Persona: serialul artistic va continua cu sezonul 2

Persona (tradus in limba romana ca Personaje) este un serial antologic coreean de drama si thriller care a debutat cu sezonul 1 pe Netflix la data de 11 aprilie 2019. Primul sezon cuprinde un numar de 4 episoade cu durata de aproximativ 20 de minute, intitulate: Zero iubire, Colectionarul, E sarutul o crima? si Noaptea pe strazi. Platforma de streaming Netflix a dat unda verde celui de-al doilea sezon, care va aparea in acest an.

Serialul Persona a obtinut nota 6,5 pe IMDb, iar in anul 2019 a fost al saselea cel mai popular serial in Coreea. Productia a fost creata de Yoon Jong-shin, cantaret si cantautor apreciat. In Persona, patru regizori apreciati de critici realizeaza 4 episoade fara legatura intre ele, pe care le transforma intr-o colectie eclectica care exploreaza personaje diferite.

Desi episoadele pot fi urmarite independent, ceea ce au in comun este abordarea artistica a subiectelor dragoste, moarte si razbunare. Cele mai bine cotate episoade ale serialului, respectiv Colectionarul si Noaptea pe strazi, au fost apreciate de spectatori ca povesti care ar fi putut fi extrase din antologiile de povestiri scurte scrise de autorul japonez Haruki Murakami.

Persona: serialul artistic va continua cu sezonul 2

Actrita Ji-eun Lee interpreteaza, in acest serial, personajele IU, Eun, Han-na si Ji-eun. Actrita a mai jucat si in filmele Broker (2002, Moon So-young), La un pas de stele (Kim Pil Suk, 2011-2012), Iubire sub vraja lunii (2016, Hae Soo) si multe altele.

Ji-eun Lee a primit numeroase premii pentru actorie, dintre care mentionam: premiul special de popularitate pentru actrite din partea Baek Sang Art Awards in anul 2023, premiu pe care l-a castigat si in anul 2019; premiul pentru cea mai buna actrita noua pentrul rolul din filmul Broker in anul 2022, din partea Chunsa Film Art Awards; premiul de popularitate din partea Buil Film Awards pentru rolul din filmul Broker in anul 2022; premiul pentru cea mai buna actrita noua din partea Asociatiei Coreene a Criticilor de Film pentru aceeasi productie in anul 2022; premiul Artist Global din partea Break Tudo Awards in anul 2021; doua premii din partea Asia Artist Awards, respectiv premiul de popularitate in anul 2018 si premiul pentru cel mai bun actor in anul 2018 pentru rolul din filmul My Mister.

In serialul Persona o putem vedea si pe actrita Bae Doona, care a mai jucat si in Atlasul norilor (2012, Tilda), Monstrul (2006, Park Nam-Joo), Baronul drogurilor (2018, Kim Jeong-ah). Bae Doona este castigatoarea a noua premii, dintre care mentionam premiul pentru cea mai buna actrita, obtinut in anul 2015 pentru rolul din filmul Dohee-ya.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.