Posturi noi: Prima Comedy, Prima Show, Prima News, Prima Wild
Clever Business Transilvania a primit in urma sedintei CNA de astazi, 22 martie, mai multe licente audiovizuale, in acest articol vom mentiona informatii despre serviciile de programe Prima Comedy, Prima Show, Prima News si Prima Wild.

Prima Comedy, Prima Show, Prima News si Prima Wild vor avea licente atat SD cat si HD.
Prima Comedy va avea zona de difuzare nationala, formatul de principiu va fi tematic, comedie – filme, emisiuni si va emite in format SD/HD. Televiziunea va avea 50% productii proprii si 50% productiile audiovizuale ale altor producatori.

Prima Show va avea zona de difuzare nationala, formatul este tematic, divertisment, productiile proprii vor fi in procent de 40% iar diferenta de 60% va contine productiile altor furnizori. Va emite atat in format SD cat si HD.

Prima News va avea zona de difuzare nationala, formatul va fi tematic, stiri si informatii iar procentul productiilor proprii va fi 85%. Licenta audiovizuala este pentru format SD si HD.

Prima Wild va avea tot zona de difuzare nationala, formatul va fi tematic, film documentar, procentul productiilor proprii este 20%, pe cand 80% vor fi preluate de la alti furnizori.

Adrian Tomsa, actionarul majoritar Clever Business Transilvania si Clever Media Network, a declarat in sedinta CNA ca se incearca completarea si diversificarea pachetului de programe.

Ca elemente principale, aceste canale tematice incearca sa localizeze cat mai mult continut, se incearca sa se aduca productii autohtone deoarece canalele sunt targetate pentru romanii din Diaspora.

Posturi noi: Prima Comedy, Prima Show, Prima News, Prima Wild

De asemenea, se incearca sa se aiba in vedere componenta de online, care va fi destul de definitorie. Grupul detine deja platforma Prima Play care integreaza continutul de pe mai multe posturi detinute de Clever.

Dorina Rusu, membra CNA, a intrebat de ce nu se ofera amanunte despre proiect din punct de vedere financiar. Adrian Tomsa a mentionat ca aceste canale vor fi integrate in resursele si infrastructura existenta, practic posturile vor fi sustinute de profiturile avute de televiziunile existente si este vorba de aproximativ 100-200.000 de euro pentru fiecare post.

Reprezentantul postului a fost intrebat daca exista discutii sau precontracte cu operatorii de televiziune, moment in care a raspuns ca vor avea o relatie comerciala cu fiecare operator, nedorindu-se introducerea in lista must carry.

Adrian Tomsa a declarat ca se incearca lansarea posturilor anul acesta, in termenul legal.
Televiziunile vor putea fi vizionate inclusiv pe paginile web proprii, pe YouTube si pe retelele de socializare.

Grupul Clever a primit astazi licente audiovizuale si pentru posturile Prima Shop 24, Prima Traditional Music, Prima History si Prima Food & Travel, despre care vom mentiona informatii intr-un articol separat.
Solicitarea pentru cele 8 licente audiovizuale a fost aprobata in unanimitate.

Update 23.02.2023: Clever Business Transilvania a solicitat prelungirea termenului pentru intrarea in emisie a posturilor Prima Wild, Prima Traditional Music, Prima Shop 24, Prima History, Prima Show si Prima Food & Travel; Solicitarea a fost aprobata in unanimitate in cadrul sedintei CNA de astazi, noul termen este 22.09.2023;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

18 COMENTARII

 1. Clever Business Transilvania a solicitat prelungirea termenului pentru intrarea in emisie a posturilor Prima Wild, Prima Traditional Music, Prima Shop 24, Prima History, Prima Show si Prima Food & Travel; Solicitarea a fost aprobata in unanimitate in cadrul sedintei CNA de astazi, noul termen este 22.09.2023.

 2. Să ghicesc.

  Vor fi prezente în grila Digi și vor fi folosite ca înlocuitor pentru alte posturi premium ce fie vor dispărea, fie nu vor fi adăugate niciodată, exact pe modelul Digi Life, Digi World, Digi Animal World, Digi Film.

  Prima Wild, Prima History, Prima Food&Travel, Prima Traditional Music.

   • va fi mai mult ca sigur pentru ca doar se redenumesc si în + nu sunt fraieri sa piarda abonati mai ales la pachetul sport pentru ca foarte multi au luat pachetul sport pentru programele Look cum este si cazul meu

 3. De asemenea CNA a aprobat redenumirile canalelor Look Sport în Prima Sport astfel:
  Look Sport+ – Prima Sport 1
  Look Sport – Prima Sport 2
  Look Sport 3 – Prima Sport 3
  Look Sport 2 – Prima Sport 4
  Totodată și Prima Sport 5 a primit licența de la CNA. Acum e pauză până la ora 14:20, însă mai târziu vom vedea dacă canalele Cinema Asia și Prima Sport 5 vor fi autorizate.