Oameni de treaba – film romanesc Netflix
Filmul romanesc de comedie Men of Deeds / Oameni de treaba a intrat ieri in portofoliul platformei de streaming Netflix. Filmul a primit 10 nominalizari la Premiile Gopo, si a primit din partea criticilor si cinefililor recenzii excelente.

Oameni de treaba il are in prim-plan pe Ilie (Iulian Postelnicu) un fost politist de oras in varsta de 30 de ani care este detasat ca sef de post intr-un sat de granita din nordul Romaniei. Visul lui Ilie este acela de a avea o livada a sa si de a duce o viata linistita.

Ilie este genul care nu prea se omoara cu munca de politist, in mare parte el isi petrece timpul in barul satului rezolvand cazurile minore ce se petrec in barul respectiv. Ilie ignora ilegalitatile facute de primarul satului pe nume Constantin (Vasile Muraru). Linistea sefului de post este tulburata intr-o zi de faptul ca in sat are loc o crima. Atunci, Ilie se schimba total el incearca sa fie ce nu a fost niciodata, un politist in adevaratul sens al cuvantului, un justitiar al legii. Oare va reusi Ilie sa devina un adevarat politist?

Filmul Oameni de treaba a fost comparat de presa de specialitate din strainatate cu un film western, iar pe personajul principal presa l-a descris ca fiind un om ridicol care face parte dintr-un sistem corupt.

Oameni de treaba – film romanesc Netflix

Actorul roman Iulian Postelnicu a castigat deja trei premii (doua premii internationale cu rolul sau din acest film la festivalul de film Cottbus Film Festival in Germania si Namur International Film Festival Belgia. Iulian Popovici a castigat si premiul de cel mai bun actor in rol principal in cadrul Galei Gopo.

Oameni de treaba a castigat la Gala Gopo nu mai putin de 6 trofee din 10 nominalizari: cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal, premiul pentru cea mai buna regie obtinut  Paul Negoescu, cel mai bun actor in rol secundar (Vasile Muraru), cel mai bun scenariu (Radu Romaniuc si Oana Tudor).

Filmul are durata de o ora si 45 de minute, pe IMDb a obtinut nota 6,8.
Pe Netflix se pot vedea foarte multe filme romanesti noi, printre care amintim: Capra cu trei iezi, Taximetristi si altele.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.