Netflix – al doilea cel mai mare grup TV european
Netflix a ajuns pe locul 2 in ceea ce priveste cele mai mari grupuri TV din Europa, pozitionandu-se dupa Comcast, conform unei analize realizate de Ampere Analysis.

Conform sursei citate, Netflix a obtinut in 2020 6.1% din veniturile segmentului TV din Europa, reusind sa depaseasca grupuri media consacrate precum ARD (5.7%), BBC (4.2%), Canal+ (3.2%), France Television (2.8%), Vodafone (2.7%), RTL Group (2.6%), Liberty Global (2.4%), Deutsche Telekom (2.4%), Mediaset (2.3%), Rai (2.1%) sau Amazon (2%). Pe primul loc este situat grupul Comcast cu 12% din totalul veniturilor TV din Europa.

Netflix - al doilea cel mai mare grup TV european1_opt

Netflix a avut o crestere rapida de la lansarea platformei in Europa din 2012. Din al treilea sfert al anului 2020, exista peste 195 de milioane de abonati Netflix in intreaga lume. La finalul lui Q2 2020, in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), Netflix avea aproximativ 61.700.000 de abonamente, reprezentand 32% din totalul abonatilor.

Regiunea aflata pe primul loc, din punct de vedere al abonatilor, era Statele Unite ale Americii si Canada, reprezentand 38% din totalul abonatilor, adica aproximativ 73.300.000 de abonati.

Comcast, liderul incontestabil al acestui top, este al doilea operator de televiziune din lume (dupa AT&T, ambele companii sunt americane) iar printre subsidiarele sale se afla si grupul media britanic Sky, unul dintre cele mai mari companii media din Europa. Sky TV avea 23.9 milioane de clienti la finalul Q1 2020.

Netflix – al doilea cel mai mare grup TV european

ARD este grupul de televiziune public german care detine posturi TV precum Das Erste, Tagesschau24 sau One.

Netflix este in prezent una dintre cele mai mari platforme de streaming video online, fiind lansata in peste 190 de tari. Alte platforme online cunoscute sunt HBO GO, HBO Max, Disney+, Prime Video, Tencent Video, Disney+, Hulu, Apple TV+, ESPN+ si multe altele.

Desi pretul unui abonament Netflix este destul de mare (porneste de la 7.99 euro si poate ajunge la 11.99 euro pe luna), platforma online functioneaza impecabil atat pe PC cat si pe dispozitivele mobile. De asemenea, optand pentru abonamentul cu cea mai buna calitate video, Premium (11.99 euro pe luna), vom putea utiliza acest abonament impreuna cu alti 3 utilizatori, putand fi folosit simultan pe 4 dispozitive.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca s-au exprimat incorect in comunicat… Au forțat sa aibă ceva de comunicat, de comparat si laudat.

    Corect era „grup media” sau grup are oferă servicii pentru televizoare, nu „grup tv”, că Netflix nu oferă niciun grup de televiziuni, așa cum oferă ceilalti, cu care se face comparație, care chiar sunt grupuri tv.