Prima TV va emite HD, tranzactia Clever fiind aprobata
CNA a aprobat astazi solicitarea Prima Broadcasting Group pentru cedarea Prima TV catre Clever Business Transilvania, tranzactie care a fost aprobata si de Consiliul Concurentei la finalul lunii trecute.

Prima TV va trece de asemenea la emisia in format HD, Prima TV Bucuresti va modifica si grila de programe insa Prima TV Iasi va ramane cu grila nemodificata.

In sedinta a participat si Adrian Tomsa, actionarul majoritar al companiilor Clever Media Network (care detine posturile Look) si Clever Business Transilvania, declarand urmatoarele:
Nu vrem sa modificam nici pe termen scurt, nici pe termen mediu si lung, pozitionarea canalului din post generalist. Probabil vom incerca sa aducem componente de sport si cu siguranta vom incerca sa ne adaptam noilor schimbari generale din piata de televiziune cu abordarea unei noi paradigme din crearea TV-ului intr-un hub multimedia, generator de continut.

Gabriel Tufeanu si Monica Gubernat au intrebat daca echipa de la Bucuresti, inclusiv Dragos Patraru (Starea Natiei) va ramane. Adrian Tomsa a raspuns ca grila pe termen scurt va ramane nemodificata (in mare parte) si vor fi efectuate modificari de grila aproximativ in lunile decembrie 2020 – ianuarie 2021. Monica Gubernat a intrebat despre ce modificari este vorba primind raspuns ca vor fi efectuate modificari de continut, nu se doreste iesirea din zona continutului generalist, se doreste imbunatatirea zonei de stiri care creaza performanta (atat editorial cat si ca structura de personal) si a zonei de divertisment, posibil sa se imbunatateasca si zona de filme.

Prima TV va emite HD, tranzactia Clever fiind aprobata

Membrii CNA au intrebat si ce se va intampla cu postul generalist Look Plus, Adrian Tomsa oferind urmatoarea explicatie:
Asteptam sa finalizam tranzactia cu Prima, dupa avem doua variante:
-fie sa-l lasam post generalist si sa incercam sa-l ducem pe o nisa putin diferita de cea a lui Prima, adica pe un target masculin probabil
-fie sa-l transformam intr-o televiziune de nisa de sport, alaturi de celelalte canale

Cand va emite Prima TV in format HD?
Adrian Tomsa, despre emisia postului Prima TV in HD: Speram ca pana la finalul anului sa avem emisia in HD.

Monica Gubernat, presedinte CNA: O observatie pentru domnul Tomsa, imi place foarte mult ideea de hub, mult succes pentru ca, intr-adevar, spre asta se va indrepta.
Monica Gubernat, dupa aprobarea solicitarilor: Domnul Tomsa, il pastrati pe Patraru, da?
Adrian Tomsa: Da, da, da, ramane!

Prima TV Bucuresti a solicitat si modificarea zonei de difuzare din nationala in nationala si internationala (Europa).
Structura de programe se va modifica dupa cum urmeaza:
-Productie proprie: in prezent – 18.60 (a fost solicitata 18.15)
-Productii audiovizuale ale altor producatori: in prezent – 81.40 (a fost solicitata 81.85)
-Procent rezervat operelor audiovizuale romanesti: in prezent – 92.16 (solicitata 95.8)
-Procent rezervat operelor audiovizuale europene: in prezent – 92.16 (solicitata 95.8)
-Procent rezervat operelor audiovizuale europene create de producatori independenti, din care opere recente: in prezent 88.19 (solicitata 91.6)

Solicitarile mentionate mai sus au fost aprobate in unanimitate.

Update 05.10.2020:
Cand va incepe Prima TV sa emita in HD?
Conform informatiilor oferite de Cronica Carcotasilor, postul va incepe emisia in HD incepand cu 9 octombrie 2020;
Multumiri lui Cătălin si Cristy pentru informatii;

Update 08.10.2020: Radu Banciu a mentionat pe Look Plus ca Prima TV va incepe sa emita in format HD maine, 9 octombrie 2020;

Update 15.10.2020: Prima TV a trecut la semnalizare 16:9 la majoritatea operatorilor, insa este in continuare format SD;

Update 19.11.2020: Prima TV HD a fost introdus in lista de programe Orange TV Go insa este momentan disponibil doar pe mobil, pe web apare eroare;

Update 20.11.2020: Prima TV HD functioneaza acum si pe varianta web (PC) Orange TV Go;

Update 30.11.2020: Prima TV HD a confirmat pe pagina oficiala ca va trece la emisia HD in luna decembrie, insa fara sa ofere inca o data exacta;
Postul a inceput sa emita in format HD insa nu a fost preluat inca de niciun operator;

Update 05.12.2020: Prima TV HD se lanseaza oficial luni, 7 decembrie 2020, jurnalul Focus urmeaza sa fie prezentat de Andreea Berecleanu incepand cu ora 18:00; Tot luni este posibil sa intre in grilele anumitor operatori TV;

