestere. Sezonul 1 a fost lansat la data de 14 septembrie 2022. Netflix a confirmat sezonul 2 al serialului, care nu are deocamdata o data oficiala a lansarii. Se presupune insa ca cel de-al doilea sezon va fi disponibil anul viitor.

Serialul a fost creat de Hannah Caroll Chapman, care este cunoscuta publicului si pentru contributia sa in filmele si serialele: Home&Away (scenarista, 2014-2017), Iron Man- Omul de Otel 2 (efecte vizuale, 2010), X-Men de la Origini: Wolverine (efecte vizuale, 2009). Sezonul 1 este format din 8 episoade cu durata cuprinsa intre 45 si 52 de minute.

Serialul Liceul inimilor frante a obtinut un numar de 6 premii, dintre care mentionam: Cel mai bun design de costume in televiziune (2022), Cel mai bun actor secundar intr-o drama (2022), Cel mai bun scenariu in televiziune (2022), Cea mai buna actrita (2022), Cel mai bun actor (2022) din partea Australian Academy of Cinema and Television Arts si  12 nominalizari la alte premii.

Actiunea se petrece in liceul Hartley High, cand este decoperita, pe un perete al liceului, o harta a interactiunilor sexuale dintre elevii liceului. Autoarea hartii, o eleva pe nume Amerie, devine o paria. Insa ea o protejeaza pe co-autoarea hartii, fosta ei cea mai buna prietena, Harper. Amerie este acceptata in grupul social al elevilor nepopulari, care o protejeaza de ostilitatea celorlalti. In acelasi timp, directoarea liceului organizeaza un curs de educatie sexuala pentru elevii ale caror nume au fost mentionate in harta.

Liceul inimilor frante: Netflix confirma sezonul 2

In rolul lui Amerie o vedem pe actrita Ayesha Madon, care a mai jucat si in serialele Iubeste-ma (2023, 1 episod) si The moth effect (2021, 3 episoade). In rolul lui Darren Rivers, un adolescent queer si non-binar, il vedem pe actorul James Majoos, actor debutant. Quinni, cea mai buna prietena a lui Darren, este autista si lesbiana si este interpretata de actrita Chloe Hayden.

Chloe a mai jucat si in Jeremy the dud (film scurt, 2017), Counter girls (2022, 2 episoade). Pentru rolul interpretat in serialul Liceul inimilor frante, aceasta a primit premiul Cea mai buna actrita din partea Academiei Australiene de Cinema si Televiziune in anul 2022.

Malakai Mitchell, un elev nou la liceul Hartley, bisexual, este interpretat de actorul Thomas Wheatherall. Acesta a mai jucat si in Toti prietenii mei sunt rasisti (2021, 1 episod), Troppo (2 episoade, 2022), RFDS (8 episoade, 2021). Pentru rolul din serialul Liceul inimilor frante, Thomas Wheatherall a primit premiul Cel mai bun actor secundar intr-o drama din partea Academiei Australiene in anul 2022.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.