Microsoft a lansat noul Microsoft Edge

Microsoft a lansat noul Microsoft Edge Chromium in cursul zilei acesteia, disponibil atat pentru Windows cat si pentru macOS. De astazi este disponibila versiunea stabila pentru toti utilizatorii interesati, la un an distanta de dezvaluirea intentiei Microsoft de a trece la Chromium.

Initial, Microsoft intentioneaza promovarea acestui produs utilizatorilor enterprise dar utilizatorii normali vor avea de asemenea posibilitatea de a folosi noul Microsoft Edge. Pe parcursul lunilor urmatoare, Microsoft doreste efectuarea upgrade-ului automat la Microsoft Edge bazat pe Chromium pentru utilizatorii noi ai sistemului de operare Windows 10, care va inlocui browser-ul integrat momentan in Windows 10.

Reprezentantii Microsoft sunt precauti in ceea ce priveste implementarea noului Edge, oferind acest produs gradual catre anumite grupuri de utilizatori Windows 10 pana cand va fi implementat catre toti utilizatorii in vara. Microsoft va pune la dispozitie noul Microsoft Edge tuturor userilor intr-un viitor update al sistemului de operare Windows 10.

Putem alege din 3 optiuni diferite de a evita monitorizarea activitatii noastre pe browserul web iar optiunea standard va bloca trackerii de pe site-uri pe care nu le-am vizitat inainte. Asta asigura o personalizare redusa a reclamelor si blocarea trackerilor malitiosi. Exista de asemenea o optiune stricta de a bloca trackerii pe web insa asta inseamna ca unele site-uri web nu se vor incarca asa cum trebuie sau vom intampina alte probleme tehnice. Aceasta optiune din urma este similara functionalitatilor extensiei Ghostery, pentru cine a utilizat aceasta aplicatie pana acum.

Interfata noului Edge a fost redefinita insa pastreaza in continuare acel look familiar. O interfata moderna, stilizata, cu margini rotunde iar elementele vizuale sunt asemanatoare cu Google Chrome, Microsoft Edge fiind bazat tot pe platforma open-source Chromium. Oricum, majoritatea browserelor web sunt asemanatoare.

Microsoft a lansat noul Microsoft Edge

Una din cele mai bune optiuni disponibile pe Microsoft Edge bazat pe Chromium este sectiunea de profiluri care permite crearea unor profiluri pentru partajarea browserului cu alti utilizatori fara a fi nevoie sa adaugam profiluri suplimentare pe Windows 10. De asemenea, datorita faptului ca aceste profiluri pastreaza informatiile separate (informatii precum favorite, parole, detalii de plata, istoric, extensii si alte setari) putem adauga mai multe profiluri in scop personal, pentru a tine separate informatiile personale fata de informatiile de la serviciu.

Un alt avantaj reprezinta compatibilitatea noului Microsoft Edge cu multe extensii, asemenea browserului Google Chrome, ambele fiind bazate pe Chromium.

Voi ati folosit noul navigator web Microsoft Edge? Daca da, ce impresii v-a lasat?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.