Vodafone / UPC inchide serviciul Wi-Free
Vodafone Romania isi informeaza clientii prin notificari trimise pe e-mail privind desfiintarea serviciului Wi-Free. Vodafone Wi-Free (numit in trecut UPC Wi-Free) este un serviciul inclus, disponibil abonatilor Vodafone, prin care clientii se pot conecta gratuit la hotspoturile Wi-Free din diverse zone, atat la nivel national cat si international.

Pentru a putea utiliza Vodafone Wi-Free este necesar sa fim abonati la internetul fix Vodafone. In afara tarii, acest serviciu se poate utiliza in Olanda (UPC Wi-Fi Spots) si Irlanda (Horizon Wi-Free).

Acest serviciu gratuit a fost lansat in 2014 ca UPC Wi-Free. Routerele wireless la care ne putem conecta sunt cele ale abonatilor, astfel incat conditia obligatorie pentru a utiliza acest serviciu era sa permitem si noi ca routerul primit de la furnizor sa puna la dispozitia altor abonati hotspotul wireless.

Utilizarea acestui serviciu se poate face doar dupa inregistrarea pe site-ul Vodafone – sectiunea Wi-Free – Produse si servicii si alegem o parola pe care o vom utiliza pentru conectarea la hotspotul Wi-Free. Dupa prima conectare, dispozitivul se va conecta automat in zonele cu semnal wireless Wi-Free.

Vodafone / UPC inchide serviciul Wi-Free
Serviciul Vodafone Wi-Free nu va mai fi disponibil din 28 februarie 2021 insa Vodafone promoveaza in acelasi mail de informare mini router-ul wi-fi portabil care se livreaza la domiciliu impreuna cu o cartela SIM necesara conexiunii la internet.

Routerul wi-fi va putea fi utilizat in orice zona cu acoperire Vodafone, oferind posibilitatea de a ne conecta la el cu mai multe dispozitive mobile. Se ofera 10GB trafic de date inclus la viteza normala, traficul ulterior fiind limitat la 128 Kbps. Traficul efectuat noaptea, in intervalul 00:00 – 08:00, este nelimitat la viteza normala.

Daca ati utilizat serviciul Vodafone / UPC Wi-Free, ce parere aveti despre acesta? Va afecteaza inchiderea serviciului mentionat mai sus?

Digi (RCS – RDS) are un serviciu asemanator numit Digi Wi-Fi insa principala diferenta este ca routerele wireless folosite nu sunt in custodia clientilor ci sunt detinute de Digi. Aceste routere sunt amplasate in zone publice (cafenele, baruri, librarii, parcuri) iar accesul este gratuit pentru abonatii Digi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

29 COMENTARII

 1. PS. Catre Vodafone

  Daca in termen de 15 zile lucratoare nu reluati si activati serviciul Wi-Free sa functioneze tot direct pe telefoane , vom renunta la serviciile Vodafone-UPC prin inchiderea celor 4 ( patru ) abonamente din cele patru locatii pe care le detinem.
  Acest exemplu il vor urma si alte milioane de viitori fosti abonati, pentru a va sanctiona.
  Nimeni nu este obligat sa va suporte hotararile anapoda,preturile si servicii impuse fara consultarea abonatilor.

 2. Suspendarea serviciului Wi-Free de catre Vodafone trebuie sanctionata de viitori fosti abonati. Numai pierzand peste 1 milion de abonati, Vodafone va pricepe ca aberatia de a mai purta in buzunar prin tara inca un modem pe care trebuie sa-l incarci zilnic pe linga telefonul cu care puteai accesa direct Wi-Free, ii va costa pierderea a peste 1 milion de abonati care vor renunta la serviciile lor scumpe, de calitate inferioara si incomode.

 3. Acoperirea Vodafone lasa de dorit in sudul jud. Dambovita. Am trecut la Digi si pot spune ca de cand au luat licenta de 2g nu mai este o problema cu semnalul de voce, internetul se misca mai bine decat la Vodafone iar la capitolul preturi sunt muuuult mai ok.

  • Puteti face o sesizare catre Vodafone insa trebuie sa mentionati adresa exacta pe care sa o verifice.
   Eu am atat Vodafone cat si Digi, pot spune ca in general functioneaza cam la fel, Vodafone nu isi justifica diferenta de bani. Unde Digi functioneaza mai slab, Vodafone ar viteza mai buna si vice-versa. Nu pot spune ca Vodafone este o retea mai buna ca Digi.

 4. Salut Am aplicat la oferta modem in 05.05.2021 din app vdf , dupa ceva probleme de comanda , tipic vdf , a ajuns in final activat in 12.01.2021 .Oferta este valabila si la client fix tv vdf + vdf voce , eu asa am aplicat . Modem vechi ZTE fara app de mobil nu poti sa vezi nivel baterie ,important la un router mobil ! Semnal si viteza la fel cu un telefon vdf testat cu Note 9 idem viteza mult sub ce se promite .38 Mb Bucuresti diverse zone si ore cu si fara trafic de aglomerare .Am un router UK Huawey tot vdf culmea decodat cu un sim digi , fost sim date free are momente cand trece de 45 mb net superior fara intreruperi .Aplicatia de mobil impecabila la hwaey tot chinez ,dar mai bun clar! atentie mare la cel de vdf dupa 12 luni numai 3 gb lunar ,pentru cine nu a testat pe un laptop fara torente evident utilizat modest , in 15 h de net treci de 5 gb .Deci mare atentie vdf si mai ales acord de ………..prelungire ……..

 5. Păi înseamnă că nu voi mai putea avea internet după 28 februarie ? Deoarece eu folosesc și modemul lor dat de upc și routerul meu cumpărat de mine

  • E vorba de serviciul Wi-Free, nu wifi-ul de acasa.
   Abonatii serviciului de internet fix Vodafone isi puteau activa un cont pe MyVodafone pe care sa-l utilizeze pentru conectarea la reteaua wifi in alte zone (se folosesc routerele abonatilor). Nu are legatura cu serviciul de internet de acasa.

   • sa inteleg ca acest stick este ceva de genul celor de la rds doar ca il pot utiliza si pe camp la pescuit de exemplu ? si cum il pot utiliza pentru ca eu nu fac hot spot si folosesc date mobile

     • (se folosesc routerele abonatilor ) ce nu inteleg eu este depre ce router este vorba pentru ca eu de laei am modem routerul care il am este al meu

     • Fiecare abonat isi poate da acordul sau nu sa se activeze o retea wi-fi dedicata abonatilor Vodafone, daca un abonat Vodafone trece prin zona respectiva unde bate acel router, atunci se poate conecta la reteaua wi-fi a acelui dispozitiv. Oricum, se va desfiinta de pe 26 februarie, asa cum am mentionat si in articol.

    • Nu e niciun stick, e doar un cont.
     Routerul wi-fi portabil e altceva, iar acela se poate utiliza oriunde exista acoperire Vodafone, insa daca ai un smartphone care sa stie sa faca hotspot, e acelasi lucru.

 6. Cine dreaq se conecta acolo? Când eram la upc aveam acel serviciu, imi dădeam și acordul că dispozitivul meu să fie hot spot și niciodata nu m-am conectat la rețeaua upc wi-fi