Update 07.12.2020: Prima Tv HD a intrat in grila Vodafone (UPC);
Prima TV HD a intrat in unele zone si in grila Digi, urmand sa fie introdus treptat la nivel national;

Update 08.12.2020: Prima TV HD a intrat astazi si in grila digitala de cablu Telekom si Orange (infrastructura Telekom);

Update 09.12.2020: Prima TV HD a intrat in grila NextGen;
Postul este disponibil de azi si in zonele cu retea proprie Orange;

Update 15.12.2020: Prima TV HD e disponibil de azi si la Orange DTH;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

146 COMENTARII

 1. Prima tv HD a întrat în grila Vodafone tv azi-noapte pe poziția 179 exact cum spunea și Radu aici pe site în urmă cu scurt timp Vadafone devine primul operator așadar care preia varianta HD a postului recent preluat de clever Media urmează RCS-ul și Orange…?

 2. Mda în sfârșit se pare că până la urmă vor fi și cei de la Prima în HD dintre televiziunile generaliste cunoscute rămăseseră cam singurii pe dinafară dacă nu ar fi fost preluați de Clever nu cred că ar mai fi reușit să emită HD!!!

 3. Prima TV HD se lanseaza oficial luni, 7 decembrie 2020, jurnalul Focus urmeaza sa fie prezentat de Andreea Berecleanu incepand cu ora 18:00; Tot luni este posibil sa intre in grilele anumitor operatori TV.

 4. Comunicatul a fost postat în urmă cu aproximativ 40 de mint pe Facebook de Orlando Nicoară și nu ieri cum am scris în comentariul anterior rectific deci!!!!

 5. Orlando Nicoară a declarat ieri pe Facebook că semnalul pentru prima HD a fost preluat de operatori, iar în zilele următoare cei mai importanți operatori vor introduce în grilele lor Prima HD deci e clar în cel mai scurt timp operatorii o vor introduce, mai multe informații în comunicatul de pe Facebook al lui Orlando Nicoară!!!

 6. Data trecută când a spus Huidu de acel meci U21, Prima TV nu avea nici măcar semnalizare 16:9. Și tot atunci nu se știa nimic nici de Andreea Berecleanu că vine la pupitrul știrilor FOCUS de la Prima TV.

  Și în al doilea rând, niciun operator nu avea acest acord din partea membrilor CNA. S-au c-am schimbat lucrurile de atunci în cele 2 luni și jumătate.

  • Astăzi, Orlando Nicoară, noul patron PRIMA TV, a realizat o postare pe Fb, în care spune, că de ieri, 30 noiembrie, semnalul PRIMA TV HD este disponibil pt. preluare și că în zilele următoare această versiune va intra în grilele celor mai importanți furnizori din țară.

    • Da dar nu este sigur Huidu si Banciu nu au spus tot o data in trecut si nu au trecut. Se vorbea de data de azi pana acum nimic pe nicaieri. Asa ca nu mai cred nimic pana nu intra.

     • Acum lucrurile sunt avansate deci luna aceasta vor lansa cu siguranță HD-ul, se vor muta în noul sediu de unde vor emite săptămâna viitoare pe 7 decembrie vor fi știrile Focus prezentate din studioul nou de către Andreea Berecleanu așa că vom vedea curând va întra la operatori cât de curând cred, dacă nu chiar de pe data de 7 oricum cred că la Orange va întra prima dată iar apoi la ceilalți VDF etc.!!!

 7. PrimaTV HD în curând. A fost afișat acest text și cu sigla pe care o ca avea PrimaTV HD la meciul U21 România-Danemarca (scor final 1-1).
  A fost afișat pe banner. Deci aceea va fi sigla pe care o va avea PrimaTV HD.

     • Totusi Prima tv este un brand cunoscut asa cum este in prezent daca ii schimba infatisarea pierdea din fani zic eu. Continutul conteaza urca postul in primele 3 posturi sau il da de gard cum a ajuns National tv .

     • Dacă o luăm așa , PRO TV , și-a schimbat sigla de foarte multe ori , cum se face că e tot cel mai urmărit program ?

      Să sperăm că totuși cei de la Clever se vor ocupa serios de Prima .

      Să nu facă cum a fost cu Look Plus . Din ce în ce mai puțin divertisment și mai mult fotbal . Adică nu zic să nu dea și niște meciuri de fotbal pe el , ci să nu uite că Prima e post de divertisment .

      În primele 3 locuri este cam greu de pătruns , dar dacă ar reuși să-l urce măcar pe locurile 4 , 5 , 6 , ar fi ceva de apreciat .

 8. Prima tv introdus în locul lui Kiss TV pe Dth Digi, este de 2 ori ln grila.
  A fost scos din grila sau e prima tv HD
  Mi se pare că are sonor mai tare pe Kiss TV și pe celălalt sonor e mai lncet.

 9. Conform unei surse din interior, Prima TV HD ar fi disponibil din 22 Octombrie 2020, iar sigla va fi schimbată cu una ca a lui Look. Această informație ar fi valabilă doar daca săptămână viitoare va fi inclusă în ședința CNA ,,schimbarea siglei”.

