Metropola TV a primit astazi licenta

Metropola TV a primit astazi licenta TV regionala de la CNA dupa ce a primit 8 voturi pentru si 2 voturi impotriva de la membri CNA. Metropola TV va fi o televiziune regionala detinuta de Primaria Voluntari condusa de Florentin Pandele.

Licenta TV a fost acordata societatii Publivol Creativ SA Voluntari pentru postul Metropola TV iar continutul generalist va fi axat pe stirile si evenimentele din Bucuresti si Ilfov, conform paginademedia.ro.

Alex Cautis, unul din coordonatorii proiectului a declarat in fata CNA ca postul nu este unul de propaganda ci se doreste a fi un model pentru alte primarii, iar stirile nu vor fi doar din Voluntari.

Metropola TV va emite in format HD iar principalii actionari sunt Consiliul Local Voluntari si echipa de fotbal locala Voluntari. Investitia este de un milion de lei iar Dorina Rusu, membru CNA, si-a exprimat ingrijorarea privind investitiei foarte mari din banii contribuabililor, bani care pot fi folositi in alte scopuri, de exemplu pentru infrastructura. De asemenea, a mentionat ca programele se pot transforma intr-o campanie electorala continua.

Alex Cautis, conducatorul companiei Publivol Creativ a mentionat ca exista posibilitatea ca programul sa inceapa emisia in aproximativ o luna.
Metropola TV a primit astazi licenta

Metropola TV ar putea fi asemanator cu Neptun TV, un alt post TV regional infiintat de fostul primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, in 2005 (perioada in care era primar). Cei de la Neptun TV au fost acuzati ca reprezinta o metoda de propaganda in favoarea partidului PSD la care Radu Mazare a aderat in anul 2003. Reamintim ca Neptun TV a incetat emisa pe 17 februarie 2020.

In cadrul sedintei de astazi, CNA a aplicat urmatoarele sanctiuni:

  • amenda de 200.000 de lei pentru postul Pro 2;
  • amenda de 5.000 de lei pentru postul Mozi+;
  • amenda de 5.000 de lei pentru postul Romania TV;
  • somatii publice pentru canalele Pro X, Romania TV, B1 TV si Radio ZU;

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii despre introducerea postului Metropola TV in grilele operatorilor de televiziune. Voi ce parere aveti despre acordarea licentei pentru acest program?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

    • Pentru incalcarea prevederilor art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002 (perioada monitorizata: 1 – 31 decembrie 2019, interval orar 07.00 – 23.00).
      Nu sunt mentionate alte detalii.