Lista must carry 2022
In cursul sedintei CNA de astazi a fost publicata lista televiziunilor must carry pentru anul 2022, in acest articol vom mentiona care sunt televiziunile incluse. Anul acesta vom avea urmatoarele posturi in must carry:

 1. Romania TV
 2. National TV
 3. Digi 24
 4. Realitatea Plus
 5. B1 TV
 6. Trinitas TV
 7. Favorit TV
 8. National 24 Plus
 9. Taraf TV
 10. Kiss TV
 11. Aleph News
 12. Traditional TV
 13. UTV
 14. Music Channel
 15. Speranta TV
 16. Magic TV
 17. Nasul TV
 18. Party Mix
 19. Alfa & Omega TV
 20. H!t Music Channel
 21. Emi TV
 22. Credo TV
 23. Bucuresti TV
 24. A7 TV
 25. Mooz Dance
 26. Travel Mix
 27. Orizont TV
 28. Telestar 1
 29. Inedit TV
 30. Medika TV
 31. Exploris
 32. Moldova TV
 33. Rock TV
 34. NCN
 35. Cinethronix
 36. Metropola TV
 37. Canal 33
 38. Atomic TV
 39. Kapital TV
 40. Cinetube
 41. Estrada TV
 42. Rapsodia TV
 43. IDA TV
 44. Linkpress TV
 45. 24 Mix Teleshop
 46. Shop on TV

Urmatoarele posturi au fost introduse in lista must carry 2022 insa nu s-au aflat pe lista anului trecut: Atomic TV (televiziune lansata in noiembrie 2021), Moldova TV (fosta televiziune Est TV), Exploris (fosta televiziune TV Sud Est), Linkpress TV si Shop on TV (televiziune lansata cu ajutorul licentei Travel Mix 4k).

Lista must carry 2022

Nicio televiziune importanta nu a iesit din lista must carry a acestui an.
Avand in vedere noile posturi incluse in lista acestui an, cel mai probabil le vom vedea in grilele principalilor operatori de televiziune prin cablu. Desi Linkpress TV nu a fost inclusa in lista must carry 2021, a fost eliminata doar din grila Digi (RCS & RDS), ramanand la Vodafone, Orange si Telekom.

Vom anunta in situatia in care vor fi efectuate modificari de grile in urma publicarii listei posturilor obligatorii pentru retransmisie. Consiliul National al Audiovizualului a oferit furnizorilor de televiziune prin cablu ca termen pana la 1 martie pentru a ajusta grilele TV corespunzator. Totusi, desi au fost oferite termene si in alti ani, nu au fost mereu respectate de catre toti operatorii.

Voi ce parere aveti despre lista must carry de anul acesta? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

31 COMENTARII

 1. La Orange TV cablu in Timișoara nici vorbă să fie actualizate grila națională mustcarry. Nu e nici atomic TV, nici estrada nici Moldova TV, nici Shop on TV. Când se introduc că parcă era vorba până la 1.03.2022

 2. Ce aveți mă cu AtomicTV,Estrada TV,Antena3,România TV și cu celelalte,dacă nu va place niciunul si iubiți atat de mult #rezist si Covidul,plecați dracului la cules de capsuni,toată ziua nu mai comentarii aberante

 3. Unele canale din lista sunt absolut inutile, Kapital TV care noaptea da muzica si imagini cu femei dezbracate de parca ar fi un post pentru adulti, Linkpress TV, Estrada si altele pe care nu le mentionez, nu stiu prin ce pretext da cna licente de difuzare pentru asemenea canale

 4. Sunt varza,niste canale tv de umplutura,o grămadă de canale cu jdemii de feluri de muzica, de secte religioase,de.nci nu stii sa le încadrezi la vreo categorie .Niciun canal tv pt copii,de cultură generală,dar manele,si sfinții escroci religioși…hai,da,de.acest must-carry e o gluma proasta.

  • Estrada tv chiar e un post interesant,cu mult peste posturile de știri consacrate.Kapital tv e un post specializat cu informații despre economie,bursă,afaceri diverse…Noaptea nu e relevant ce dă Kapital tv..publicul țintă se uită ziua la acest post.Linkpress tv a mai fost la Digi,l- au scos apoi anul trecut și îl vor băga iar acum în februarie,pentru că a întrat în lista obligatorie.Încearcă să fie diferiți,originali…DAR nu prea le iese.Nu toți oamenii se uită seara la emisiuni gen ROMÂNII au talent,X factor…SAU știrile politizate de pe Antena 3,România TV…

  • Cablistii de la noi se cred un fel de Stat in Stat, deoarece exista N exemple de posturi marcate ca fiind HD si care in realitatea sunt retransmise in format SD. Cum exista si canale TV care emit nativ Full HD la 1080p iar cablistii de la noi le retransmit in HD la 720p.

