Passing / Mirajul Identitatii – Netflix
In acest material vom recomanda un film foarte interesant cu o poveste controversata, numit Passing / Mirajul identitatii (2021) care este disponibil pe platforma de streaming Netflix.

Irene (Tessa Thomson) este o femeie de culoare care, intamplator, se intalneste dupa foarte mult timp cu o prietena din copilarie pe nume Clare (Ruth Negga), tot o femeie de culoare. Insa, cand se intalnesc, Irene ramane socata pentru ca prietena ei Clara se da drept o femeie alba. Un alt lucru care o va soca pe Irene este faptul ca sotul Clarei este un rasist convins care nu stie nimic despre copilaria sotiei sale si despre faptul ca aceasta a fost o femeie de culoare.

Actiunea filmului se petrece in ani 1920 in New York si, dupa cum se stie, in acea perioada rasismul era un lucru normal, motiv pentru care este de inteles de ce Clara isi dorea cu orice pret sa reuseasca in viata cu orice pret, chiar si cu pretul schimbarii identitatii si a pielii.

Filmul Mirajul Identitatui este produs dupa romanul scris de Nella Larsen care a primit recenzii foarte bune atunci cand a fost publicat in 1929. Nella Larsen a fost prima femeie de culoare care a luat bursa Guggenheim. A scris 3 romane insa acest lucru nu a ajutat-o sa se intretina, ea fiind nevoita sa se angajeze ca asistenta medicala. Autoarea a decedat in 1962 la varsta de 72 de ani.

Passing / Mirajul Identitatii – Netflix

Filmul Mirajul Identitatii este regizat de actrita Rebbeca Hall, a fost filmat in alb negru si este un film apreciat de critici, primind recenzii bune. Pe langa faptul ca filmul este bine primit atat de critici cat si de public, componenta distributiei este de exceptie.

In filmul Mirajul Identitatii ii vom vedea pe: Bill Camp (Hugh), Antoinette Crowe-Legacy (Felise) sau Ashley Ware Jenkins (Zulena). Acest film a fost lansat pe 10 noiembrie 2021 in Marea Britanie si tot atunci a intrat si pe Netflix. Are o durata de o ora si 38 de minute iar pe IMDb a obtinut nota 6,6.

Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming din lume, oferind abonatilor sai multe filme si seriale.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.