 10. La Prima TV a fost modificată imaginea în 4:3 , astfel încât imaginea are lungi negre în partea de sus și de jos .

  Această modificare a imaginii este doar la Orange Satelit sau și la alți operatori?

 11. Conform unei surse din interior, Prima TV HD ar fi disponibil din 22 Octombrie 2020, iar sigla va fi schimbată cu una ca a lui Look. Această informație ar fi valabilă doar daca săptămână viitoare va fi inclusă în ședința CNA ,,schimbarea siglei”.

 12. S-a amânat lansarea în HD pentru ceva vreme, am înțeles că normal cei de la Prima ar fi trebuit să se mute în noul sediu și să folosească noile echipamente pentru a putea emite, HD săptămâna aceasta și cum au amânat mutarea au amânat și trecerea la HD probabil că va dura mai puțin de 2 săptămâni va fi On fire!!!!

  • Foarte tare….și ieri-alaltăieri nu au știut că mai întâi trebuie să se mute.
   Au luat și drepturile pentru meci, în concluzie zero respect față de telespectatori….
   Nici nu m-am uitat la meci… SD…
   Niște scuze…sau ceva de genul?
   Prima….nota zero!
   La fel și pentru Banciu și cârcotași!
   Rușinicâ….

  • Dacă nu au intrat nicăieri până la ora asta și nici nu vor emite în seara asta în faimosul format HD, pentru mine mai au credibilitate zero cu tot cu Banciu și cu carcotașii.
   Sau poate o fi de vină pandemia, le-a furat emisia în HD….

 13. S-a ales praful de PRIMA TV HD. Este ora 16:32 și nu a intrat pe nicăieri. Singura variantă ,,ajutătoare” ar fi înlocuirea versiunii SD cu cea HD la această oră. Ne-au c-am tras pe sfoară cu meciul din această seară. În loc să fie pe LookSport+HD (unde îl puteau vedea abonații Vodafone, Telekom și INES), acum toată lumea o să-l vadă în SD.

 14. Pai mai sunt doua ore pana la meci si Prima Tv Hd nu a intrat inca la nici un operator daca nu va intra maxim pana la ora 18 00 la nici un operator lansarea va fii amanata

 15. Mda tocmai stiu am vazut si eu emisiunea de ieri a lui Banciu,dar cum emite Hd normal nu trebuie sa anunte cei de la Prima Tv cand incep emisia probail or fi avut in plan sa emita de azi si au mai amanat putin termenul…!!!

 16. 9 octombrie pica vineri, zii de introdus posturi la Digi. 😁 De regula ei introduc posturi vinerea și poate ne fac surpriza sa vedem meciul in Hd.

 17. Dacă tot începe Prima emisia în HD , oare Agro TV și Profit.ro nu vor începe ? Deoarece se auzea despre începerea emisiei în HD a celor două posturi de mult timp

 18. PRIMA TV HD va fi lansat pe 9 octombrie, potrivit celor de la Cronica Cârcotașilor. Acest răspuns a fost da în urma unei întrebări de pe pagina oficială de facebook.

  • Părerea mea este că va intra la Vodafone și Orange (cablu propriu și Satelit , poate va intra și Agro TV ) , deoarece cele două companii sunt în relații foarte bune cu cei de la Clever .

   ☆Orange DTH a introdus în premieră Look Sport 2 și 3 HD + este singurul operator de satelit care are Profit.ro în grilă + are Look Sport HD și Look Plus HD + au în grila de cablu proprie postul Look 4K

   ☆Vodafone Au intrat în premieră Look 4K + are în exclusivitate posturile Look Sport PPV 1, 2 , 3 și 4 + Look Plus , Look Sport , Look Sport 2 și 3 în HD + Agro TV + Profit.ro

   Să intre și la ceilalți operatori este un lucru discutabil .

 19. Oare vedem prima tv Hd de săptămâna viitoare. Cronica carcatosasilor asa a dat de inteles ca de săptămâna viitoare prima tv o sa fie si in Hd. Rămâne sa vedem.

   • Doar firmele care isi respecta clientii. Probabil toti, posibil, ca de atatea ori, cu exceptia digi….. Sansa ar fi, ca si in cazul Aleph TV HD, sa ii puna in defensiva CNA. De urmarit…..

     • O sa iti raspund cu o intrebare si sper sa intelegi. Daca ai fi patronul digi iti faci posturile digi sport vezi ca nu sunt preluate de alti operatori , atunci deschizi alte posturi de sport sub alt nume si patron in acte il pui pe cel mai bun prieten al tau, acum te intreb. Ai mai introduce posturile tale inca o data dar cu alt nume? In cazul Prima tv este altceva. Patronul Digi si-a dorit foarte mult un post generalist care sa concureze cu pro si antena. Parerea mea este ca va intra Prima TV HD in grila digi.

 20. Ma bucur ca Prima tv a ajuns in portofoliul celor de la Clever Media sper sa investeasca masiv odata cu trecerea Prima Tv in format hd sa vina cu continut nou bogat cu achizitii de programe noi filme si ceva sport