   Sau canale TV care emit UHD, adica 4K nativ (4096 × 2160) iar cablistii de la noi retransmit 3996 × 2160 sau chiar 3840 × 1644.

   Toate acestea „pentru a face economie de banda” (desi ne laudam cu faptul ca avem printre cele mai rapide conexiuni la internet din Europa) dar taxeaza suplimentar extraoptiunile 4K.

 5. Foarte premium cele 6 noi canale must carry

  1. EStrada – teoriile conspiraționale și știrile false sunt la ele acasă . Nu ai ce să vezi pe el.
  2. Linkpress TV- e vai de el. Nu știu cum sunt încă în stare să emită
  3. Rapsodia- există deja 5/6 canale de populară în must carry. Ce e prea mult, strică .
  4. Shop On TV – nu îi înțeleg rostul , știind că majoritatea celorlalte canale sunt sufocate de reclame și teleshopping (mai ales AXN Black și AXN White, care dimineața dau teleshopping cu orele )
  5. Moldova TV – ăsta l-au băgat în must carry că să aibă TV SudEst urmaș . Majoritatea emisiunilor de pe el fiind aici . Nu o să facă nici ăsta nicio brânză .
  6. Atomic – s-a lăudat prea tare cu el patronul . E umbra a ceea ce se anunța să fie . Se vede de zici că emite din mașina de spălat, playlist-ul e terminat , și nu are nimic special . Un program care să aibă exclusiv muzică veche românească (fără manele) era exact ceea ce trebuia , H!T Music Channel și Magic TV bazându-se mai mult pe cea străină , dar nu a fost să fie . Încă un post de duzină la colecție . Noroc de Mooz RO! , că mai dă el niște muzică românească mai veche uneori .

  În concluzie , anul acesta , noile posturi din must carry sunt la fel de penibile pe cât mă așteptam să fie .

  Păcat să CNA acordă licență la toți mucioși care nu sunt în stare să se ocupe de un canal , dar au pretenția să fie prezenți peste tot.

  • @Gabriel, în realitate, acest „Atomic” e o copie neinspirată a originalului din 1999-2006. Vorbim despre un personaj care, printr-o anume șmecherie, a reușit să obțină o marcă în trecut și astăzi o folosește pusă peste o serie de clipuri descărcate de pe YouTube cu înscrisuri, logo-uri, adrese de e-mail, calitate super slabă etc. În 2005-2006, lansase o altă clonă în paralel cu originalul TV K Lumea și fusese acționat în instanță cu câștig de cauză pentru difuzare ilegală de clipuri și evacuat din sediul pe care-l împărțea la comun cu MTV – informațiile sunt publice, încă există articole pe subiect. Omul visează fantome, se crede în Star Wars, Matrix. Dacă reușește să strângă câțiva spectatori e datorită faptului că folosește un brand gata făcut mare de alții care aveau habar cu ce se mănâncă mass-media. La fosta arhivă video oricum nu are acces. Nostalgicii vor clipurile de-atunci pe care nu le poate oferi, iar tinerii au Nșpe mii de alternative pentru muzica de azi, deci vor spune PAS. În final, „Atomic” va fi un FÂSSS care va fâsâi mai rău decât un Cola.

   • Parca ar fi un post transmis de pe un PC, videoclipuri descarcate de pe nu stiu unde la 144p si un audio oribil, sunt curios in ce context a dat cna licenta pentru postul asta

    • E rușinos pentru o instituție ca CNA faptul că în 2022 încă se acordă licențe unor posturi cu conținut descărcat de pe net, fără o minimă investigație privind istoricul respectivului patron, în ce relații e cu casele de discuri, contractele semnate puse pe masă, șamd. Bine că nu bagă și clipuri direct cu grafica Atomic de atunci și să spună că e ok, că tot a lui a fost. :)))))) Credeam că episodul DDTV cu filme și desene animate trase de pe torrent a fost depășit.